Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έγινε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης (σε αδρανή υλικά- μπάζα, γυαλί και ρούχα) που πρότεινε εξ αρχής η Δημοτική αρχή και είχε ματαιωθεί τη Δευτέρα  11/11, ύστερα από κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα.

Στη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή, προσήλθε με μια συμβιβαστική πρόταση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξει απεμπλοκή, τουλάχιστον στο επείγον -και χρονίζον για δεκαετίες- πρόβλημα της ρύπανσης του Υμηττού από αδρανή υλικά (μπάζα) που έχει επείγοντα χαρακτήρα για την προστασία του βουνού.
Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία:
1. Να «παγώσουν» προσωρινά οι συμβάσεις για την ανακύκλωση γυαλιού και ρούχων, που δεν είναι τόσο επείγουσες
2. Να συναφθεί 5μηνη σύμβαση με εταιρεία που θα μεταφέρει για ανακύκλωση περίπου 1.000 τόνους αδρανών υλικών που βρίσκονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Υμηττό
3. Να αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης προς τους κατοίκους της πόλης για τους κατάλληλους τρόπους απομάκρυνσης των μπάζων τους   
4. Να προχωρήσει ένας συνολικός επανασχεδιασμός της καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα και του προγράμματος ανακύκλωσης, από τις αρχές του νέου έτους, μέσω Δημόσιας Διαβούλευσης με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και  όλων Δημοτών του Βύρωνα. 
 
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η «στοχοποίηση» του Δήμου Βύρωνα,  που βρέθηκε την Κυριακή στο επίκεντρο ακτιβιστικών ενεργειών, οι οποίες στηρίχτηκαν σε ένα θεωρητικό μείγμα παραπληροφόρησης, συνδικαλιστικής υπερβολής και πολιτικής εμπάθειας. Ειδικά σε ότι αφορά τις αιτιάσεις  για τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου εν γένει, αλλά και την κριτική για τα θέματα της ανακύκλωσης, όταν γι΄ αυτά είχε προηγηθεί (την Παρασκευή) απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπως προαναφέραμε. 
 
Απορίας άξιο είναι επίσης, ότι η επίθεση με μπογιές στο δημαρχείο του Βύρωνα, έγινε την ημέρα της επετείου για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, ωσάν το θέμα της ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα να ήταν το βασικό θέμα της κοινωνικής επικαιρότητας στην Ελλάδα και το βασικό ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας, ανήμερα μιας τόσο σημαντικής επετείου.   
 
Οι ενέργειες αυτές δημιουργούν προβληματισμό για τις προθέσεις και τις πραγματικές στοχεύσεις τους, αλλά δεν θα ανακόψουν τον υπό εξέλιξη σχεδιασμό. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην βελτίωση της καθαριότητας της πόλης και στην προώθηση της ανακύκλωσης, που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη νέα δημαρχιακή θητεία. 

Στη στόχευση αυτή δεν θα σταθούν εμπόδιο ακραίες και απόλυτα καταδικαστέες συμπεριφορές και ιδεοληψίες που αποβαίνουν σε βάρος  της κοινωνίας του Βύρωνα και της προστασίας του περιβάλλοντος.