ΑΓΩΝΙΑ μήπως υποχρεωθεί να πληρώσει τα χρωστούμενα η ανώνυμη εταιρία..!


Όπως είδατε στο προηγούμενο κομμάτι, λείπει ακόμη ένα κομμάτι από το «παζλ». Ήρθε η ώρα να συμπληρωθεί. Μπορεί να σας θυμίσει λίγο το «Τσοβόλα δώστα όλα», αλλά «κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική»… Μπορεί να μην έχει εμφανή πρόταση να κάνει η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έχει αφανή πρόταση και αμετακίνητη θέση σε ένα θέμα: δεν θέλει με τίποτα να εισπράξει ο δήμος ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!! Διαβάστε, λοιπόν, τις βασικές θέσεις, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΜΙΑ, της παράταξης Καμπάκα:

    «Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι σήμερα είναι μια ευκαιρία για το Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει μια λύση κοινής αποδοχής από το Σωματείο και από το Δήμο, να πάμε αρμονικά, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε σε αντιπαράθεση, γιατί σήμερα ακούστηκαν διάφορα πράγματα. Θυμάμαι ότι ένα προεκλογικό αγώνα σαν Παράταξη κάνατε ενάντια στο Μνημόνιο του Κατημερτζή. Σήμερα το αποδέχεστε και λέτε «εντάξει, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, καλό ήταν».

  Έρχεται σήμερα ο Παπαδόπουλος, βρίζει, ξέρω ‘γω, σηκώθηκε έφυγε, ούτε κατάλαβα τι ακριβώς ζήταγε. Θεωρώ ότι αν πρέπει να ψηφίσουμε κάτι, κι εγώ θα πρότεινα πάλι να το αναβάλλουμε το θέμα. Να επανέλθουμε και να βρούμε μια χρυσή τομή να μην διχάζει το Δήμο με τον Αστέρα. Σκοπός είναι να βρούμε μια τομή. Εγώ δεν διαφωνώ. Από την αρχή είπα να βάλουμε, Δήμαρχε, μια αρχή πλέον να μην υπάρχει αυτό το πράγμα που συζητιέται, κάθε ένας ερμηνεύει όπως θέλει τις πράξεις της κάθε Δημοτικής Αρχής και της κάθε Παράταξης.

    Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε να τα βρούμε, Μαριάννα, δηλαδή να έρθεις σε μια επικοινωνία, γιατί θεωρούσα ότι τα βρήκατε».

 

Μακριά από εμάς ο νόμος!!!

Το ζήτημα είναι, προφανώς, ΤΙ και ΠΩΣ θα «βρούμε». Το ρήμα «βρίσκω» σε όλους τους χρόνους και πρόσωπα… Τι θα «βρει» ο καθένας είναι το ζητούμενο… Το μόνο βέβαιο είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΟΜΟ και να τον εφαρμόσει!!! Ξορκισμένος με τον απήγανο, που λένε, ο νόμος…

Μάλιστα. Ζητάνε, λοιπόν, από τον κ. Καμπάκα να καταθέσει τις δικές του προτάσεις. Λες και δεν είχαν καταλάβει οι «άλλοι» τι ήθελε από την αρχή… Όμως, μήπως έχει κάποιες σωστές προτάσεις, ως ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση που είναι; Για να δούμε:

«Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Όχι, δεν ασχολήθηκα να κάνω προτάσεις σαν Παράταξη. Είπα ότι σε μια κοινή λογική και να βρουν μια χρυσή τομή να μπορέσουμε να τα βρούμε. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο ή την πρόταση που θα έλυνε το θέμα. Εσείς είστε Διοίκηση, εσείς καλείστε να το ψάξετε καλύτερα και να βρούμε τη χρυσή τομή. Αυτό λέω. Δεν είναι δυνατόν να πάμε σε μια ψηφοφορία που θα βρεθούμε ακόμη περισσότερο απέναντι με ένα Σωματείο της Καισαριανής. Και όλοι το ξέρουμε, να το βοηθήσουμε θέλουμε, αλλά ο καθένας στις τοποθετήσεις που κάνει να βοηθήσουμε το Σωματείο αυτό. Και ο Πρόεδρος που έκανε, αυτό ήταν το ζητούμενο.

  Αν λοιπόν το ζητούμενο είναι να διχάσουμε περισσότερο, τι απόφαση είναι αυτή που θα πάρουμε; Αυτό λέω εγώ».

ΜΕΓΑΛΟΣ..! Τιτάνας… Τιτανοτεράστιος… «Όχι, δεν ασχολήθηκα να κάνω προτάσεις σαν Παράταξη».

Σιγά μην «ασχοληθεί»… Η πρότασή του, διατυπωμένη έμμεσα αλλά σαφέστατα, ήταν μία και μόνη: κάτω τα χέρια από τον «πρόεδρο»!

Μήπως εσείς καταλάβατε τι θέλει να πει η φράση «και ο Πρόεδρος που έκανε, αυτό ήταν το ζητούμενο»; Ποιος πρόεδρος; Ο πρόεδρος της ανώνυμης εταιρίας, που «δεν πρέπει να τη βλέπουμε ως…» κλπ., κλπ.; Αυτός ο πρόεδρος; Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;

Δηλαδή είναι δυνατό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πρέπει να ελέγχει την πλειοψηφία, να έχει τα ίδια ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ με τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;

Χριστός κι Απόστολος…

Τέλος πάντων, το «σενάριο» πλησιάζει στο «γκραν φινάλε»:

«ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εμείς, Αντώνη, επειδή πρέπει να είμαστε καθαροί απέναντι στο καθεστώς του γηπέδου, κάνουμε μια πρόταση. Αυτό μπορούμε να κάνουμε. Τώρα αυτή την πρόταση, όπως είπε και η κα Κραουνάκη, εγώ δεν έχω μιλήσει καθόλου βέβαια με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά απ’ ό,τι διαφάνηκε από το προηγούμενο Συμβούλιο μέχρι τώρα, τη δέχτηκε. Σήμερα μας είπε, πρόσθεσε κι άλλα πράγματα: «Θέλω και το πάρκινγκ και το ένα και το άλλο». Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Εντάξει, είναι μια απόφαση. Μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Με ποιον;

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Με τον Αστέρα, βασικά. Αλλιώς τι ψηφίζετε; Τι θα ψηφίσετε; Εμείς ειλικρινά θέλαμε να ψηφίσουμε, να λύσουμε προβλήματα, αλλά τώρα αν είναι να δημιουργήσουμε… Εντάξει, είναι μια θέση που μπορεί να την ασπαστείς, αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του χρήστη, μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση; Και πώς την επιβάλλεις; Γιατί μιλάτε για συνεργασίες – όχι συνεργασίες – καθαρές συνεργασίες, δεν υπονοώ κάτι, αλλά εν πάση περιπτώσει….

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αναλαμβάνει κάποια έξοδα για τους χώρους τους οποίους….

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: ….επαναλαμβάνω. Τι σημαίνει αυτό; Τι ψηφίζετε σήμερα;

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Το πρόβλημά του ήταν….

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Μαριάννα, άλλο θέλω να πω. Θα ψηφίσουμε κάτι που δεν ξέρω, γι’ αυτό ρωτάω, είναι υλοποιήσιμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη; Αλλιώς τι θα ψηφίσετε; Ωραία, ψηφίζει και σας λέει: «Δεν δέχομαι αυτό, δεν δέχομαι….

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Επίσημα, εάν δεν συμφωνήσει….

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην μιλάτε μεταξύ σας. Να απαντήσει η κα Κραουνάκη.

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: …θα πρέπει να έρθουμε σε σύγκρουση μετά. Αυτό πρέπει να ψηφίσουμε.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Μα τι λέτε τώρα; Αν είναι να έρθουμε σε σύγκρουση, εδώ είναι θέμα πώς θα κάνουμε το επόμενο βήμα, να είναι καλύτερο από το σημερινό. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Εγώ γι’ αυτό είπα να μπορέσουμε να βρούμε μια χρυσή τομή και νομίζω η δική μου πρόταση…».

 

«Μα τι λέτε τώρα», ρεεεεε; «Σύγκρουση»; «Σύγκρουση» με τον «μπος» μόνο στο λούνα παρκ, στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια… και πολύ είναι… Άκου «σύγκρουση»… Κι εγώ πως θα «τιμηθώ» από έναν «συγκρουόμενο»;

Νομίζω ότι έχετε αρχίσει να νιώθετε μια δυσφορία με τα αποσπάσματα που σας δείχνω… Και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, σαν τους σημερινούς, να διαπιστώνεις τέτοια ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, πέφτει βαρύ στον καθένα… Χίλια δίκια έχετε. Αλλά για σκεφτείτε κι αυτούς που ήταν οι θεατές αυτής της φαρσοκωμωδίας… Ψυχική οδύνη έπρεπε να εισπράξουν…

 

«Τα απαιτείτε;»..!

Για να μην το παρατραβάω, λοιπόν, και σας γράφω κι άλλα… κι άλλα… κι άλλα… ας πάμε στο «ρεζουμέ»:

«Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Ένα λεπτό, μιλάει τώρα για 30 τόσα χιλιάρικα, τι σημαίνει αυτό; Τα απαιτείτε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α, αυτό δεν ξέρω. Αν τα απαιτούμε. Μισό λεπτό. Άλλο είναι το πλαίσιο και άλλο είναι να απαιτούμε αυτά τα χρήματα, δεν είναι το ίδιο πράγμα, κ. Καμπάκα.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Μα είναι μια πρόταση.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν είναι στις προτάσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, δεν είναι μέσα στις προτάσεις αυτό. Απλώς αναφέρει στην εισήγηση….

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Αναφέρω και λέω «χρωστάει αυτά, αυτά δεν έχουν αποδοθεί στην Διοίκηση του Σταδίου» και επειδή δεν συμμορφωνόταν τον βάλαμε να πληρώνει αυτά που

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Εντάξει, Μαριάννα, αυτό τι σημαίνει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά είναι επί μέρους ζητήματα, συγνώμη, κ. Καμπάκα, μην μπερδευόμαστε σε λεπτομέρειες…

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Λεπτομέρεια είναι αυτό;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι λεπτομέρεια καθόλου. Για τη σημερινή απόφαση και να βγάλουμε, να καταλήξουμε. Αυτό είναι ένα ζήτημα που μπορεί να το δει το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί απ’ ό,τι γνωρίζω, εμείς πιστεύουμε, κατά τη γνώμη του Προεδρείου…

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: …για να πάμε με τέτοια κενά, με τέτοιες εκκρεμότητες…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν υπάρχουν κενά.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: …εμείς τουλάχιστον δεν θα ψηφίσουμε. Θέλουμε διευκρινίσεις τι θα γίνει με τα χρήματα, ποια θα είναι πακέτο όλη η συμφωνία, να λύσουμε το πρόβλημα του Αστέρα. Δεν μπορεί να σύρεται έτσι. Δεν μπορεί ο καθένας να ερμηνεύει ότι υπάρχουν συμφωνίες, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχουν χίλια δυο πράγματα».

 

«Σωστή» ερώτηση, ε; «ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ»;

«Σωστή» και η απάντηση: «Α, αυτό δεν ξέρω. Αν τα απαιτούμε. Μισό λεπτό. Άλλο είναι το πλαίσιο και άλλο είναι να απαιτούμε αυτά τα χρήματα, δεν είναι το ίδιο πράγμα…».

Εμ, υπάρχει και το ρημάδι το «πλαίσιο» που δεν μας αφήνει να κάνουμε τη «δουλειά» μας με την ησυχία μας… Αλλά, μην ανησυχείς, φίλε και σύντροφε «συμπρωταγωνιστή»: άλλο το πλαίσιο και άλλο το χρήμα. Πλαίσιο φτιάχνεις ό,τι ώρα θέλεις (για να ΄χεις να παραβιάζεις..!), χρήμα όμως δεν μπορείς να βρεις όποτε θέλεις… Ένα κι ένα κάνουν… όσο θέλεις εσύ!

 

Ηθικόν δίδαγμα των πολιτικών…

Είδατε τι μαθαίνει κανείς από αυτά τα «θεατρικά έργα» που περιέχουν «ηθικό δίδαγμα»; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ «Κανείς δεν έχασε ποτέ ξεπουλώντας αξιοπρέπεια»…

«Φυσικά» και είναι «ΑΛΛΟ» αν τα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ από το ΑΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ… Μήπως είναι δικά μας για να τα απαιτούμε; Του «ΜΑΚΑΚΑ» του κόσμου είναι… Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε…

Ψυχραμία… Δεν μπορεί… Δεν καταλαβαίνω καλά, είμαι ανεγκέφαλος, είμαι διανοητικά καθυστερημένος… Είμαι; Για να δούμε θα πει τώρα, όπου να ΄ναι, το «σωστό και το πρέπον»… Δεν μπορεί να ξεπουλήσει έτσι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, τώρα που θέλει να γίνει και δήμαρχος. Δεν μπορεί. Μπορεί; Για να δούμε:

«Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Πάντα με το Νόμο μιλάμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό ακριβώς.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Δεν λέμε κάτι άλλο.

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Αν πάμε με το Νόμο όμως, Αντώνη, πρέπει….

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: …….

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Ε, λες με το Νόμο, όχι με το …..

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Ε, τι να πω ότι είμαι παράνομος; Με το Νόμο πηγαίνω. Κλείστε το Σωματείο και τελείωσε, αν αυτό είναι το ζητούμενο.

Μ.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Όχι, να βγει έξω και να ξαναμπεί με τους δικούς μας όρους.

Α.ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Ο Νόμος λέει αυτά τα λεφτά πρέπει να δοθούν. Θα δοθούν;».

 

Αγωνία ΜΗΠΩΣ ΔΟΘΟΥΝ..!

ΟΧΙ, «μεγάλε», δεν θα δοθούν, ηρέμησε… Δεν θα χάσει ο «κολλητός» σου, που σε «τίμησε»… Δεν θα δοθούν… Και δεν θα δοθούν ούτε αυτά, ούτε τα επόμενα, ούτε τα μεθεπόμενα…

Στη «χαβούζα» που έφτιαξες ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ θα πέσουν όλα.

Εκείνη την ημέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008, έκλεισε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, το θέμα «διαχείριση δημοτικού σταδίου». Η παράταξη Καμπάκα απαίτησε και επέβαλε την επιστροφή του θέματος στο διοικητικό συμβούλιο του σταδίου και την εκ νέου επιστροφή του στο δημοτικό συμβούλιο..! Σου λέει «πήγαινε – έλα» τόσες φορές, μπορεί να χαθεί στο δρόμο, να ξεχαστεί και μετά βλέπουμε..! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ:

Η επιστροφή αυτή δεν έγινε ποτέ!!! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ εξ αρχής.

Από εδώ και πέρα θα παρακολουθήσετε τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που έχουν διαπράξει οι «εκλεκτοί», με τα ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!

Θα μάθετε ακόμη πως, μέσα σε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, η παράταξη Τζόκα, ή μερικά στελέχη από αυτήν, άλλαξαν γραμμή πλεύσης και προσπάθησαν να ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το γήπεδο στον εκλεκτό τους!!! Από κει που ήθελαν να τον «βγάλουν έξω» προσπάθησαν να τον ΒΑΛΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ: με «δούρειο ίππο» τον «ερασιτέχνη», ο οποίος, όπως είδατε, ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΠΑΚΤΩΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ!!!

Και σ’ αυτό το «κόλπο», ο «ΘΙΑΣΟΣ» ήταν πλήρης..!

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που το έπαιζαν δήθεν «υπεύθυνοι», είναι ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ της αφαίμαξης του ταμείου του δήμου από λεφτά που ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ «ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥΣ»…

 

Ντρέπονται καθόλου;

Θα ήταν «αφελές», πιστεύω, να αναρωτηθεί κάποιος απλός πολίτης, ΑΝ ντρέπονται καθόλου να κυκλοφορούν στην Καισαριανή και να βλέπουν μεταχειρισμένα παπούτσια ακουμπισμένα στην περίφραξη της Νήαρ Ήστ για να τα πάρει κάποιος που δεν έχει ΟΥΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΉ να βλέπουν ρούχα κρεμασμένα σε πόρτες για να τα πάρει κάποιος ρακένδυτος, όταν ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Σας διαβεβαιώ ότι ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ..! Αν ντρεπόντουσαν, έστω και ελάχιστα, δεν θα συνέχιζαν μέχρι σήμερα όλες αυτές τις αθλιότητες…

Ήταν, είναι και θα είναι ΑΝΑΞΙΟΙ της εμπιστοσύνης που τους έδειξε ο κόσμος…

Καλή σας νύχτα.