Της Κατερίνας Γαλανού

«Βαθιά ψυχή, βαθιά υπόκλιση, στη δημοκρατία, την ελευθερία, τους αγώνες της Αριστεράς… Τιμούμε τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία». 

Το μήνυμα αυτό έστελνε ανήμερα της θλιβερής επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ευρισκόμενος στη Νάξο στο νησί -όπως ανέφερε- του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης.

Η Κουμουνδούρου, τα στελέχη, ο πρόεδρος, μπορεί να θυμούνται και να καρπώνονται τους αγώνες και τις μάχες των παλιών ατόφιων αριστερών όπως του Μ. Γλέζου ή του Μ. Θεοδωράκη, όταν όμως έρχεται η ώρα, εμπράκτως να υπερασπιστούν τη δημοκρατία κάτι παθαίνει φαίνεται η μνήμη τους και κρίση τους.

Η «αμέλεια» που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο, για τον αποκλεισμό του κόμματος των «Σπαρτιατών», ήτοι της βιτρίνας του Ηλ. Κασσιδιάρη, όπως αποφαίνεται πλέον και η δικαιοσύνη, δεν είναι στιγμιαία.

Είναι εξακολουθητική.

Αντίστοιχη απροθυμία, μετά αιτιάσεων και φτηνών δικαιολογιών, είχε επιδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση επί ηγεσίας Αλέξη Τσίπρα. Όταν αρνήθηκε να συμπράξει, δια της θετικής της ψήφου, στην τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μπει μπλόκο στην κάθοδο του Ηλ. Κασσιδιάρη στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Από το «παρών» του  Φεβρουάριου του ‘23, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία Κασσελάκη, πέρασε στο «απών».

Ολόκληρη σύσκεψη έγινε τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για το υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, το οποίο όμως ουδέποτε κατατέθηκε.

Αν και ο κύριος Αυλωνίτης διαβεβαίωνε από τηλεοράσεως, ότι οσονούπω το υπόμνημά τους φεύγει, πριν προσπαθήσει με χονδροειδή τρόπο να καλύψει το κόμμα και τον εαυτό του, λέγοντας ότι η δικαιοσύνη δεν χρειάζεται βαστάζους.

Λέτε να διέλαθε της προσοχής τους ότι η σχετική προθεσμία είχε εκπνεύσει στις 20 Απριλίου, μια μέρα πριν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκφωνήσει τον δεκάρικο για τους αγώνες της Αριστεράς.

Αστείο, ακόμα και να πιστεύουν ότι μπορεί να το καταπιεί οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει όλες τις φάσεις της ανενδοίαστης, ανάρμοστης και υποτροπιάζουσας σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με το μαύρο άκρο της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός βουλής από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Είναι μέγα κατάντημα να επικαλείται ο αδαής πρόεδρος τον τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές να εμφανίζεται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο βαστάζου της εγχώριας ακροδεξιάς. Προσβλέποντας να καλοκαρδίσουν τους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών» και γιατί όχι, να τους υποδεχθούν με χαρά στην περίπτωση που το κομματικό παράρτημα Κασιδιάρη δεν επιτραπεί να κατέλθει στις εκλογές.

Πηγή: liberal.gr