Με το κείμενο που ακολουθεί ΒΕΒΗΛΩΘΗΚΕ η Πρωτομαγιά…


Το κείμενο που ακολουθεί, αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου Καισαριανής, προκαλεί ανατριχίλα… Όχι για τη λογοτεχνική επάρκειά του, αλλά γιατί προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αισθητική μας. Οι «ΚΟΥμμουνιστές» (τρεις φορές μάλιστα…) βγάζουν μάτια και τα φιλοσοφικοπολιτικά θεωρήματα για την «ακραία μορφή του καπιταλισμού» μας «θαμπώνουν» με την ευρυμάθεια του «μικρού Έρνεστ» (Χέμινγουεϊ ή Γκεβάρα, διαλέγετε και παίρνετε…).

Η δωρεάν απόκτηση «γνώσεων» για το ότι οι «200» «ως ΚΟΥμμουνιστές, πρέσβευαν την εργατική τάξη και τους ιερούς αγώνες της», είναι «ανεκτίμητης αξίας», όπως λέει και η διαφήμιση της “MasterCard”..!

Ο «ποταμός των γνώσεων» κυλάει ορμητικός τόσο πολύ, ώστε εμείς «δεν μπορούμε να γυρίζουμε την πλάτη σε μία τόσο προφανή σύνδεση της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών με τα πολιτικά και αγωνιστικά τους ιδεώδη».
Και όσοι από τους «αγράμματους» είχαν την τύχη ν’ ακούσουν αυτά τα φιλοσοφικά πονήματα μέγιστης διανοητικής αξίας θεωρούσαν ότι οι «200» ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ ήταν «τυχαίοι», ε, είναι άξιοι περιφρόνησης… «Δεν ήταν 200 τυχαίοι κρατούμενοι…»…
 

Ο επαναστατικός οίστρος κορυφώνεται: «ΣΗΜΕΡΑ που η εργατική τάξη βάλλεται όσο άλλοτε…»!!! Πότε ακριβώς ήταν το «άλλοτε» με το οποίο γίνεται η «σύγκριση», δεν έχει την καλοσύνη να μας πληροφορήσει ο «συγγραφέας»…

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, ακούγονται στενόμυαλες ιδέες που δεν μπορούν να διανοηθούν πως πίσω από τον φασισμό του Χίτλερ, κρύβονταν ένας βαθιά τοξικός πόλεμος».

Στενόμυαλοι, στενοκέφαλοι, που «δεν μπορούν να διανοηθούν…»… την τΟξικότητα του πολέμου!

 

"Λαϊκοί αγωνιστές" της Lockheed..!

Δύσμοιρε Τσε, δεν το απέφυγες και αυτό: σ’ έπιασαν στο στόμα τους οι «λαϊκοί αγωνιστές» με τα καπιταλιστικά εύσημα, οι «πενόμενοι» συνεργάτες της LOCKHEED, της EUROCOPTER, της Oceana Marine Technologies, της RAMSYS και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..!

Ωιμέ… Δύσμοιρη Καισαριανή, τι σου έμελε να πάθεις…

Αναζητείται ο «συγγραφέας» του «ΚΟΥμμουνιστικού» μανιφέστου…

Τόσο πολύ θέλουν να «προφυλάξουν» τον «εκλεκτό της Ιπποκράτους» οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ώστε δεν διστάζουν να τον ευτελίσουν δημόσια… Άξιος τέτοιας «τιμής»…

Με το κείμενο που ακολουθεί ΒΕΒΗΛΩΘΗΚΕ η Πρωτομαγιά στην Καισαριανή…

 

"Απολαύστε" ευρυμάθεια δωρεάν…

[…] «Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η εκτέλεση 200 κουμμουνιστών ανήμερα της ημέρας ορόσημο των εργατικών αγώνων. Άλλωστε οι 200 εκτελεσθέντες ήταν φυλακισμένοι από την δικτατορία του Μεταξά για τα πολιτικά τους πιστεύω, πολύ πριν τη γερμανική κατοχή. Επιπλέον είναι γνωστό ότι η ακραία, μορφή του καπιταλισμού είναι ο φασισμός. Έτσι, οι Γερμανοί φασίστες, εκτέλεσαν τους 200 κουμμουνιστές ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς, γιατί ήθελαν να πατάξουν τα φρονήματά τους και να στείλουν μήνυμα υπεροχής, σε όλη την εργατική τάξη, αφού οι 200 εκτελεσθέντες ως κουμμουνιστές, πρέσβευαν την εργατική τάξη και τους ιερούς αγώνες της.

«Δεν μπορούμε να γυρίζουμε την πλάτη σε μία τόσο προφανή σύνδεση της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών με τα πολιτικά και αγωνιστικά τους ιδεώδη.

Δεν ήταν 200 τυχαίοι κρατούμενοι που εκτελέστηκαν μια οποιαδήποτε ημέρα! Ήταν 200 πολιτικοί κρατούμενοι που εκτελέστηκαν την ημέρα ορόσημο των αγώνων της εργατικής τάξης, την εργατική Πρωτομαγιά!

Είναι χρέος  μας να αναδείξουμε αυτή την σημαντική πτυχή της ιστορίας, ιδιαίτερα ΣΗΜΕΡΑ.
ΣΗΜΕΡΑ που η εργατική τάξη βάλλεται όσο άλλοτε και τα κεκτημένα των αγώνων καταπατούνται!
ΣΗΜΕΡΑ που απαιτείται να δώσουμε και εμείς τους δικούς μας αγώνες.
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, ακούγονται στενόμυαλες ιδέες που δεν μπορούν να διανοηθούν πως πίσω από τον φασισμό του Χίτλερ, κρύβονταν ένας βαθιά τοξικός πόλεμος. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω τα λόγια ενός πολύ μεγάλου αγωνιστή και επαναστάτη, του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που ίσως μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε αυτή την σύνδεση.
"Τώρα υπάρχουν βασιλιάδες χωρίς στέμματα :Είναι τα μονοπώλια, αληθινοί αφέντες ολόκληρων χωρών, ακόμα και ηπείρων, σαν την περίπτωση της Αφρικής, ενός γερού τμήματος της Ασίας, και δυστυχώς της Αμερικής μας. Κατά καιρούς, προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Όπως ο Χίτλερ, ο εκπρόσωπος των μεγάλων μονοπωλίων που προσπάθησε να επιβάλει την ιδέα της ανωτερότητας μιας φυλής στον κόσμο, με ένα πόλεμο που στοίχησε τη ζωή σαράντα εκατομμυρίων ανθρώπινων υπάρξεων. Η σημασία των μεγάλων μονοπωλίων είναι τεράστια. Σε σημείο που να εξουδετερώνει την πολιτική ισχύ σε πολλές από τις Δημοκρατίες μας".                    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΑΣ»