Η προχειρότητα, η ανικανότητα και η καχυποψία στο απόγειο..!
«Δια περιφοράς» των σχεδίων ήθελαν να πάρουν την ψήφο
των συμβούλων για την ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αφού, λοιπόν, «αναμόρφωσαν» την Καισαριανή και την έκαναν κέντρο «δουλεμπορίου» μέσω των Μ.Κ.Ο., των «συνεταιρισμών», των πεντάμηνων, των «10 μεροκάματων τον μήνα» (τα οποία τα «έφαγαν» κάποιοι καπάτσοι σαλταδόροι…), έφτασαν και στην πλατεία της Καισαριανής…

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές, σκέφτηκαν ότι είναι μια καλή εκλογική «αρπαχτή» να παρουσιάσουν άλλο ένα «έργο», από τα τόόόόόόόόόόόόσα που έκαναν… Η πλατεία είναι η ιδανική περίπτωση. Είναι τόσο αγανακτισμένος ο κόσμος από αυτό το αποκρουστικό θέμα που παρουσιάζει, που σου λένε «έ, άμα τη φτιάξουμε κάποιοι θα συγκινηθούν και θα χαραμίσουν την ψήφο τους σ’ εμάς»…

Έρχεται, λοιπόν, το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προχτές. Δεν θυμάμαι αν σας το είπα… Σας το είπα; ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ τελείωσε το δημοτικό συμβούλιο!!! Ούτε στριπτιτζάδικο να ήταν…

 

“Διά περιφοράς”!!!

Έρχεται λοιπόν το θέμα: «Έγκριση διαμόρφωσης του χώρου της πλατείας έμπροσθεν των καταστημάτων». Εμφανίζεται μια υπάλληλος του δήμου των τεχνικών υπηρεσιών, κυρία Κωνσταντοπούλου την προσφώνησαν, συνοδευόμενη από δύο νεαρούς. Οι νεαροί κρατούσαν στα χέρια τους από μια κόλλα χαρτί Α4. Παίρνει θέση η κυρία στο μικρόφωνο και λέει:

«Μετά από πολύχρονες συζητήσεις που έχουν γίνει, τέλος πάντων, για το θέμα της πλατείας, και τις καταλήψεις που γίνονται έξω και… αποφασίσαμε να κάνουμε μια… μετά από πρόταση του… μας ζητήθηκε δηλαδή να κάνουμε μια μελέτη για να δούμε πως μπορούμε να διαμορφώσουμε την πλατεία και να γίνει ομο…. (δεν ακούγεται) τέλος πάντων…» […] «Με μια έρευνα που κάναμε και σε ευρωπαϊκές πόλεις και εδώ, φτάσαμε στο σημείο να καταλήξουμε σε κάποια λύση. Με τη βοήθεια των παιδιών εδώ που κάνανε τη μελέτη αυτή […] καταλήξαμε σε μία πρόταση. Έγινε μια διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και εκπροσώπους από τις παρατάξεις, ήτανε κάποιοι εδώ εκείνη την ημέρα, και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ…».


Καταλάβατε; Η «έρευνα που κάναμε και σε ευρωπαϊκές πόλεις…» μετουσιώθηκε σε δύο κόλλες Α4 τις οποίες «ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» να τις δείξουν στους «υποβοηθητικούς» της δημοτικής εξουσίας, για να της δώσουν το «ok» να κάνει την εκλογική «αρπαχτή» που λέγεται «αναμόρφωση πλατείας».

Φυσικά, επειδή και η ανοχή έχει τα όριά της, υπήρξε καθολική αντίδραση από την αντιπολίτευση για την προχειρότητα της παρουσίασης του ζητήματος.

Ο κ. Σταμέλος αντιδρά εντονότερα απ’ όλους. Τους λέει ότι δεν είναι παρουσίαση θέματος αυτή και ότι το δημοτικό συμβούλιο «δεν συζητά έτσι».

«Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να έχει γνώση τι θα κουβεντιάσει. Και το αποτέλεσμα και τις προτάσεις και το έτσι και το αλλιώς…», λέει ο κ. Σταμέλος.

«Και να ξέρει και την άποψη της κοινωνίας», λέει ο κ. Βοσκόπουλος.

Αντιδρά και ο κ. Κατσαρέλης και λέει ότι με τέτοια προχειρότητα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Θα μπορούσε να γίνει μία προβολή, λέει, ώστε να έχουν όλοι γνώση του θέματος.

Ο αρμόδιος ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ «αρμόδιος» για «θέματα της πόλης», ο οποίος, αν θυμάστε, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ και πλέον είχε «απειλήσει» έναν καταστηματάρχη, επιλεκτικά, ότι θα … Αλήθεια, τι έλεγε; Για να δούμε:
Γιατί τα έγραψε αυτά; Γιατί το μαγαζί έχει βάλει νάιλον προστατευτικά για τον αέρα. Είναι το μόνο στην πλατεία; Φυσικά….. ΟΧΙ!!!

Για δείτε εδώ:


Στο άλλο μαγαζί, με το κόκκινο βέλος, το οποίο δεν έχει μόνο νάιλον, αλλά και δάπεδο και κλειστή βεράντα και… και.. και… ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ειδοποίηση..! Όχι..! Αντίθετα, μέσα από την Επιτροπή Σκανδαλωδών Αποφάσεων Για Την Ποιότητα Ζωής, του άνοιξαν και δρόμο από την πλατεία μέσα στο μαγαζί του!!!

Τώρα, λοιπόν, αυτός ο κύριος, που πληρώνεται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ από το υστέρημα των πολιτών της Καισαριανής, λέει ότι ΕΚΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ και σε… ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!! Όσοι επικαλείται ονομαστικά, τον διαψεύδουν και λένε ότι δεν ήταν παρόντες… Υπεραμύνεται της αναμόρφωσης, γιατί, λέει, οι καταστηματάρχες κάνουν αυθαιρεσίες.

  • «Οι πρώτοι που έκαναν αυθαιρεσία ήταν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για ν’ ανοίξει τον διάδρομο. Αυτή ήταν η πρώτη παρανομία», λέει ο κ. Σταμέλος..!

Αντιδρά ο κ. Βοσκόπουλος και τους λέει να το αποσύρουν.

Αντιδρά ο κ. Τζόκας και τους λέει να το αποσύρουν και να γίνει παρουσίαση του θέματος σε προτζέκτορα και ύστερα να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση.

Αντιδρά ο κ. Κατημερτζής και μιλάει για εργολαβία που πρέπει να συζητηθεί.

Γίνεται ένας χαμός… Ο «αρμόδιος» για «θέματα πόλης» υπεραμύνεται της θέσης του ότι όλα έγιναν στην εντέλεια… Oι μη έχοντες λάβει γνώση επιμένουν ότι το θέμα πρέπει να αποσυρθεί…


Αποσύρθηκε με θλίψη…

Ναι, να αποσυρθεί, αλλά εύκολο είναι; Εδώ υπάρχει μια εργολαβία. Εδώ θα δοθεί μια ακόμη, δουλειά με απευθείας ανάθεση. Αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα, πήραν σχέδια και προσφορές από συγκεκριμένες εταιρίες για τα πάνελ που θα τοποθετηθούν, και μάλιστα έχουν δώσει και τιμές στους καταστηματάρχες ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ… Πως θα αποσυρθεί;

Αποτέλεσμα: προς μεγάλη λύπη των «αρμόδιων» που έχασαν μια ευκαιρία να κάνουν και να δείξουν ένα προεκλογικό «έργο», το θέμα αποσύρθηκε και θα επανέλθει μετεκλογικά..!

Εις άλλα με υγεία…