«Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η μαζική απελπισία
και η εγκατάλειψη που νιώθουν οι Καισαριανιώτες»…


«Πρεμιέρα» χτες για τον κ. Γιώργο Κοντόσταυλο ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής». Αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης και διατράνωσε την ακλόνητη πίστη του ότι η Καισαριανή θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της με την ενεργό συμμετοχή όλων, τονίζοντας ότι «αυτό με δίδαξε η μεγάλη μάνα Καισαριανή»… Διαβάστε την ομιλία του κ. Κοντόσταυλου:

Aγαπητές φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση.

Είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση του Συνδυασμού μας, της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, για το 2014. Σήμερα αρχίζουμε μια νέα πορεία που έχει στόχο να απαλλάξει την Καισαριανή από αυτούς που υπηρετούν τις Κυβερνητικές πολιτικές και να οδηγήσει την αυτήν την ιστορική πόλη και το λαό της στο δρόμο της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της δημιουργίας.

Η Αριστερά σε τούτη την πολή δεν είναι μια απλή πολιτική δύναμη, δεν είναι μια απλή δημοτική παράταξη. Είναι η ψυχή της, ο παλμός και οι αγωνίες για ένα ανθρώπινο σήμερα, για μια μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη απελευθέρωση αύριο.

Είναι η δύναμη που έχει εμπνεύσει τους Kαισαριανιώτες και έχει αναδείξει την πόλη μας ως σύμβολο για όλο τον Ελληνικό Λαό, αλλά και για πολλούς λαούς πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ είναι μια δύναμη που παίρνει έμπνευση από την ιστορία αυτής της πόλης και σε ότι με αφορά προσωπικά ως επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης αισθάνομαι το βάρος από αυτήν την ιστορία, όπως άλλωστε το αισθάνονται όλα τα μέλη και τα στελέχη μας.

Θέλουμε να συνεχίσουμε την μεγάλη ιστορία και το δημιουργικό έργο που καταγράφηκε στο Δήμο μας στην περίοδο που επικεφαλής της παράταξης μας ήταν ο Θανάσης Μπαρτζώκας και ο Σπύρος Τζόκας. Ήταν η περίοδος κατά την οποία ως Δήμαρχοι έδωσαν νόημα στις έννοιες πρόοδος, δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάλεψαν και ενέπνευσαν με τον αγώνα τους για μικρές και μεγάλες νίκες τον λαό της πόλης μας.

Η παράταξή μας αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να υπερασπίσει και να αξιοποιήσει κάθε σπιθαμή της πόλης, κάθε χώρο, να τον μετατρέψει σε χώρο ωφέλιμο και χρήσιμο για τον λαό.

Ότι έχει κατακτηθεί, έχει κατακτηθεί με την συμμετοχή του λαού της Καισαριανής. Το Σκοπευτήριο, η Πλατεία μας, το δάσος του Αϊ Γιάννη και ο τελευταίος πόντος δασικής έκτασης. Είναι στο αίμα μας, είναι στις φλέβες μας η έννοια της συμμετοχής του λαού και η δημοκρατία μέσα από την οποία ο λαός εκφράζεται ελεύθερα μέσα από την οποία μπορεί να ζει και να αναπνέει η κοινωνίας μας.                           

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, σε κοινωνική κατάρρευση.

Αυτό που λέμε νεοφιλελευθερισμός, που στην χώρα μας στα τελευταία χρόνια, εχει επιβληθεί με τα μνημονια, οδήγησε τους δήμους σε τραγική κατάσταση. Σε συνδυασμό με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική εφαρμογή του Καλλικράτη, ο οποίος διαλύει και τις τελευταίες δυνατότητες αυτοτέλειας και οικονομικής ανάπτυξης στους δήμους η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.                  

Η κοινωνία μας φτωχαίνει, τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως η υγεία και η παιδεία ιδιωτικοποιούνται και η ανεργία καταστρέφει κάθε προοπτική στους νέους ανθρώπους.

Η βάρβαρη ιδεολογία του φασισμού εμφανίζεται ξανά απειλητική.                                                                                             

Το εύκολο θα ήταν να λειτουργήσουμε με την λογική της μοιρολατρίας και του σκυψίματος του κεφαλιού, όπως κάνουν οι υποδεικνυόμενες πολιτικές από τα κόμματα του πρώην κραταιού δικομματισμού, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να περιμένουν να ‘’σωθούνε’’ από την τρόικα και τους κυρίαρχους κύκλους των ΜΜΕ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Είναι γνωστό ότι εμείς δεν είμαστε για τα εύκολα. Εμείς κουβαλάμε την αμετανόητη περηφάνια της Αριστεράς, της Αριστεράς που δεν της ταιριάζει η μιζέρια και η κακομοιριά. Της Αριστεράς που, όπως έλεγαν οι Λαμπράκιδες, “πολεμάμε και τραγουδάμε” και μαζί με όλο τον λαό μας δημιουργούμε και συγκροτούμε ένα μεγάλο ρεύμα ριζοσπαστικών αλλαγών, σε ένα ρεύμα δημοκρατικής ανατροπής, ένα ρεύμα ελπίδας.

Και αυτό ακριβώς έχει καταγράψει στην ιστορία της η παράταξή μας.

Αυτής της Ιστορίας είμαστε λαμπαδηδρόμοι. Μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ με επιφόρτισε με την μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαι ο λαμπαδηδρόμος σε αυτήν την περίοδο. Ευθύνη απέναντι στη παράταξη, απέναντι σε όλους εσάς, απέναντι στο λαό και στην Ιστορία της Καισαριανής μας.                

Θα ανταποκριθώ σε αυτή την τιμητική επιλογή με την συναίσθηση του χρέους μας έναντι της κοινωνίας. Και θα σας κοιτάζω όπως πάντα στα μάτια γιατί έτσι έμαθα από τους γονείς μου. Τους συντρόφους μου, τους φίλους μου. Αυτό με δίδαξε η μεγάλη μάνα Καισαριανή.

Και είναι αλήθεια πως τα προβλήματα είναι πολλά. Πολλά και δυσεπίλυτα.

  • Η λειτουργία του δήμου ως κοινωνικού κέντρου αντίστασης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν υπάρχει και οι ισχνές κοινωνικές του δομές χρήζουν άμεσης ενίσχυσης.
  • Όλοι οι τομείς της κοινωνικής του δράσης: σχολεία, αθλητισμός, υγεία, κοινωνική ασφάλεια, υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι σε υποχώρηση.
  • Αλλά το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η μαζική απελπισία και η εγκατάλειψη που νιώθουν οι Καισαριανιώτες. Η αδυναμία να αλλάξουν την ζωή τους και η προσπάθεια να βρουν ατομικές λύσεις στα προβλήματά τους.                                                                     

Εμείς, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, δεν έχουμε την διάθεση να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Δεν υποσχόμαστε τίποτα περισσότερο από αγώνα και συλλογική δράση. Σας κοιτάμε και σας λέμε πως η λογική του ‘’δημαρχοκεντρικού’’ συστήματος διοίκησης του δήμου μας δεν μας μας ταιριάζει. Σας κοιτάμε και σας λέμε πως η λογική της ανάθεσης, μας είναι παντελώς ξένη. Θέλουμε να αλλάξουμε την σχέση πολίτη – δήμου. Θα το καταφέρουμε όλοι μαζί.

Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε μέσα από μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία κάθε πλευρά της ζωής του δήμου μας, που είναι αδιαφανής και ξένη προς τους πολίτες.

Ο δήμος, με την δική μας Δημοτική Αρχή, θα γίνει το κέντρο της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της τοπικής μας κοινωνίας.

Εδώ τα κινήματα των πολιτών θα αναπνέουν και θα δίνουν ζωή στους υπάρχοντες θεσμούς. Η λαϊκή συμμετοχή είναι για εμάς η αρχή και η βάση της πολιτικής μας. Και από αυτό το βήμα καλούμε όλους τους πολίτες της Καισαριανής να δώσουμε αυτή την μάχη ενωμένοι.

Τους αριστερούς και δημοκράτες Καισαριανιώτες που έχουν δώσει δείγματα αγωνιστικού μεγαλείου.

Τους νέους και τις νέες που δεν βολεύονται με το μέλλον που τους ετοιμάζουν, αλλά και κάθε έντιμο συμπολίτη μας που θέλει να συστρατευθεί στον αυτόν τον ελπιδοφόρο και γοητευτικό αγώνα.    

Ας ανταμώσουμε φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι!!! Ας ανταμώσουμε με ανοιχτή καρδιά και καθαρή σκέψη!!!

Μπορούμε!!!          

Σήμερα κάνουμε την αρχή της νέας μας πορείας.

Θα βρεθούμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε στέκι, σε κάθε γειτονιά. Θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας. Μαζί με το μυαλό και στην καρδιά μας θα το κάνουμε πράξη.                                                                                

Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό μας σύνθημα:

ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!

ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!!

Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!