Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής χωλαίνει σε βαθμό ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ… Τα πε-
πραγμένα του, την τελευταία εικοσαετία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, δυσφημούν την πόλη…


Του Τάκη Αλεξανδρόπουλου

«Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η επικεφαλής μας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας από τον πλέον αρμόδιο διευκρινίσεις σε σχέση με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή στις 10/12.

Σας στέλνουμε την επιστολή καθώς και την απάντηση που λάβαμε σήμερα το πρωί (επισυνάπτεται). Θεωρούμε πως με την απάντηση του, ή καλύτερα με την μη απάντηση του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απαξιώνει πλήρως τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι τουλάχιστον μειωτικό για την Δημοτική Αρχή, όλα να ανάγονται στον Δήμαρχο και οι θεσμικοί ρόλοι να καταρρίπτονται. Τα συμπεράσματα εξάγονται εύκολα».

Η παραπάνω εισαγωγή της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής στην επιστολή που μου έστειλε χτες, είναι η αφορμή για το σημερινό σημείωμα. Οι αιτίες είναι πάμπολλες και δεν αφορούν μόνο τη σημερινή δημοτική αρχή. Πάνε πολλά χρόνια πίσω… και, φυσικά, έχουν ως κορωνίδα την «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ» απόφαση που «πήρε» το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής την τελευταία μέρα της θητείας του το 2010. Δηλαδή επί ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ…

 

 

ΑΝ υπήρχε «ελπίς», ΑΝ λέω, ΟΛΟΙ όσοι διά της συμμετοχής ή της σιωπής τους συγκάλυψαν την παρανομία, θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από τα κοινά της Καισαριανής άπαξ δια παντός… Αλλά δεν… Οι ΥΛΙΚΕΣ απολαβές αλλά και τα «μεγαλεία» του «παραγοντισμού» δεν επιτρέπουν τέτοιες «πολυτέλειες»… Η μόνη που «εξαφανίστηκε» από τα κοινά από τότε ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου – μαϊμού, χωρίς, φυσικά να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις για την πράξη της.

 

Οι πρώην και οι επόμενοι…

Και ήρθε ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ. Και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την «ανυπόστατη» απόφαση!!! Με καταγεγραμμένη στα πρακτικά δήλωση του τότε γραμματέα του δήμου, ότι «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑ-ΔΕΑΚ»!!!  Ε, και; Το αξίωμα των κάθε λογής πολιτικών «Εμείς κάνουμε κουμάντο και σ’ όποιον αρέσει» είχε την πλήρη εφαρμογή του…

Βέβαια, μιλάμε για λεφτά… Πολλά λεφτά..! Εκ των πρώτων «κοινωφελών» που δίδαξαν τι σημαίνει ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ μιάς πόλης, με λεφτά των πολιτών, βεβαίως-βεβαίως..!

Και ήρθε η σειρά για την τρισμέγιστη «αρπαχτή» του δήθεν «Δημοτικού» Σταδίου… Όπου ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, με τη σθεναρή ΕΝΕΡΓΗ συμμετοχή ΟΛΩΝ των υπολοίπων (πλην Βοσκόπουλου) παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου (μηδέ του ΚΚΕ εξαιρουμένου!!!) απεμπόλησαν δημόσιο χρήμα «εις υγείαν των κορόιδων»..! Οι υπογραφές της ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ είναι αδιάψευστος μάρτυρας:

 

 

Τι να πούμε, τι;

Και φτάνουμε στο σήμερα. Όπου μαθαίνουμε εμβρόντητοι ότι αυτό το «πατσαβουρόχαρτο» είναι η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε έγγραφο ερώτημα μιας δημοτική παράταξης:

 

 

"Δηλώνω αναρμόδιος", λέει ο κ. πρόεδρος… Αναρμόδιος για ένα θέμα τη συζήτηση του οποίου έχει ο ίδιος φέρει, με την υπογραφή του!!!

 

 

Ύστερα και από αυτό «δεν περιγράφω άλλο»… «Τι χρείαν μαρτύρων έχομεν άλλωστε»; Τα λένε όλα τα χαρτιά… Αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν τα χαρτά είναι η ντροπή που ΘΑ πρέπει να νιώθουν ΟΛΟΙ όσοι «ψήλωσαν» απότομα τόσο πολύ που «ξέχασαν» την αποστολή τους.

Υπάρχει ελπίς;