Του Γιάννη Σιδέρη

Είναι διασκεδαστική η παρουσία στην πολιτική σκηνή του Stefanos (ιδιοκτήτη ενός κόμματος που επισήμως λέγεται ΣΥΡΙΖΑ).

Τη μία σαν μικρό πείσμον παιδί, σε βίντεο στο tik tok, φιλάει, χαϊδεύει, αγκαλιάζει την σκυλίτσα του Φάρλι, λέγοντας της ότι την αγάπησε από την πρώτη στιγμή που την είδε. Στο ίδιο βίντεο ισχυρίζεται βεβαίως ότι δεν την εκμεταλλεύεται όπως ο Μητσοτάκης τον Πίνατ – ο οποίος Μητσοτάκης το ψηφοθηρικό ατόπημα που έκανε, ήταν ότι αποκάλεσε χιουμοριστικά τον σκύλο του Μαξίμου «ευρωκομματόσκυλο».

Φοβήθηκε μήπως ο Μητσοτάκης… πάρει ψήφους ζωοφίλων, και έκανε «αγαπούλες» στη Φάρλι, τονίζοντας γλυκούτσικα και… σαλιάρικα: «αγάπη μου εγώ δεν σε εκμεταλλεύομαι για να πάρω ψήφους, εγώ σε αγαπώ». Την αγαπά τόσο πολύ, δεν την εκμεταλλεύεται καθόλου, αλλά δημοσίευσε το σκηνικό στο tik tok, επειδή… δεν θέλει ψήφους από αυτό.

Το χειρότερο είναι (και είναι το μόνο σοβαρό στην υπόθεση) ότι η ιστορική Αυγή αναδημοσίευσε την σκυλίσια λατρεία του αφεντικού της στη Φάρλι, και αφεντικού του ΣΥΡΙΖΑ, στον λογαριασμό της στο «Χ».

Κατά τα άλλα ο Στέφανος, βαρύς και ασήκωτος, σκληρός και αρειμάνιος, σε συνάντηση που είχε με υγειονομικούς στην Πρέβεζα, τους προέτρεψε να πουν τα προβλήματα που έχουν χωρίς να φοβούνται για «αντίποινα». Και δίκην μαχαλόμαγκα παλιάς κοπής (λέμε τώρα) τους διαβεβαίωσε: «Αν διανοηθεί κανείς να σας πει τίποτα, μου το λέτε κατευθείαν και τους ξεσκίζω».

Ωραίον το γελοίον περί «ξεσκίσματος»: Ο ίδιος υποδυόμενος ρόλον «προστάτη» υποδύεται ότι δεν γνωρίζει πως εδώ και 50 χρόνια, καθ΄ όλη τη μεταπολίτευση, οι συνδικαλιστές του Δημοσίου, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, λένε ό,τι θέλουν, χωρίς κανείς «να τους πει τίποτα», ώστε να χρειάζονται κάποιον μπράβο «να ξεσκίσει» για πάρτη τους.

Η δήλωση δένει άριστα με την προσωπικότητα του Stefanos και με την άλλη δήλωσή του, για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Ο άνθρωπος απλώς δεν είναι στοιχειωδώς σοβαρός. Και ο άρτι προσήλυτος Άρης Σπηλιωτόπουλος ακόμη λιγότερο σοβαρός, όταν προσπάθησε να «γλυκάνει» τη δήλωση, ισχυριζόμενος ότι οι νέοι αναφερόμενοι σε κάτι γευστικό λένε «αυτό το παγωτό σκοτώνει».

Όπερ οι υπουργοί της ΝΔ βρίσκουν γευστικό να σκοτώνουν όπως οι νέοι τρώνε ένα γευστικό παγωτό που «σκοτώνει»!

Η φαρσοκωμωδία δεν τελειώνει εδώ. Ο ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε περιοδεία και στη «Βόρειο Ηπειρο» όπως έλεγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ξανά ηλεκτροσόκ στους παλιούς Συριζαίους αλλά και υπόλοιπους αριστερούς.

Γιατί η φράση Βόρεια Ηπειρος χωράει σε ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ πολιτών, χωράει σε ειδήσεις και άρθρα δημοσιογράφων, πολιτικών και δημοσιολόγων, αλλά όχι σε επίσημη ανακοίνωση και δη αριστερού κόμματος. Υπάρχει ο όρος ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, αν δεν θέλουν να αναφερθούν σε νότια Αλβανία, και αν δεν είναι… Βελόπουλοι και Μιχαλολιάκοι. Στοιχειώδες πρωτόκολλο!

Εκεί λοιπόν, στη «Βόρειο Ηπειρο» αφού είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για «θέματα που αφορούν τη μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της», δηλαδή θέματα δηλαδή που άπτονται της κυβερνητικής πολιτικής της γείτονος, πραγματοποίησε και συνάντηση με τους δημάρχους Δρόπολης και Βουλιαράτες, ενώ έκανε παρουσία σε σχολεία, όπου εξέφρασε τη στήριξη της Αθήνας σε ολόκληρη την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Δεν ξέχασε, και καλώς έκανε, να ζητήσει την ψήφο της μειονότητας για τους υποψηφίους του κόμματός του στις ευρωεκλογές (είχε το δικαίωμα).

Αλλά αυτό το δικαίωμα που είχε ως αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, δεν το αναγνώρισε στον πρωθυπουργό του αλβανικού Κράτους Έντι Ράμα στην Ελλάδα: Να πραγματοποιήσει δηλαδή ιδιωτική επίσκεψη και να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία στους ομοεθνείς του.

Σημειωτέον ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν θα αρκεστεί στην Αθήνα αλλά θα πραγματοποιήσει σειρά παρόμοιων κομματικών εκδηλώσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου διαμένουν Αλβανοί μετανάστες. Η έλευσή του αποτέλεσε τροφή καταγγελιών από κραυγαλέους εθνικιστές, εθναμύντορες των κοινωνικών δικτύων, και… Συριζαίους.

Όμως ακόμη και αν εμπεριείχε πολιτική σκοπιμότητα η έλευση Ράμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η κυβέρνηση δεν είχε νομιμοποιητικό επιχείρημα να την απαγορεύσει.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη αποτελεί προκλητική ενέργεια (ενώ η αντίστοιχη του Κασσελάκη δεν ήταν προκλητική), η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δηλαδή αν ακολουθήσουμε τα χνάρια της σκέψης ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προεκλογική επίσκεψη Κασσελάκη στην Αλβανία, μάλλον και η κυβέρνηση Ράμα αποδεικνύεται… επικίνδυνη για τα αλβανικά συμφέροντα. Εξίσου επικίνδυνη με την ελληνική, αφού του επέτρεψε να κάνει προεκλογική συγκέντρωση στη μειονότητα.

Μην ρωτάτε αν σοβαρολογούμε. Η ερώτηση να απευθυνθεί στο κόμμα Κασσελάκη.

Πηγή: liberal.gr