"Τους προκαλεί εντύπωση…" το γεγονός ότι
μια
εργαζόμενη ζητάει τα ένσημά της,
λέει ο δή
μαρχος τής Καισαριανής!!!

Πρωτοφανείς πρακτικές, άκρως δυσφημιστικέ ς για "το κόμμα του λαού",
εφαρμόζονται από τη δημοτική αρχή της Καισαριανής…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ύστερα από δύο, σχεδόν, μήνες, και υπό την επίκληση του… Συντάγματος της Ελλάδας (!!!) «καταδέχτηκε», ή μάλλον υποχρεώθηκε, ο δήμαρχος Καισαριανής να απαντήσει στη δεύτερη επιστολή εργαζόμενης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστήριου Καισάριου… Και τι λέει στην απάντησή του; Λέει ότι «τους προκαλεί εντύπωση το γεγονός…»… αλλά καλύτερα να τα δείτε με τα μάτια σας για να τα πιστέψετε όσα συμβαίνουν στον δήμο Καισαριανής, από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί αντεργατική Ας πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα:

Η πρώτη επιστολή στον δήμαρχο Καισαριανής

4.9.2017: η επί 20ετία εργαζόμενη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο Κυρία Μαρία Αντωνοπούλου απευθύνεται στον ΔΗΜΑΡΧΟ Καισαριανής και τον ρωτάει για τις προθέσεις του σχετικά με τα ένσημά της που δεν έχουν "κολληθεί". Και τον ρωτάει επειδή βρίσκεται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο και πρέπει να γίνει η καταμέτρηση των ενσήμων της.
 


Σημειωτέον ότι ο έλεγχος αυτός από δικηγόρο-εργατολόγο έχει αρχίσει και ανέδειξε ένα τεράστιας πολιτικής και κοινωνικής σημασίας γεγονός: ότι, δηλαδή, από 1.2.2016 (επί θητείας της διοίκησης του ΚΚΕ δηλαδή) ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ!!!

Η αποκάλυψη-κεραμίδα στο κεφάλι της εργαζόμενης είχε γίνει στις 13 Μαρτίου του 2017, όταν γιατρός του ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου της είπε ότι το βιβλιάριό της είναι "μπλοκαρισμένο".

Την ίδια μέρα ενημερώθηκε δια ζώσης η αρμόδια έμμισθη αντιδήμαρχος που έχει χρεωθεί το Καισάριο, η οποία, ΑΜΕΣΩΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΜΕΣΩΣ. Και διαβεβαίωσε την εργαζόμενη ότι «θα τακτοποιηθεί το ζήτημα άμεσα».

Μετά από ένα μήνα περίπου, από τον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου, διαπιστώσαμε ότι έχουν κολληθεί ένσημα δύο μηνών, ίσα-ίσα για να μπει σε εφαρμογή η ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον Σεπτέμβρη 2017. Αυτά όλα αποτυπώνονται και στο επίσημα αποδεικτικό του ΕΟΠΥΥ. Δείτε τις εγγραφές των ενσήμων:
 


Από τους 18 περίπου μήνες που ΔΕΝ έχουν "κολληθεί" ένσημα, "κολλήθηκαν" ΜΟΝΟ ΔΥΟ. Από ποιόν "κολλήθηκαν"; Από αυτούς που "δεν ήξεραν" και "τους προκαλεί εντύπωση"; ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ; Άγνωστο σε εμάς, γνωστό σ’ αυτούς. Θα βρεθεί "στο δρόμο", που λένε.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, τον προηγούμενο μήνα δηλαδή, το βιβλιάριο της εργαζόμενης "ξεμπλοκάρισε" και "κατάφερε" να γράψει φάρμακα. Η ισχύς της ασφάλισης είναι μέχρι 18 Φεβρουαρίου 2018. Για τα ένσημα που δεν έχουν κολληθεί, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Απευθύνθηκε, λοιπόν, με την επιστολή της στον πλέον αρμόδιο, τον δήμαρχο. Αλλά, ο κ. δήμαρχος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.


Η δεύτερη επιστολή

Στις 23.10.2017, και αφού έχουν παρέλθει ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΡΕΣ από την πρώτη ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ επιστολή, η εργαζόμενη επανέρχεται με νέα:


Τα ερωτήματα είναι τα ίδια, όπως βλέπετε. Και η επίκληση του άρθρου 10 του Συντάγματος υπενθυμίζει στον κ. «Έτσιγουστάρω» της Καισαριανής ότι δεν είναι ανεξέλεγκτος.


Η απάντηση

Κατάλαβε λοιπόν ο "συνεργάτης" του Φωτόπουλου στην κατεδάφιση της ΔΕΗ ότι υποχρεούται να απαντήσει γιατί κινδυνεύει να παραπεμφθεί και να πληρώσει και πρόστιμο. Και απαντά:
 

 

Τώρα, που έχετε μπροστά σας όσα λέει ο δήμαρχος της Καισαριανής, μπορείτε να τα αξιολογήσετε:

1. «…όποια ενημέρωση έχουμε προκύπτει από τα στοιχεία για τα οποία εσείς μας ενημερώνετε από την αρχή της θητείας μας…». Δηλαδή, μας λέει ο δήμαρχος Καισαριανής ότι εδώ και τρία σχεδόν χρόνια που ασκεί εξουσία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ για μια δομή η οποία ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!!!

2. Μας λέει ο δήμαρχος Καισαριανής ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ και δεν έχει άποψη για τα ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που υπάρχουν υπογεγραμμένα μεταξύ Δήμου Καισαριανής και Ν. ΗΣΤ!!!

3. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ο δήμαρχος Καισαριανής ΓΙΑΤΙ στράφηκε κατά του δήμου η Ν. ΗΣΤ και ποιο ήταν το αποτέλεσμα της δίκης που έγινε στις 20 Οκτωβρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τμήμα εργατικών διαφορών.
 


4. ΜΑΣ ΛΕΕΙ, πιθανότατα ΨΕΥΔΩΣ, ο δήμαρχος Καισαριανής, ότι ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ από την έμμισθη αντιδήμαρχο υπεύθυνη για το Καισάριο, στις 13 Μαρτίου 2017, για το πρόβλημα με τα ένσημα της εργαζόμενης Κυρίας Μαρίας Αντωνοπούλου. Όμως, η κυρία Αντωνοπούλου ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, έξω από το γραφείο του, όταν η αντιδήμαρχος τη διαβεβαίωσε, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ότι «το θέμα θα τακτοποιηθεί» και «να μην ανησυχεί»…

5. Δεν μας λέει ΠΟΙΟΣ «ΚΟΛΛΗΣΕ» τους δύο μήνες ένσημα του 2017; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ; Απαντήσουν – δεν απαντήσουν, όπως εξελίσσονται τα πράγματα τη λύση θα τη δώσουν τα ελληνικά δικαστήρια. Μια εργαζόμενη που δουλεύει και δεν κάνει συνδικαλιστικές αργομισθίες, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.

6. Πώς λειτουργεί το γυμναστήριο Καισάριο; Ποιος έδινε και δίνει «διαταγές» στο προσωπικό του Καισάριου; Ποιος αποφάσισε ότι δεν θα ισχύσει και γι’ αυτούς η αργία του Αγίου Πνεύματος και τους διέταξε να δουλέψουν; Ποιος καθόριζε και καθορίζει τα ωράρια εργασίας; Ποιος άλλαξε το ωράριο εργασίας του Σαββάτου; Ποιός τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ, θέλουν δε θέλουν, όταν κάνει απεργία το ΠΑΜΕ; Μα, φυσικά, αυτοί οι ίδιοι που τώρα δήθεν «ενημερώνονται από την αρχή της θητείας τους…»!!!

7. Ποιος καθόριζε τα τιμολόγια των συνδρομών του Καισάριου; Μα, φυσικά, αυτοί οι ίδιοι που τώρα δήθεν «ενημερώνονται από την αρχή της θητείας τους…»!!!

8. Ποιος ανέβαζε τις προσφορές του Καισάριου στην ιστοσελίδα του δήμου; Μα, φυσικά, αυτοί οι ίδιοι που τώρα δήθεν «ενημερώνονται από την αρχή της θητείας τους…»!!!
 


Φυσικά, όλα αυτά τα έκαναν οι εντολοδόχοι του Περισσού. Και ορθά έπραξαν, αφού αυτό ορίζεται στα συμφωνητικά δήμου – Ν. Ήστ, ΟΜΩΣ με ασφαλιστικές δεικλίδες τη λειτουργία μιας ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ Επιτροπής και της έγκρισης των αποφάσεών της από το δημοτικό συμβούλιο. Η μεν πενταμελήες έχει καταργηθεί, ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ, το δε δημοτικό συμβούλιο  ουδόλως ασχολείται με τέτοια "φτηνά" θέματα που αφορούν τη ζωή κάποιων εργαζόμενων. Για λόγους που δεν γνωρίζω σε βάθος, οι "άρχοντες" του ΚΚΕ άνοιξαν «μέτωπο» με τη Νήαρ Ήστ και την πληρώνουν οι εργαζόμενες του Καισάριου. Και τώρα μας λένε χωρίς καμία ντροπή ότι "τους προκαλεί εντύπωση…" το γεγονός ότι μια εργαζόμενη ζητάει τα ένσημά της προκειμένου να βγει στη σύνταξη..!

Από του σημείου, όμως, αυτού, μέχρι του σημείου να λέει ο κατ’ υπόθεσιν «έγκυρος» και «αρμόδιος» πολιτικός παράγων που κυβερνά την πόλη ότι «όποια ενημέρωση έχουμε προκύπτει από τα στοιχεία για τα οποία εσείς μας ενημερώνετε από την αρχή της θητείας μας αλλά και όσα αναφέρετε στις επιστολές σας…», ε, πάει πάρα πολύ, κύριε… Πάρα πολύ. Το πολιτικό θράσος, από όποια κίνητρα και αν πηγάζει, ΠΡΕΠΕΙ να έχει και όρια. Και όταν δεν μπορεί ο κάθε κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής-δήμαρχος να βάλει τα δικά του όρια, θα τα βάλει η Δικαιοσύνη.


Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ στο απώγειο…

«Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ γνωρίζετε από την εικοσαετή σας εργασία στο γυμναστήριο ότι δεν έχετε υπαλληλική σχέση με το δήμο, ζητάτε να προβούμε σε επικόλληση ενσήμων, λογιστική υποστήριξη κλπ. ενέργειες τις οποίες ούτε μπορούμε ούτε έχουμε υποχρέωση να κάνουμε», λέει ο υπογράφων δήμαρχος.

Μάλιστα, κύριε. Δεν έχουν υπαλληλική σχέση με τον δήμο. Ο δήμος ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ; Ρητορικό είναι το ερώτημα βέβαια, αφού είστε παντελώς άσχετος με τα ζητήματα του δήμου. Άλλωστε, την εποχή που έγινε το Καισάριο, εσείς ασχολούσαστε με άλλα θέματα, παντελώς άσχετα με την Καισαριανή.

ΓΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ο οποίος ήταν ο δεύτερος δήμαρχος, το 1998, που το λειτούργησε; ΓΙΑΤΙ δεν τον ρωτάτε αν αυτές τις αερολογίες που λέτε εσείς σήμερα, τις είχε εκστομίσει και εκείνος, ή αν, αντίθετα, περιέβαλε με σεβασμό και εμπιστοσύνη τις εργαζόμενες του Καισάριου και ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του δήμου;

Θα επανέλθω άμεσα.