Του Γιάννη Σιδέρη

Τον δρόμο της αμαρτίας επέλεξε ο Stefanos. Απέστη του θαύματος που συνετελέσθη στη βάπτισή του, όπου ο σταυρός τον οποίο σχημάτισε το λάδι προανήγγειλε το ελπιδοφόρο μέλλον του, όπως είπε στον Ελπιδοφόρο, αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Παρουσιάζοντας τους ευρωβουλευτές, μισο-αρνήθηκε το θαυμαστό γεγονός, κάνοντας λόγο για «μια προσωπική στιγμή» που μοιράστηκε με τον Ελπιδοφόρο, από μια αφήγηση των γονιών του.

Και αυτό όπως κατήγγειλε οργίλως, το «καλοδουλεμένο σύστημα που παίρνει εντολές απευθείας από το Μαξίμου» χαρακτηρίστηκε «θαύμα Κασσελάκη». Το σύστημα αυτό προσπαθεί να διαστρεβλώσει, να λοιδορήσει να δολοφονήσει τον χαρακτήρα του!

Και ως σύγχρονος πρωτομάρτης Στέφανος, ανέκραξε:

«Διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Έχω μέσα μου δύναμη, αντοχές, απίστευτο πείσμα! Όλοι μας στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μέσα μας δύναμη, αντοχές και πείσμα. Το έχουμε αποδείξει. Χτυπήστε! Δεν θα καταφέρετε να με τσακίσετε, δεν θα καταφέρετε να μας τσακίσετε! Δεν θα καταφέρετε τίποτα»!

Όπερ το σύστημα του Μαξίμου και η προπαγάνδα φταίει για όσα είπε στον Ελπιδοφόρο και τα οποία παραδέχτηκε εμμέσως, μιλώντας για «αφήγηση των γονιών του»!

Το δεύτερο πιθανό αμάρτημά του ενδεχομένως είναι η «κλοπή» καθώς το κοπυράιτ του σταυρού στην κολυμπήθρα το έχει η γέννηση του… Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλο και το βιβλίο του «Η λειτουργική Παράδοση στον Παπαδιαμάντη»:

«Εβαπτίσθη τη Δευτέραημέρατου Πάσχα και ωνομάσθη Αλέξανδρος. Έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν, να σχηματισθή αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός διά του ελαίου. Το δε περίεργον τούτο συμβεβηκός εξήγησε ο παπά Νικόλας ειπών ότι αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλο».

Και φυσικά το παιδί έγινε μεγάλο, έγινε ο Άγιος της λογοτεχνίας μας, αλλά πέθανε ταπεινός και πάμφτωχος. Ο… ομόχαρις της θεϊκής πρόνοιας Στέφανος, μεγαλούργησε κερδίζοντας εκατομμύρια (άδικα τα κατανέμει βλέπεις ο Θεός, κρίμα τα σημάδια που έστειλε στις κολυμπήθρες).

Βέβαια δεν θεωρούμε ότι έχει διαβάσει Παπαδιαμάντη ο Στέφανος της Goldman Sacks και των παράξενων συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στις οποίες μετείχε, και για τις οποίες διατηρεί αιδήμονα σιγή («δεν θα σου πω, δεν είσαι λογιστής μου»). Ίσως κάποιος του το «σφύριξε» και το ξεφούρνισε.

Ισως όμως, απλώς να επανέλαβε ένα λαϊκό μύθο που συνοδεύει τη γέννηση των σπουδαίων προσωπικοτήτων, στις οποίες ο ίδιος περιλαμβάνει τον εαυτό του. Υπενθυμίζεται, όπως είπε ο μπαμπάς του, από πέντε χρόνων είχε στο γραφείο του ταμπέλα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού («χτυπάτε την πόρτα του Πρωθυπουργού»!)

Από τα ανωτέρω δηλαδή που καταλογίζει στην προπαγάνδα, το μεν πρώτο είναι αφήγηση των γονιών του στον ίδιο, και εν συνεχεία του ιδίου στον Ελπιδοφόρο. Το δεύτερο είναι αφήγηση του μπαμπά του στις κάμερες.

Αλλά κατά τα άλλα φταίνε οι δημοσιογράφοι που τους διατάζει το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου, να του βάλουν λόγια στο στόμα. Ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του είναι αμέτοχοι των αφηγήσεων. Τα φαντάστηκαν οι δημοσιογράφοι!

Απλώς υπό την επίδραση Πολάκη και όχι μόνο, έχει υιοθετήσει τη διαχρονική τοξική επιθετικότητα απέναντι στους δημοσιογράφους. Ξεκίνησε τις ένδοξες εποχές του αντιμνημονιακού αγώνα των πλατειών. Πας μη μεθ’ ημών καθ’ ημών.

Όποιος δεν έκανε σέρβις την ανορθολογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ύποπτος συναλλαγής, υποταγής, διαστρέβλωσης και δημοσιογραφικής εξαχρείωσης. Μόνο οι υμνούντες τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα απαστράπτοντα δείγματα της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Το ίδιο τροπάρι συνεχίζει και ο Στέφανος. Και ας είναι ο αγαπημένος των δελτίων, και κυρίως των πρωϊνάδικων.

Φυσικά, ο Στέφανος δεν είναι μόνος στο σύμπαν της δεισιδαιμονικής θρησκοληψίας του. Στον πολιτικό στίβο έχει επικίνδυνους ανταγωνιστές. Πρώτον τον Βελόπουλο με τις επιστολές του Ιησού. Οπότε αν δεν ανακαλύψει τίποτα… μυστικά ραβασάκια του Ιησού, είναι χαμένος από χέρι.

Και από δίπλα παραμονεύει η παραδοσιακή «συναξαριστή» ορθοδοξία του Νατσιού της Νίκης, και των «γερόντων». Οι βίγλες της θρησκοληψίας είναι ήδη πιασμένες.

Πάντως, με αυτά και με εκείνα, με τον ανορθολογισμό, την καταγγελία, τον αντισυστημισμό ενός συστημικού, ο Στεφανος τσιμπάει. Ήρθε για να μείνει. Δεν είναι επικίνδυνος για τη ΝΔ. Προς το παρόν είναι επικίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ, που παρά τις όποιες αντιρρήσεις σε επί μέρους θέσεις του, εξακολουθεί να πολιτεύεται ορθολογικά.

Αν ο στομφώδης λαϊκισμός του Στέφανου αποτελέσει πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα, θα φανεί στο μέλλον.

Πηγή: liberal.gr