Με “εξωδικαστικό συμβιβασμό”, είπε ο κ. Κόνσουλας ότι έληξε η “φυσιολογική διαδικασία”
με την οποία είχε επιτεθεί δημόσια στον Νίκο Χαρδαλιά!!!

“Προς τιμήν του” ο κ. Κόνσουλας αναγνώρισε ότι είναι έντιμος ο Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ο πρώην δήμαρχος!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Απίστευτα πράγματα έχουν αποτυπωθεί στο βίντεο που έχει αναρτήσει η δημοτική αρχή του Βύρωνα, με τις θέσεις των ομιλητών. Μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Από τον οποίο μάθαμε ότι ο κ. Κόνσουλας, «προς τιμήν του», ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, «πρόσφατα δήλωσε ότι ο Νίκος ο Χαρδαλιάς ήταν ένας έντιμος άνθρωπος..»..! Συγνώμη για το θαυμαστικό, αλλά δεν μπορώ να καταπιώ ότι ένας επί δώδεκα χρόνια επιτυχημένος δήμαρχος περιμένει τα εύσημα αυτού που τον έχει διασύρει, αυτόν και τους συνεργάτες του, πότε; Όταν ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ στοιχεία κακοδιαχείρισης από τον οικονομικό έλεγχο!!! Δεν μπορώ… Και επειδή δεν θέλω να ξεφύγω και να παρεκτραπώ, διαβάστε μόνοι σας τα αποσπάσματα. Εγώ θα προσπαθήσω να βρω το κείμενο του «εξωδικαστικού συμβιβασμού». Για να διαπιστώσω με πόση ευκολία κάποιοι «πολιτικοί άνδρες» πετάνε στα σκουπίδια την τιμή και την υπόληψή τους. Θα επανέλθω.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: […] «Μέσα από κάποιες καταγγελίες, αίολες για μένα (μέρος του πολιτικού παιχνιδιού), έγιναν τρεις εισαγγελικές έρευνες.

Γιατί δεν επικαλείστε ότι, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, ο άνθρωπος ο οποίος προκάλεσε αυτές τις καταγγελίες, μετά την παρέμβαση των εισαγγελέων και τον έλεγχο των οικονομικών του δήμου (και όχι μόνο του δήμου και όχι μόνο των οικονομικών) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου. Και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ο κ. Κόνσουλας πρόσφατα δήλωσε ότι ο Νίκος ο Χαρδαλιάς ήταν ένας έντιμος άνθρωπος και αυτός και οι συνεργάτες του και υποχρέωσή μου ήταν να προκαλέσω τον οικονομικό έλεγχο στον δήμο αν ο οικονομικός έλεγχος έβρισκε τι; Ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοδιαχείρισης»[…].

ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ: […] «Εγώ προσωπικά σύρθηκα σε πάρα πολλά δικαστήρια γιατί μηνύθηκα από τον πρώην δήμαρχο και υπέστην και κάποιες αγωγές χρηματικές, οι οποίες διεκδικούσε κάποια τρελά ποσά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βέβαια, μετά από έξι-επτά χρόνια που πέρασαν αυτές οι ιστορίες, επήλθε ένας ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ πριν από κανένα χρόνο, όπου τι είπαμε; Είπαμε και οι δύο πλευρές ότι ποτέ, ουδέποτε (κι αυτό είναι αλήθεια, το λέγαμε και τότε) δεν υπήρχε θέμα εντιμότητας προσώπων, ότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι ανέντιμος ή ότι εγώ είμαι ανέντιμος επειδή ήθελα θεσμικά να αποκαλύψω τι είχε συμβεί. Αυτό λοιπόν τότε ήταν μια φυσιολογική διαδικασία, η οποία εξωδικαστικά έληξαν αυτές οι υποθέσεις γιατί ήταν μια τυραννία για όλους, και για εκείνον και για εμάς, προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω.

Σήμερα λοιπόν έρχεται εδώ και χρησιμοποιεί αυτή την ιστορία μέσα από δύο κουβέντες και λέει ότι ο κ. Κόνσουλας δήλωσε ξεκάθαρα ότι ήμουν ένας έντιμος άνθρωπος και ένας έντιμος δήμαρχος. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό. Ούτε τότε που βγήκαν οι καταγγελίες αυτές στο φως. Αυτό οποίο έκανε η δική μας παράταξη το 2010 ήταν να αναδείξει ζητήματα τα οποία είχαν σχέση με τα οικονομικά του δήμου. Ακόμα και σήμερα, αγαπητοί φίλοι, που μιλάμε υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα, υπάρχει ένα μεγάλο πρόστιμο επτακοσίων χιλιάδων ευρώ, το οποίο πρέπει να πληρώσει ο δήμος για λογαριασμό του Πνευματικού Κέντρου, που τότε είχε τη διαχείριση του Φεστιβάλ Βράχων.

Αυτά είναι αναμφισβήτητα γεγονότα, δεν έχουν να κάνουν με την εντιμότητα προσώπων. Έχουν να κάνουν με τη λογική μιας πολιτικής που οδήγησε σ’ αυτά τα αποτελέσματα τότε»[…].