Ηλ. Σταμέλος: Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελείται
από πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος…


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής μπαίνοντας στην τελική ευθεία της τριπλής εκλογικής διαδικασίας του ερχόμενου Μάη για την Ευρωβουλή, την Περιφέρεια και τους Δήμους, έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής.


Τη συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλία Σταμέλο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ ανέφερε μεταξύ άλλων:

(…)

Οι εκλεγμένοι, την προηγούμενη περίοδο, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο μας, υπερασπίστηκαν σταθερά τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Κατήγγειλαν και καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, τις σύγχρονες μορφές εργασιακής ομηρίας στο δήμο. Ανέδειξαν με ένταση τα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία και την κατάσταση των σχολείων στην πόλη απέναντι στο κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούσε η δημοτική αρχή.

Συμπαρατάχθηκαν σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του δήμου, τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, όταν στοχοποιούνταν και συκοφαντούνταν και από τη δημοτική αρχή.

Απαίτησαν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη και τη μείωσή τους για όλους σε ποσοστό που να αντιστοιχεί στη μείωση των μισθών των εργαζόμενων τα προηγούμενα χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της δράσης μας, από όποια θέση μας τάξει με την ψήφο του ο λαός της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.

Προτεραιότητα του αγώνα μας αποτελεί η προστασία των ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρο-ΕΒΕ, νέων ζευγαριών, νέων, ανασφάλιστων. Ενάντια στις ανατροπές εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενάντια στους βαρείς φόρους, χαράτσια, στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της υγείας – πρόνοιας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, των ΑΜΕΑ, της τρίτης ηλικίας και των παιδιών.

Ενάντια στην ανταποδοτικότητα για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι, για την απόδοση όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων από το κεντρικό κράτος σε Περιφέρεια και Δήμους, για έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες χωρίς να τα ξαναπληρώνουμε (λαϊκή στέγη, σχολεία, μονάδες υγείας, έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, συγκοινωνιακά έργα, προστασίας του περιβάλλοντος).

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Περιφέρεια και Δήμων, ενάντια στην διευκόλυνση με κάθε τρόπο της επέλασης του μεγάλου κεφαλαίου.

(…) και κλείνοντας

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, πόλη με ιστορική παράδοση, σύμβολο αγώνων και θυσιών του λαού,

ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

 

Το ψηφοδέλτιο

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, τονίζοντας ότι:

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, δραστήριους στα κινήματα της πόλης, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, συνταξιούχους, εργαζόμενους του δήμου, σε πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες όπως μικρασιατικός σύλλογος, δασοπροστασία, στην ερασιτεχνική δημιουργία (θεατρικές και αθλητικές ομάδες), εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και δυναμική παρουσία της νεολαίας της πόλης μας

Αγωνιστές που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

 

  1. Αξιώτης Χρήστος: Συνταξιούχος οικοδόμος. Υπήρξε πρόεδρος Σωματειακών Επιτροπών Οικοδόμων Καισαριανής. Για χρόνια εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής. Είναι στο διοικητικό του Β’ ΚΑΠΗ Καισαριανής.

  2. Αραχωβίτη Μαρία: Φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, με συμμετοχή στου φοιτητικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΜΑΣ (Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών). Στην επιτροπή ανέργων του ΣΕΤΥΠ. Με παρουσία στην πόλη και συμβολή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής.

  3. Βαρλάμη Ελισάβετ: Εργαζόμενη στο Φάρμακο, μέλος της Ομοσπονδίας Φαρμακουπαλλήλων. Με αγωνιστική συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου με τη σημαία του ΠΑΜΕ και στα καθημερινά της Καισαριανής μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή.

  4. Βαρτζάκης Βασίλης: Αυτοαπασχολούμενος, οδηγός Ταξί, με σταθερή δράση στο συνδικάτο αυτοκινητιστών και παρουσία στο Δ/Σ του ΣΑΤΑ και σε επιτροπές αγώνα. Μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου αυτοαπασχολούμενων Καισαριανής.

  5.Βασιλάκη Κατερίνα: Φοιτήτρια στο τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Ταυτόχρονα εργαζόμενη και μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Με συμβολή στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Λαϊκής Επιτροπής. Μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

  6.Βασιλείου Βασιλεία: Εκλέγεται για σειρά ετών στο Μικρασιατικό Σύλλογο. Μέλος του Δ.Σ. στη θέση του ταμία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας, με σταθερή παρουσία στους λαϊκούς αγώνες της συνοικίας.

  7.Βεχλίδη Μαρία: Πτυχιούχος Χημικός, με δράση στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΜΑΣ. Στο Δ/Σ των Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής. Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης και του παραρτήματος του ΕΣΥΝ Καισαριανής-Βύρωνα.

  8.Βογιατζής Χρήστος: 22 ετών, μάγειρας. Μέλος του σωματείου στον κλάδο του επισιτισμού.

  9. Γαβριλάκης – Μπαμπάς Κωνσταντίνος: Συνταξιούχος ΟΤΑ. Σαν εργαζόμενος διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Παπάγου. Με ενεργή παρουσία μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων όπου υπήρξε και πρόεδρος. Είναι γραμματέας του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καισαριανής. Μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του δήμου Καισαριανής.

10. Γεωργοπούλου Κανέλα: Πολύτεκνη μάνα, μέλος του Δ/Σ της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας). Μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καισαριανής. Άνεργη.

11. Γκιουζέλη Ανδρονίκη: Νοικοκυρά. Επί σειρά ετών εκπρόσωπος του συνοικισμού του Βλητικού Σταθμού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής με πλούσια δράση στα κοινά της πόλης.

12. Εξαρχόπουλος Αθανάσιος : Χημικός. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που δίδαξε για χρόνια στα σχολεία της πόλης μας. Ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής, μέλος της επιτροπής της.

13. Ευσταθίου Γρηγόρης: Τελειόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, με δράση στους φοιτητικούς συλλόγους μέσα από τις γραμμές του ΜΑΣ. Γενικός γραμματέας του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής. Δάσκαλος και αυτός στα μαθήματα αλληλεγγύης του Κοινωνικού φροντιστηρίου της Λαϊκής Επιτροπής. Συνολικά μεγάλη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Μέλος του Συλλόγου Δελβινακιωτών και της Πανειπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

14. Καραβασίλης Εμμανουήλ: ΕΒΕ, με δράση στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ. Για χρόνια μέσα στους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων της πόλης και την Ένωση. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος.

15. Κατημερτζής Γεώργιος: Πρώην Δήμαρχος Καισαριανής. Μηχανολόγος. Συνταξιούχος ΕΒΕ. Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του Δ/Σ των συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Γραμματέας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (στο πανελλαδικό όργανο). Μέλος του ΔΣ του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής. Δημοτικός Σύμβουλος

16. Κολοβού Ντίνα: Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Για πολλά χρόνια δραστήριο μέλος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Καισαριανής, όπου διετέλεσε και αντιπρόεδρός του Δ/Σ. Μέλος του Δ/Σ των Δημοκρατικών γυναικών Καισαριανής.

17. Κοπριτέλης Απόστολος: Δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής. Μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου).

18. Κοσμίδου Ειρήνη: Αυτοαπασχολούμενη, γραμματέας στο Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής. Με δράση για πάνω από μια δεκαετία στους Συλλόγους γονέων της πόλης μας. Μέλος των Δημοκρατικών γυναικών Καισαριανής. Με σημαντική προσφορά μέσα από την επιτροπή αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής.

19. Κουντούρη Τριανταφυλλιά: Μαθηματικός. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διδακτικής Μαθηματικών. Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής. Δημοτική σύμβουλος.

20. Λάμπρος Βασίλης: 21 χρόνων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του μαθητικού κινήματος στην πόλη. Σήμερα σπουδαστής υδραυλικός σε σχολή του ΟΑΕΔ, όπου είναι πρόεδρος 7μελούς μαθητικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρόμων και Ταχυμεταφορών Αττικής, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

21. Λάτας Δημήτριος: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Συνταξιούχος ΕΒΕ. Μέλος της ΠΑΣΕΒΕ. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος.

22. Λήλου- Σαρρηπαναγιώτου Στέλλα: Ιδρυτικό μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, σήμερα είναι πρόεδρός του. Μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού. Με πολύχρονη δράση στα κοινά της πόλης μέσα από τους συλλόγους γονέων και τα τοπικά συμβούλια.

23. Μάνεση Βούλα: Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καισαριανής. Μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ. Στο Δ/Σ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

24. Μαρμαρινού Μένια: Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος. Στο Δ/Σ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής, Ταμεία του σωματείου. Δραστήρια στα κοινά της πόλης, μέσα από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, τα ΚΑΠΗ, το Παράρτημα της Αντίστασης Καισαριανής.

25. Μελάς Γεώργιος: Χημικός. Καθηγητής στο 1ο Λύκειο Βύρωνα, με σταθερή συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου.

26. Μπουλταδάκης Αντώνης: Ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, και μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Ευαγγελισμού, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, Πειραιά).

27. Ντάλιος Γεώργιος: Μηχανολόγος αυτοκινήτων. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων. Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής.

28. Παπαγιάννης Ιωάννης: Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός. Συνδικαλιστής με πλούσια αντιδικτατορική δράση επί χούντας. Υπήρξε προϊστάμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

29. Παρασκευοπούλου Μαρίνα: Συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ. Υπήρξε μέλος του Δ/Σ του σωματείου Επισιτισμού με πλούσια δράση στην επιτροπή νέων του σωματείου. Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου- υπηρεσιών.

30. Πάσχος Θεόδωρος: Απόφοιτος Σχολής Εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Ε.Μ.Π. Εργαζόμενος στην Ενέργεια. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο συνδικάτο ενέργειας με το ΠΑΜΕ.

31. Περρής Ιωάννης: Συνταξιούχος Δασολόγος. Πτυχιούχος σχολής Δασολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. Συνδικαλιστής μέσα από το ΠΑΜΕ Δημοσίου. Είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου “ΗΠΑΡΧΩ”, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και τη δωρεά οργάνων.

32. Πολυχρονάκης Συμεών-Χρήστος: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής. Δημοτικός Σύμβουλος.

33. Ρουτζούνη Ευανθία: Εργαζόμενη στον ΟΤΕ. Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ. Στο Δ/Σ Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και του προεδρείου της Επιτροπής Γυναικών ΣΕΤΗΠ. Μέλος ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Στους συλλόγους γονέων στη Καισαριανή.

34. Τάτσης Γιώργος: Συνταξιούχος βιοτέχνης. Έχει διατελέσει γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου.

35. Τσαπάρας Γρηγόριος: Πτυχιούχος ΤΕΙ. Εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρεία. Με παρουσία και στους αθλητικούς Συλλόγους της πόλης (έφορος στο τμήμα Βόλεϊ της Νηαρ Ηστ).Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καισαριανής και πρόεδρος Δημ. Επιχειρήσεων.

36. Τσιτσιρίδης Σίφης: Μαθηματικός, Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της επιτροπής ανέργων Καισαριανής. Δραστήριο μέλος της Λαϊκής Επιτροπής, που έχει βοηθήσει σημαντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

37. Τσουρούλας Μαρίνος: Γιατρός ακτινολόγος στο ΕΣΥ. Δ/ντής. Εκλεγμένος στην ΕΙΝΑΠ (Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας) και της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών). Γραμματέας Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Μέλος ΔΣ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

38. Φασούλα Αλίκη: Φοιτήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, δραστήριο μέλος του Μ.Α.Σ. Μέλος σκακιστικού συλλόγου Παγκρατίου. Μέλος της ΠΕΑΕΑ Καισαριανής

39. Χατζηδημητράκης Αργύριος: Αυτοκινητιστής. Μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών. Στο Δ/Σ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής.

40. Χριστοφής Μιχάλης: Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Με διαρκή παρουσία στο Δ/Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, όπου και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος.