Της Κατερίνας Γαλανού

Η… εμπνευσμένη ιδέα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει συζήτηση για το «τίνος είναι η Καϊλή» είναι από παιδαριώδης, έως βλακώδης. Με ευθύνη του κ. Ανδρουλάκη και των συνεργατών του αυτή η συζήτηση επιστρέφει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με επίδικο πλέον, το «τίνος ήταν η Καϊλή» στα πολλά εκείνα χρόνια που κανείς δεν είχε σκεφτεί στα σοβαρά, ότι θα τη χρέωνε αεροπλανικά στη Ν.Δ.

Ο Χάρης Καστανίδης από τους φρουρούς του Παπανδρεϊκού στέμματος  -για κείνον ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός νόμιμος ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ- άνοιξε τα παλιά κιτάπια και έβγαλε τους «σκελετούς» που έχουν προκαλέσει δράματα στο ΠΑΣΟΚ. Το έκανε μέσω της εξαιρετικά φιλόξενης -για τους «προοδευτικούς» συντρόφους του ΠΑΣΟΚ- συχνότητας του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήγε πίσω στο 2011. Στο τραυματικό για τους Παπανδρεϊκούς 2011 και συγκεκριμένα στα τέλη Οκτωβρίου, όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την πρόθεση του για δημοψήφισμα και φτάσαμε στο θρίλερ των Καννών, αναγορεύοντας το 2022 την Ε. Καϊλή ως το βασικό πρόσωπο που «εκβίαζε» να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τον υποχρέωσε τελικά να αποδεχθεί την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αφήγηση αριστουργηματική από τον θεατράλε κ. Καστανίδη.

Η αναθεωρημένη εκδοχή της ιστορίας, υπηρετεί άριστα την δεδηλωμένη επιδίωξή του και τις μύχιες προσδοκίες πολλών και διαφόρων, εντός και εκτός της πολιτικής.

Να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ σε σάρκα μία.

Να σμίξει ξανά ο βασικός κορμός των Παπανδρεϊκών της Κουμουνδούρου, με τον περιορισμένο εναπομείναντα στο ΠΑΣΟΚ. Σε μια… προοδευτική διακυβέρνηση.

Και ποιος ξέρει, ίσως αξιωθούν και πετύχουν μια μελλοντική  παλιννόστηση–δικαίωση του Γ. Παπανδρέου ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επειδή οι τωρινές θέσεις του Ευ. Βενιζέλου -κυρίως για τις υποκλοπές- έχουν γίνει σημαία στη μάχη κατά της κυβέρνησης, ο κ. Καστανίδης και οι συν αυτώ είναι πρόθυμοι μέχρι και να παραχαράξουν την κομματική ιστορία που έγραψαν οι ίδιοι με τις δηλώσεις, τα άρθρα, τις ομιλίες τους στη Βουλή.

Αποκάλυψη τώρα.

Η Καϊλή και όχι ο Ευ. Βενιζέλος, όπως είχαν κάνει τους πάντες να πιστεύουν, ήταν πίσω από την αποκαθήλωση του Γ. Παπανδρέου από πρωθυπουργός!

Θα υποχρεωθούμε να ξεχάσουμε ό,τι ως αυτόπτες μάρτυρες ζήσαμε.

Θα λησμονήσουμε πως επί χρόνια, το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ βυσσοδομούσε κατά του Βενιζέλου ότι ήταν επικεφαλής της «συνωμοσίας των Καννών» και ότι του χρέωναν πως εκείνος έριξε τον ΓΑΠ.

Ο Χ. Καστανίδης ήταν που οριακά τον κατηγορούσε για… πραξικόπημα, ή στο περίπου, αφού έγραφε ότι «η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε όχι με στρατιωτικά μέσα αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση».

Πάντως, τη Μιλένα Αποστολάκη -που ανεξαρτητοποιήθηκε αμέσως μόλις ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα– ή την Εύα Καϊλή, που αντιτάχθηκε στο δημοψήφισμα, ποτέ δεν τις ανέφεραν ως ιθύνοντες νόες ούτε ως κακομούτσουνες.

Όπως έκανε ο κ. Καστανίδης μιλώντας στο Κόκκινο για την ομάδα των «κακομούτσουνων» που έπρεπε κατά δήλωση του να έχουν «εκκαθαριστεί» πολύ πριν από το σήμερα…

Δίνει πατήματα, νέες φαεινές ιδέες και συμβουλές στον Ανδρουλάκη ή είναι ιδέα μου;

Πηγή: liberal.gr