Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Δέκα μήνες από την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τη Λαϊκή συσπείρωση» τιτλοφορείται η εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική αρχή της Καισαριανής για να κάνει, όπως λέει, «απολογισμό» και να εξεταστούν οι «προοπτικές» που υπάρχουν για την πόλη.

Θα περιμένω ν’ ακούσω τον «απολογισμό» για να βγάλω συμπεράσματα για τις προθέσεις των διοργανωτών της εκδήλωσης. Και από αυτές τις διαπιστωμένες πλέον προθέσεις, θα μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και για τις «προοπτικές» της Καισαριανής.

Φαντάζομαι, ή (ας το πω πιο «ευγενικά») ΕΛΠΙΖΩ ότι η δημοτική αρχή του ΚΚΕ θα «θυμηθεί», έστω και μετά από δέκα μήνες διακυβέρνησης, κάποιες βασικές εξαγγελίες του ΚΚΕ (και δικές της) για «διαφάνεια», «λογοδοσία» κλπ. κλπ. Και αν τις θυμηθεί, ίσως εντάξει μέσα σ’ αυτές και την πυορροούσα ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ πληγή της Καισαριανής, που είναι η ΚΕΔΗΚ. «Κοινωφελής» ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Πληγή, μάστιγα, βαρέλι δίχως πάτο είναι σίγουρα.

Αυτή, λοιπόν, η «κοινωφελής» μάστιγα, εξακολουθεί να λειτουργεί ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στα ίδια πρότυπα που λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Τουλάχιστον το διάστημα 2011-2014 (στις αρχές του 2014) είχαμε κάθε μήνα μια εικόνα για τα έσοδα-έξοδα της επιχείρησης, όχι βέβαια από τη Διαύγεια, αλλά από ένα συνοπτικό «ισολογισμό» μηνός που έβγαζαν οι επικεφαλής της επιχείρησης. Τώρα ΔΕΝ το έχουμε ούτε αυτό.

Αναρωτιέμαι: ποιο καθεστώς και ποιες σκοπιμότητες επιβάλλουν αυτή την αδιαφανή συμπεριφορά προς τους πολίτες; Μήπως αληθεύουν οι πληροφορίες που διακινούνται στην Καισαριανή, ότι δηλαδή η ΚΕΔΗΚ «πάει κατά διαόλου»;

Απορώ: βλέπω στη Διαύγεια άλλων δήμων, όπως, για παράδειγμα αυτών των δύο που παραθέτω από κάτω και αναρωτιέμαι  ΓΙΑΤΙ αυτοί έχουν αναρτήσεις για όλες τις δαπάνες της επιχείρησης και η δική μας η δήθεν «Κοινωφελής» έχει ΕΝΝΕΑ αναρτήσεις ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ; Μάλιστα, καμία από αυτές τις αναρτήσεις δεν αφορά σε δαπάνες της επιχείρησης… Για δείτε:


Όταν έγινε δημόσια συζήτηση, τον Φεβρουάριο του 2015, για την ΚΕΔΗΚ, ακούστηκαν «σημεία και τέρατα» για την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ διαχείριση, της τετραετίας 2011-2014. Φυσικά, ο κόσμος δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά. Το «κοινωνικό πλιάτσικο» που έγινε μέσω του ΕΠΕΚΑ και της ΚΕΔΗΚ, με όχημα τις ΚΟΙΝΣΕΠ, το νοσηρό καθεστώς των «συμπέθερων», δημιουργούσε ανατριχίλα… Ακόμη και ότι είχαν χαθεί οι ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ακούσαμε, και, δήθεν, γι’ αυτό δεν γίνονταν αναρτήσεις..! ΣΗΜΕΡΑ, επί εποχής ΚΚΕ στην εξουσία, η «ανθρωποφάγος» «Κοινωφελής» εξακολουθεί να βυθίζεται στην αδιαφάνεια και στο σκοτάδι… Τι έγινε σήμερα; Δεν έχουν βρει τους κωδικούς;

Και άλλη μια απορία μου: από τον Ιούλιο, που έγινε η τελευταία ανάρτηση, είναι κλειστό το «μαγαζί»; Πώς λειτουργεί; Με ποιές αποφάσεις και ποιών;

Φαντάζομαι και ΕΛΠΙΖΩ να βάλει η δημοτική αρχή στο πρόγραμμα του «απολογισμού» και των «προοπτικών» που θα ανακοινώσει ή/και «θα συζητήσει» στην εκδήλωση της προσεχούς Τετάρτης το ζήτημα της ΚΕΔΗΚ σε βάθος και με οικονομικά στοιχεία. Αν βέβαια έχει την «ευγενή καλοσύνη» και καταδεχτεί, ας πει στους πολίτες που θα παραστούν στην εκδήλωση ΓΙΑΤΙ διαχειρίζεται τη δημοτική επιχείρηση και τα λεφτά των πολιτών με αυτό το νοσηρό καθεστώς αδιαφάνειας.