Λέει ότι "στηρίζει" τον Γώγο, χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομά του!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Κωμικοτραγικά γεγονότα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στον Βύρωνα, εν όψει της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Ο Μίλτος Μπαντής, τρίτος επιτυχών υποψήφιος δήμαρχος με 18,69% και 4.690 ψήφους, τάχθηκε, τελικά, υπέρ του Χρ. Γώγου, γιατί, όπως μας λέει σε ανακοίνωσή του, «η Νέα Δημοκρατία, είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας». Τούτου δοθέντος, λοιπόν, ο κ. Μπαντής δηλώνει ότι «πιστός στην πολιτική μου διαδρομή, στις αρχές μου, βάζοντας μπροστά το ευρύτερο συμφέρον της παράταξης και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τάσσομαι με την νίκη της παράταξης στο Δήμο Βύρωνα, η οποία υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία».

Μητσοτάκη διαβάσαμε, Νέα Δημοκρατία διαβάσαμε, το όνομα «Χρήστος Γώγος» ΔΕΝ το διαβάσαμε..! Μία από τις απορίες που προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Μπαντή είναι το ΓΙΑΤΙ δεν τα σκέφτηκε όλα αυτά όταν κατέβηκε μόνος του, αυτόφωτος, στις δημοτικές εκλογές και δεν κατέβηκε μαζί με τον κ. Γώγο, του οποίου το όνομα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ούτε μία φορά!!!

Είναι φανερό ότι ο κ. Μπαντής πιέστηκε από τη Νέα Δημοκρατία. «Λογικό», ας πούμε. Αλλά αυτή η ανάρτηση της κυρίας Πηνελόπης Δάφνη, στις 24 Μαΐου 2019, που τσάκιζε κόκκαλα και φωτογράφιζε τον κ. Γώγο, τι θα γίνει τώρα, αφού «τα γραπτά μένουν»; Θα θεωρηθεί «ως μη γενόμενη»; Έτσι απλά;

Για θυμηθείτε τι έλεγε η κυρία Πηνελόπη Δάφνη, δεύτερη με 310 σταυρούς επιτυχούσα υποψήφια:

 

24 Μαΐου 2019

Ειλικρινά Miltos τρεις ημέρες μόνο μέχρι την πρώτη κάλπη κι αναρωτιέμαι:

1) Τελικά έχουμε αξιόμαχους αντιπάλους στη μάχη μας ή ορκισμένους εχθρούς, προερχόμενους από τη σκοτεινή πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

2) Πώς μπορέσαμε και πιστέψαμε στο γεμάτο αγνή ορμή ξεκίνημά μας πριν 17 συναπτά έτη, ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και σήμερα κινούνται στα όρια της κανονικοποιημένης πολιτικής ηθικής, εκεί που μόνο η παραπληροφόρηση βασιλεύει και η λασπολογία με στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα;

Τότε, παλιά, στο στόχαστρο είχαν μπει οι παραταξιακοί μας αντίπαλοι, για τους οποίους τώρα καταλαβαίνω πόσο αγανακτισμένοι ένιωθαν, αφού ο τότε δημοτικός «άρχων» και καθοδηγητής της κομματικής μας ταυτότητας, χρησιμοποιούσε κατάφωρα τον Δήμο μας για προσωπική του προβολή, σταθερή πάκτωση στην πολυπόθητη καρέκλα του Δημάρχου και τέλος για την δημιουργία ενός συστήματος επικράτησης και επιβολής, έναντι προσώπων, χαρακτήρων και ικανοτήτων των αυτοδιοικητικών του αντιπάλων. Και σήμερα σε αυτή τη θέση, είμαστε εμείς, η Παράταξή μας και κυρίως εσύ Μίλτο, γιατί εσύ τραβάς το δύσκολο άρμα της μάχης να κερδίσουμε το μέλλον.

3) Πως με πραγματική δύναμη και ευγενή άμιλλα αντιμετωπίζουμε τους παραταξιακούς μας αντιπάλους, οι οποίοι αν και διακριτοί στα διαφορετικά ψηφοδέλτια, αποτελούν την αριστερή συνιστώσα στο Δήμο μας, κινούμενοι με απόλυτη συνέπεια στα πιστεύω τους και στις πρακτικές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο απερχόμενος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, που ειλικρινά χαίρεσαι να τον έχεις απέναντι και να διαφωνείς μαζί του για το πώς πρέπει να διοικείται ο Δήμος μας.

4) Και από την άλλη μεριά, το «Σκοτάδι». Οι παλαιοκομματικές πρακτικές μιας αυτοδιοικητικής «σπείρας», που δεν λένε να καταλάβουν, ότι η εποχή των κληρονομικών δακτυλιδιών και η πολιτική διαδοχή υπό το καθεστώς του δόγματος «πίστευε και μη ερεύνα», έχει περάσει προ πολλού και κυρίως ανεπιστρεπτί! Αυτοί είναι που συνεχίζουν να κερνούν χολή απ’ όποιο σοκάκι του Βύρωνα περάσουν και συστηματοποιούν κλιμακούμενη την παραπληροφόρηση των Δημοτών, πετώντας λάσπη κυρίως στο πρόσωπό σου και μετά σε όλους εμάς που σε στηρίζουμε.

5) Πως έφτασε η ώρα με την ψήφο μας την Κυριακή να φιμώσουμε τους «κατ’ επάγγελμα» Δημάρχους, τους αυτόκλητους αυτοδιοικητικούς βαρώνους, τους εχθρούς της Πόλης μας. Μακάρι να μεταφέρουμε αυτή μας την πολιτική ενσυναίσθηση και στους αληθινούς παραταξιακούς μας αντιπάλους –τους οποίους και εκτιμούμε απεριόριστα– και να κάνουμε το Δήμο μας από αρένα συμφερόντων, ένα πραγματικό οργανισμό ανάπτυξης, εξέλιξης και ορθής πολιτικής πρακτικής. Όλοι Μαζί για το Βύρωνα Μίλτο, με πολυφωνία, αλλά με κεντρική Δημοτική Αρχή που να μη φοβάται να σαλπάρει προς το Μέλλον, που δεν περιμένει!!

 

Μήπως δεν κατάλαβα;

Ποιους αφορά άραγε η επισήμανση για τις «παλαιοκομματικές πρακτικές μιας αυτοδιοικητικής «σπείρας», που δεν λένε να καταλάβουν, ότι η εποχή των κληρονομικών δακτυλιδιών και η πολιτική διαδοχή υπό το καθεστώς του δόγματος «πίστευε και μη ερεύνα», έχει περάσει προ πολλού και κυρίως ανεπιστρεπτί! Αυτοί είναι που συνεχίζουν να κερνούν χολή απ’ όποιο σοκάκι του Βύρωνα περάσουν και συστηματοποιούν κλιμακούμενη την παραπληροφόρηση των Δημοτών, πετώντας λάσπη κυρίως στο πρόσωπό σου και μετά σε όλους εμάς που σε στηρίζουμε»;

Να αφορά εμένα, πάντως, δεν το πιστεύω… Κυρίως γιατί δεν είμαι αυτοδιοικητικός. Σαφέστατα, λοιπόν, ο κ. Μπαντής δίνει άφεση αμαρτιών σε όσους «συνεχίζουν να κερνούν χολή απ’ όποιο σοκάκι του Βύρωνα περάσουν και συστηματοποιούν κλιμακούμενη την παραπληροφόρηση των Δημοτών, πετώντας λάσπη κυρίως στο πρόσωπό σου και μετά σε όλους εμάς που σε στηρίζουμε».

Μόνο που υπάρχει ένα «μικρό» προβληματάκι:  η λάσπη κολλάει στο πρόσωπο και δύσκολα καθαρίζεται… Εκτός ΑΝ η κομματική «νομιμότητα» και υποταγή καθυποτάσσει την προσωπική αξιοπρέπεια. Η οποία, πλέον, θα είναι ως ΜΗ υπάρχουσα. Με αποδείξεις μάλιστα.

Προφανώς τη δήλωσή του ο κ. Μπαντής θα την βρίσκει μπροστά του τα επόμενα χρόνια.

 

Η προχτεσινή δήλωση του κ. Μπαντή

29 Μαΐου 2019

Αγαπητοί μου συνδημότες!

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη στήριξη σας στο συνδυασμό μας και τη θέση που μας δώσατε στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Καταφέραμε μέσα από πολλές αντιξοότητες να καταγράψουμε ουσιαστικά μια νίκη! Σε όλη αυτή τη διαδρομή αρθρώσαμε έναν προγραμματικό λόγο που ως αποκλειστική προτεραιότητά του είχε το καλό του Βύρωνα και των δημοτών του. Δεν επιλέξαμε ούτε το δρόμο των ύβρεων, ούτε εκείνον της προσωπικής αντιπαράθεσης. Στον αντίποδα όμως αυτού, δεχθήκαμε επίθεση και υπόγειο πόλεμο.

Ως άνθρωπο, πάντα με διέκρινε η καθαρή πορεία, η εντιμότητα, ηθικές αρχές αλλά και σαφές ιδεολογικό στίγμα. Είμαι άνθρωπος που πάντα έπαιρνε και παίρνει σαφή θέση.

Εν όψει λοιπόν, του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, οφείλω να καταθέσω με σαφήνεια τη θέση μου προασπίζοντας την αξιοπρέπειά μου, τις ιδεολογικές μου αρχές αλλά και την ευρύτερη πορεία του τόπου μας.

Βρισκόμαστε σε μια κομβική πολιτική συγκυρία, εν όψει της πολιτικής αλλαγής που θα επαναφέρει τον τόπο μας στην κανονικότητα, την πραγματική ανάπτυξη και την κοινωνική σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Δημοκρατία, είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας.

Αυτή η συγκυρία συνδέεται άμεσα και με το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω της πόλης μας, του Βύρωνα.

Πιστός στην πολιτική μου διαδρομή, στις αρχές μου, βάζοντας μπροστά το ευρύτερο συμφέρον της παράταξης και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τάσσομαι με την νίκη της παράταξης στο Δήμο Βύρωνα, η οποία υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία.