ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ , ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!!!


Φτάνουμε, λοιπόν, στο ΝΕΟ δημοτικό συμβούλιο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2008. Ο κ. Αγκαβανάκης καλείται από τον κ. δήμαρχο να επισημάνει γιατί αυτά που λέει η διοίκηση Τζόκα είναι χειρότερα από αυτά που είχε υπογράψει η διοίκηση Κατημερτζή το 2001, όπως υποστηρίζει η παράταξη του ΚΚΕ. Ο κ. Αγκαβανάκης αδυνατεί (αφού δεν γνωρίζει το θέμα) και καλείται ο κ. Κατημερτζής να δώσει διευκρινίσεις ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ. Τα αποσπάσματα που βρίσκονται μέσα σε εισαγωγικά είναι από τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

 

Γ. ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ: Αφού συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου και συζητήσαμε όλες αυτές τις πτυχές και συναποφάσισαν όλοι μαζί, υπογράψαμε αυτό το Μνημόνιο. Θέλω όμως να κάνω καθαρό, γιατί υπήρχαν και προφορικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, και δεν ξέρω πόσο η καθαρεύουσα βοήθησε. Εγώ ξέρω ένα πράγμα, ότι η συμφωνία μας ήταν ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, η ΠΑΕ πληρώνει όλο το ρεύμα, όλων των δραστηριοτήτων εκεί πάνω, εμείς διαθέταμε μόνο το νερό και έχει υποχρέωση όλο τον χλοοτάπητα και να τον επισκευάζει και να τον αντικαταστεί όπου αυτός φθείρεται.

Και όλα αυτά τα κάναμε διότι ξέραμε ότι ή είχαμε ενημερωθεί τουλάχιστον ότι από τις εισπράξεις της ΠΑΕ ήταν δύσκολο να εκμαιεύσουμε κάποια χρήματα, όπως, τέλος πάντων να μην είμαι και πολύ αναλυτικός, και από τις διαφημίσεις έχουν τη δυνατότητα και η ΠΑΕ, και ας μην προσβληθεί ο παρών Πρόεδρος, να γίνονται διάφορα παιγνιδάκια που να μην παίρνει χαμπάρι ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του γηπέδου, αλλά ούτε και ο Δήμος τι εισπράττονται.

Άρα λοιπόν αυτά τα παραχωρήσαμε αφού είχαμε αδυναμία να τα ελέγξουμε, του παραχωρήσαμε μόνο το χώρο του γηπέδου, μια που τα είχε πρώτη η Εθνική τότε και ο Νόμος μας υποχρέωνε να έχει μια έδρα η ΠΑΕ, ως εκ τούτου λοιπόν υπογράφηκε αυτό το Μνημόνιο με ομόφωνη απόφαση και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του γηπέδου».

 

Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτή η υπόθεση λερώνει απ’ όπου κι αν την πιάσεις… Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κατ’ εξακολούθηση γίνεται ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ για όποιο θέμα επιλέξουν οι «ενδιαφερόμενοι». Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του γηπέδου ήταν η ιδανική ευκαιρία… Άλλοι τα λένε από άγνοια και άλλοι από σκοπιμότητα.

Επειδή εδώ κάνουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, διαβάστε όλο το άρθρο 56 του νόμου 2725/99. Όποιος βρει έστω και ΕΝΑ σημείο αληθείας από αυτά που λένε μέσα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια για το θέμα του γηπέδου ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, παρακαλώ να μου το επισημάνει:
 

 

Βλέπετε καμία «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» παραχώρησης του γηπέδου; Ασφαλώς όχι. Τι βλέπετε; «ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ που αγωνίζεται στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία επαγγελματικού πρωταθλήματος και ιδιοκτήτη αθλητικών εγκαταστάσεων (Σ.Σ. δηλαδή του δήμου Καισαριανής) με την οποία ΜΠΟΡΕΙ να παραχωρείται η αποκλειστική χρήση του χλοοτάπητα του γηπέδου, υπό τον όρο ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ ΠΑΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ».

Αυτά όλα έχουν καμία σχέση με τα όσα ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ λέγονται ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ή στο Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ;

Για τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ τι βλέπετε; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ για την καταβολή του 15% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, για την εκμετάλλευση των διαφημιστικών πινακίδων. ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ: «Απευθείας από το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο στο οποίο παραχωρείται το δικαίωμα εκμετάλλευσης». ΔΗΛΑΔΗ: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Είναι έτσι ή όχι;

Για την παραχώρηση χώρων για εμπορική εκμετάλλευση τι βλέπετε; ΜΟΝΟ ΠΑΕ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ έχουν δικαίωμα να νοικιάζουν χώρους για εμπορική εκμετάλλευση και αφού συμφωνηθεί το τίμημα. Διαφορετικά το τίμημα καθορίζεται από δικαστήριο. Βλέπετε πουθενά «ΔΩΡΕΑΝ»; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να δίνουν ΔΩΡΕΑΝ εκατοντάδες τετραγωνικά σε ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ;

Στη διοίκηση Κατημερτζή έτυχε ο κλήρος της υπογραφής του πρώτου μνημονίου, αλλά από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ αποδεικνύεται ότι υπήρχαν «ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ» που προσέφεραν κάκιστες, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, υπηρεσίες. Το μεγάλο λάθος του μνημονίου του 2001 ήταν ότι καθόριζε ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, χωρίς να υπολογίσει ότι ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΤΑΝ (όπως και έγινε) έχανε το «προνόμιο» της αποκλειστικής χρήσης.

Επίσης, το μνημόνιο του 2001 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Αυτά που ελέχθησαν «που να μην παίρνει χαμπάρι ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του γηπέδου, αλλά ούτε και ο Δήμος τι εισπράττονται» είναι, προφανώς, εισηγήσεις καλοθελητών. Ένας δικηγόρος «της σειράς» έδενε χειροπόδαρα όποιον ήθελε να κάνει εξυπνάδες για να μην πληρώνει. Στην ακραία των περιπτώσεων, αν κάποιος ήθελε να είναι σίγουρος γι’ αυτό που έφτιαξε, θα πήγαινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα συμβουλευόταν έναν από τους ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ και έπαιρνε έτοιμο ένα υπόδειγμα συμφωνητικού. Τόσο απλά.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το ίδιο για την επόμενη, αφού ΗΔΗ Η ΠΑΕ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ, τα προβλήματα είχαν αρχίσει να φαίνονται και οι παρανομίες αυξάνονταν και πληθύνονταν. Και επειδή ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου και μετέπειτα δήμαρχος κ. Τζόκας ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ…

Μόλις πήρε την επιστολή του αντιδημάρχου κ. Σκουρογιάννη που τον προειδοποιούσε για τις παρανομίες, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ και τον διαδέχτηκε ο τότε δήμαρχος, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. Από τότε άρχισε το «μεγάλο φαγοπότι»… Ο δήμος ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΑΕ!!!

Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε ΠΟΙΟΣ είχε υποχρεώσεις και ΠΟΙΕΣ ήταν αυτές, ας επανέλθουμε στις 25 Φεβρουαρίου 2008. Ας δούμε ποιες ήταν οι δύο θέσεις που συνέθεταν το «σενάριο» για να ολοκληρωθεί η «ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ»:

 

Οι θέσεις της παράταξης Τζόκα

Ο κ. Τζόκας, αφού έκανε μία μίνι διάλεξη για τις «σημαίες», τις ΠΑΕ, τις ΚΑΕ κατέληξε στο γνωστό και δοκιμασμένο «τροπάριο»: στα «σύμβολα» και τη «σημαία», την οποία «δεν μπορούμε να την βλέπουμε ως ιδιωτική εταιρία…»!!!

Ο κ. Τζόκας ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ δήθεν στοιχεία του νόμου 2725/99, τα οποία έχει χρησιμοποιήσει η παράταξή του κατά συρροή στο θέμα του γηπέδου: «Άρα λοιπόν είμαστε πάντοτε στο γήπεδο. Το χλοοτάπητα λοιπόν ποιος τον χρησιμοποιεί; Μόνο ο Εθνικός Αστέρας, από το Νόμο υποχρεωτικά μόνο ο Εθνικός Αστέρας…». Παραμύθια… Παραπληροφόρηση του αισχίστου είδους, όπως διαπιστώσατε από τον νόμο.

Μάθαμε καμιά αλήθεια από τον κ. Τζόκα; ΜΑΘΑΜΕ:

«Από κει και πέρα υπάρχει η Λέσχη του Αστέρα και δίπλα από τη Λέσχη υπάρχει αυτό το αναψυκτήριο. Αυτό με συμφωνία της Διοίκησης και του Εθνικού Αστέρα, στην προσπάθεια να συμβάλλει στα έσοδα του Εθνικού Αστέρα η Διοίκηση του γηπέδου, το έδωσε έτσι, με ένα συμβολικό καθαρά ποσό, σχεδόν δηλαδή το έδωσε δωρεάν».

Είδατε πρεμούρα για να συμβάλει στα έσοδα της ΠΑΕ η «διοίκηση του γηπέδου»; ΔΩΡΕΑΝ! Λες και ήταν ιδιοκτησία τους..! Αν κάποιος πει ότι δεν ήταν και τόσο «ΔΩΡΕΑΝ», αλλά κάποιος ή κάποιοι είχαν ιδιοτελή συμφέροντα από το «ΔΩΡΕΑΝ» θα τον απειλήσουν με μήνυση γιατί δεν μπορεί να το αποδείξει. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ. «ΔΕΧΟΜΑΙ» ΤΟ «ΔΩΡΕΑΝ».

Κάνει, λοιπόν, μια ανακεφαλαίωση ο κ. Τζόκας για τις υποχρεώσεις της ανώνυμης εταιρίας. Αυτής της εταιρίας ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ, των εσόδων και των δικαιωμάτων ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!! Και ο ιδιοκτήτης της αντιδρά:

 

«Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρόβλημα λοιπόν της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, βασικά πρέπει να πάρει το γήπεδο, γιατί το γήπεδο αυτό έχει αποκλειστική χρήση, βάσει Νόμου, και δεν μπορεί να μπει άλλος. Αυτό το ορίζει ρητά ο Νόμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο». ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!

 

Καταλάβατε πως «δούλευε» το «σύστημα»; Βασιζόταν είτε στην άγνοια των υπολοίπων είτε στη ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ. Όλοι έλεγαν το ίδιο «ποίημα». ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ! Μόνο λόγια…

   «Εγώ δεν ζητάω, κυρίες και κύριοι, ούτε εκμετάλλευση, ούτε τίποτε. Είναι η κουλτούρα μου τέτοιου υψηλού επιπέδου που δεν καταδέχομαι να εκμεταλλευτώ το γήπεδο. Εγώ έχω τον Εθνικό Αστέρα, εάν εσείς δεν τον θέλετε γιατί ο αντί-Αστερισμός στην Καισαριανή έχει πάρει διαστάσεις ή κατά του προσώπου μου, να σηκωθεί να φύγει. Αυτά όλα να κόβω εκκαθαρίσεις και τέτοια και του Βούρλου τι γινόταν κ.λ.π., για να μην ανοίξω το στόμα μου και πάνε κάποιοι στον Εισαγγελέα, γιατί ξέρω πιο πολλά απ’ ό,τι ξέρουν ορισμένοι. Ή σεβαστείτε τον Εθνικό Αστέρα, ότι είστε μεν απ’ έξω, εγώ είμαι αμέτοχος, σεβαστείτε τον ή πείτε «άντε στο διάλο Αστέρα, φύγε, δεν μας κάνεις», γιατί η Καισαριανή δεν θα είχε δυο γήπεδα αν δεν ήταν ο Εθνικός Αστέρας».

«Ούτε εκμετάλλευση θέλει, ούτε τίποτα»!!! Θράσος… Και αποχώρησε, αφού είχε δώσει τη «γραμμή» του ΤΙ ΗΘΕΛΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!

Πως είπατε; Ποιοί αντέδρασαν για τα περί «εισαγγελέα»; ΠΟΙΟΙ θίχτηκαν; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Δοξάστε τους…

Όπως διαπιστώσατε, η παράταξη Καμπάκα δεν έχει μπει ακόμη στο "παιχνίδι". Αφού έκαναν "είσοδο" οι δύο άλλοι πρωταγωνιστές του έργου, έρχεται η σειρά του άλλου μέλους του "θιάσου". Σας διαβεβαιώ ότι θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα από όσα θα διαβάσετε. Όχι γιατί δεν τα περιμένατε. Όχι γιατί δεν τους έχετε ικανούς για όλα. Αλλά γιατί ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ και οι ρόλοι καθενός ξεκαθαρίζουν…

Επειδή αυτό το κομμάτι είναι μεγάλο, δείτε τη συνέχειά του αμέσως μετά. Μην τη χάσετε…