Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Από τους πρώην νεοδημοκράτες και μετέπειτα ΠΑΣΟΚους και τα «ορφανά» του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ της τραγικής για την Καισαριανή τετραετίας 2010-2014, μέχρι τα αριστερίζοντα σταλινικά αντικοινωνικά κακέκτυπα, δημιουργήθηκε μια ανίερη συμμαχία των ΔΗΘΕΝ υπερασπιστών της «δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου», με μοναδικό στόχο την αποδόμηση του δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου και τη διάλυση του ΥΓΙΟΥΣ κοινωνικού ιστού της Καισαριανής. Δευτερεύων στόχος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. 

Μπορεί, όμως, να υπάρχουν υγιή μυαλά τα οποία να υπερασπίζονται την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του δημοτικού συμβουλίου; Φυσικά και δεν μπορεί..! Μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορούν να υπερασπίζονται δημόσια την… καταπάτηση μιας υπουργικής απόφασης η οποία ορίζει τα μέτρα λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων εν μέσω επιδημίας… Και όχι μόνο να υπερασπίζονται την παρανομία, αλλά και να ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

Ο ένας, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ παρακαλώ (!!!) αποκάλεσε την Καισαριανή «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ»!!! Γιατί; Γιατί συμμορφώθηκε με την ΚΥΑ του υπουργείου σχετικά με τις διατάξεις περί λειτουργία των συλλογικών οργάνων!!!

Επίσης, είπε ότι «το Σκοπευτήριο έχει καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις»!!! Οι οποίες αστυνομικές δυνάμεις, μετά από πολλά χρόνια πλήρους ασυδοσίας, περιφρουρούν, έστω και όχι πλήρως, τον χώρο του Σκοπευτηρίου, για να μην πέφτουν ανήλικα παιδιά θύματα των κάθε λογής αληταράδων, ναρκομανών και κομματικών εγκάθετων…

Ο άλλος, ΝΟΜΙΚΟΣ παρακαλώ (!!!)  «σάλπισε» ανυπακοή στην υπουργική  απόφαση, γιατί, όπως είπε:

«Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι ναι μεν η ΚΥΑ λέει για τα συλλογικά όργανα για έναν περιορισμό σχετικά με την δια ζώσης λειτουργία τους, πλήν όμως υπήρξαν δημοτικά συμβούλια τα οποία κάλεσαν σε δια ζώσης λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου”.

Φυσικά, δεν παρέλειψε, ευκαιρίας δοθείσης, να δώσει και ένα «μάθημα δημοκρατικότητας» στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, διανθισμένο με ολίγη “ψυχανάλυση άνευ διδασκάλου”:

{…} Ο πρόεδρος, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να δίνει κατευθύνσεις προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προς όλες τις παρατάξεις, να καταπραϋνει τα πάθη, να ενώνει το δημοτικό συμβούλιο και να έχουμε μια κοινή εκπροσώπηση προς τα έξω. {…}

{…} Αυτά λοιπόν που κάνατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εύχομαι να μην ξανασυμβούν για να έχουμε τον σωστό τρόπο λειτουργίας. Φροντίστε να τα διορθώσετε για να μην φτάσουμε εκεί που… (παρεμβαίνει ο πρόεδρος και δεν ακούγεται ακριβώς το «δια ταύτα» της απειλητικής «παραίνεσης – προειδοποίησης»…

Μάλιστα, διαπίστωσε και «θεσμική εκτροπή από την πλευρά του προεδρείου»!!! Συμπλήρωσε δε την «απειλή – προειδοποίηση»:

«Δεν θα ήθελα ποτέ να φτάσουμε στο σημείο να προβάλουμε ή να υποβάλουμε άρση της εμπιστοσύνης των δημοτικών παρατάξεων απέναντι στον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Σας καλώ για τελευταία φορά και αν θέλετε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε, όπως σ’ εκείνη την επιστολή σας είχα στείλει, θεσμικά ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (!!!) 

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε το «νόημα» από αυτές τις αερολογίες, οι οποίες εκθέτουν (όπως εγώ πιστεύω)  και την επικεφαλής της παράταξης στην οποία στεγάζεται τώρα ο εκτοξεύων την «απειλή–προειδοποίηση» δημοτικός σύμβουλος.

Φυσικά, φαντάζομαι ότι για να εκτοξεύει την «απειλή-προειδοποίηση» περί άρσης της εμπιστοσύνης «των δημοτικών παρατάξεων» έχει πάρει το ελεύθερο από την επικεφαλής της παράταξής του. Για τις άλλες παρατάξεις δεν γνωρίζω… Αν και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να υπάρχει μια «συμμαχία των αποτυχόντων», χωρίς κανένα ηθικό και ιδεολογικό υπόβαθρο. Είπαμε: «ένας είναι ο εχθρός, ο Βοσκόπουλος»!!!

Πιστεύω ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων κρουσμάτων ετσιθελικής επιβολής των όποιων σκοπιμοτήτων, θα ήταν η ΑΜΕΣΗ, ΚΟΦΤΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ απάντηση στην πρόκληση: «Ιδού η Καισαριανή, ιδού και το πήδημα»…

Θα επανέλθω πάραυτα.