…αλλά τα λεφτά είχαν πάει στον… Μπατατούδη..!


Το «καράβι» της δημοτικής πλειοψηφίας της Καισαριανής βουλιάζει κάτω από το βάρος των κατά συρροή παρανομιών και της αδιαφάνειας. Κύριος εκφραστής αυτής της πρακτικής ο επικεφαλής της. Ο οποίος διέπραξε μία ακόμη αθλιότητα, όχι πολιτική, αλλά προσωπική. Με στοχοποίησε ως «σύμβουλο» και «βοηθό» της Σκοπευτικής. Στοχοποίησε έναν πολίτη για να εξυπηρετήσει τα ποταπά σχέδιά του για να επιβιώσει πολιτικά.

Εγώ είμαι πολίτης, δεν είμαι πολιτικός. Αυτός είναι πολιτικός.

Εγώ δεν διαχειρίζομαι δημόσιο χρήμα. Αυτός διαχειρίζεται.

Εγώ δεν πληρώνομαι από το χρήμα των πολιτών. Αυτός πληρώνεται.

Εγώ τηρώ τους κανόνες της προσωπικής αξιοπρέπειας. Αυτός είναι υποχρεωμένος από το νόμο να τηρεί απαρέγκλιτα τους νόμους και να λογοδοτεί.

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: με απείλησε δημόσια ότι θα «με περιμένει», ενώ εγώ δεν είμαι μέλος του δημοτικού συμβουλίου για να μπορώ να τον αντιμετωπίσω θεσμικά. Με τους ανήκοντες στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να χρησιμοποιεί όποια γλώσσα θέλει, δεν με αφορά. Εγώ είμαι πολίτης.

Τον έχω καταγγείλει μία φορά για “παράβαση καθήκοντος” και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Θα τον καταγγείλω όσες φορές ακόμη χρειαστεί, αν δεν τηρεί μέχρι κεραίας τους νόμους, όπως είναι υποχρεωμένος.

Για τους λόγους αυτούς, πέραν της γνωστοποίησης αυτής της συμπεριφοράς στις αρμόδιες υπερκείμενες του «άρχοντα» αρχές, συνεχίζω τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την ιστορία της ιδιοκτησιακής σχέσης της Σκοπευτικής με το χώρο του Σκοπευτηρίου και τη ΜΗ «δράση» αυτού του κυρίου (και όσων κρύβονται από πίσω του και του γράφουν τα σενάρια στοχοποίησης) σχετικά με το θέμα αυτό.


Το 2010 θυμήθηκαν το… 2002!

Τον Μάρτιο του 2010 στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται το θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα του Σκοπευτηρίου».

Η εισήγηση λέει:

 

Ποια είναι η απόφαση;

 

ΤΩΡΑ, ΤΟ 2010, «ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…» κλπ. να εφαρμόσει το προεδρικό διάταγμα ΤΟΥ 2002, «με το οποίο κηρύχθηκε ο χώρος κοινόχρηστος» και να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του χώρου υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Ο πολιτικός που σήμερα δείχνει εμένα ως σύμβουλο της Σκοπευτικής (!) έχει ψηφίσει αυτή την απόφαση, άρα γνωρίζει ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου.

Πάμε παρακάτω: Ποιο είναι το θέμα του προεδρικού διατάγματος του 2002;

 «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Καισαριανής».

ΤΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ; Ιδού:

 ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ, όπως λέει η εισήγηση γενικά και αόριστα, αλλά ο χώρος ο οποίος από το 1978 έχει χαρακτηριστεί ως χώρος για την ανέγερση σχολείων και ο οποίος ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ έχει χαρακτηριστεί ως «ιστορικός τόπος» το 1984 και το 1995.

Το τοπογραφικό είναι πολύ μικρό στο ΦΕΚ, αλλά διακρίνονται τα όρια του χώρου.


Τι λέει παρακάτω η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου; Να απαλλοτριωθεί ο χώρος υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Όπερ μεθερμηνευόμενο, ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, δηλαδή με τη διαδικασία των νόμων περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

 

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Θα μας πει ο «κύριος» που με ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ και λέει στον κόσμο ψέματα με το τσουβάλι;

Συνεχίζουμε: Στο προεδρικό διάταγμα του 2002, που βλέπετε από κάτω ορίζεται ότι:

 


 

«Δεν προκαλείται δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον προϋπολογισμό του δήμου», λέει. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΤΕ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ;


Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 2002…

Το 2002, που εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα που αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2010(!!!), ΥΠΗΡΧΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. Ήταν τότε που είχαμε ήδη μπει στην τροχιά της χρεοκοπίας με το πάρτι των δισεκατομμυρίων για τη «μπίζνα» των Ολυμπιακών του 2004.

 

ΑΠΟΡΙΑ: Όταν τα λεφτά «έτρεχαν στο δρόμο», το 2002, επί Σημίτη, ΠΟΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ; Δεν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ήταν κομματικό στέλεχος και φαντάζομαι ότι ΤΙΜΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ την Εθνική Αντίσταση…Άλλωστε, από τον Ιανουάριο του 2003 μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο ως αξιωματική αντιπολίτευση. Τι έκανε τότε;

Μην ξεχνάμε, ότι εκείνη την εποχή, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Πολιτισμού, πλήρωσε προκαταβολή ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ για την απαλλοτρίωση του ερείπιου ξενοδοχείου «Ακροπόλ» στην Πατησίων, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ, πρόεδρο του… ΠΑΟΚ!!! Το οποίο «Ακροπόλ» έμεινε ερείπιο για πολλά χρόνια, μέχρι να βρεθούν ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για επισκευές!!! Με αυτά τα λεφτά μπορούσε να είχε γίνει απαλλοτρίωση του χώρου του Σκοπευτηρίου. Γιατί δεν έγινε; Ας απαντήσει αυτός που σήμερα καπηλεύεται, με τη σειρά του, την Εθνική Αντίσταση.


Αυτοί που μας λεηλάτησαν…

Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία» της 9ης Σεπτέμβρη 2011:

«Χορεύοντας με τον Μπατατούδη

Από τη ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ – ΡΑΣΣΙΑ

Οταν άκουγα το «διάγγελμα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη για τις απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τις καταργήσεις οργανισμών, τις συγχωνεύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, αυτό το χωρίς έλεος σφυροκόπημα επί των κεφαλών μας, άναψαν ξαφνικά μέσα μου οι παλιοί πολυέλαιοι -κλεμμένοι σήμερα- του ξενοδοχείου «Ακροπόλ».

Εγινε η νύχτα μέρα και βρέθηκα 12 χρόνια πίσω, τον Φεβρουάριο του 1999, τότε που ο νυν αντιπρόεδρος ως υπουργός Πολιτισμού έπαιρνε το χρυσό κλειδί του παλιού ξενοδοχείου της οδού Πατησίων από τα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργου Μπατατούδη (σ.σ.: στη φωτογραφία της κορυφής). 

Ο ΜΕΓΑΣ Ευάγγελος Βενιζέλος μάς είχε πει τότε ότι αγόρασε το ακίνητο για λογαριασμό του Δημοσίου (με δικά μας λεφτά βέβαια) «στην εντυπωσιακά συμφέρουσα τιμή των 4,5 δισ. δρχ.», δίνοντας μπροστάντζα στον Μπατατούδη 1,8 δισ. δραχμές. Τα υπόλοιπα θα τα εισέπραττε ο φίλος του όταν θα παρέδιδε το ακίνητο ανακαινισμένο. Το έργο κόλλησε, σύρθηκε στα δικαστήρια, δεν έγινε ποτέ. Ακόμη ερειπωμένο το «Ακροπόλ», με τον Μπατατούδη να περιφέρεται ελεύθερος στην ίδια γειτονιά (στην οδό Μπουμπουλίνας διάβασα πως είναι το σπίτι του) μετά την επιστροφή του, εξαιτίας της πτώσης του Καντάφι, από τη Λιβύη».


Μόνο το ΚΚΕ…

Μόνο το ΚΚΕ, δια των βουλευτών Αντώνη Σκυλλάκου και Λιάνας Κανέλλη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2001, για το θέμα του Σκοπευτηρίου. Θα την δημοσιεύσω στο αμέσως επόμενο κομμάτι.

Τάκης Αλεξανδρόπουλος