Της Κατερίνας Γαλανού

Στις ανησυχητικές επισημάνσεις τις οποίες έκανε ο κύριος Ζαχαρίας Ζούπης της Opinion Poll στη συνέντευξή του στο Liberal, για το κράμα δυσπιστίας, ανορθολογισμού και συνωμοσιολογίας που συναντάται σε ευρεία διασπορά στο εκλογικό σώμα, προστέθηκε χθες και η εξίσου ανησυχητική διεθνής έκθεση, που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση μεταξύ των 31 ευρωπαϊκών χωρών ως προς την υποστήριξη των πολιτών της σε λαϊκιστικά και απολυταρχικά κόμματα.

Αν και είμαστε σαφώς καλύτερα σε σχέση με το 2015 όταν χτύπησε κόκκινο με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία δεν έχουν αναστραφεί πλήρως, το 2023 η εκλογική υποστήριξη λαϊκιστικών και απολυταρχικών κομμάτων, άγγιξε το 44,3%.

Στη χορεία αυτή περιλαμβάνονται χωρίς εξαιρέσεις αριστεροί και δεξιοί θαυματοποιοί, οι οποίοι  υπερψηφίστηκαν στο παρελθόν και διεκδικούν και σήμερα την ψήφο του ελληνικού λαού υποσχόμενοι στο άψε- σβήσε λύσεις ή την τιμωρία μιας κυβέρνησης που δεν κατάφερε  π.χ. να αποτρέψει τη βιβλική -κατά κυριολεξία- καταστροφή από τον Δανιήλ στη Θεσσαλία.

Στην πρωτοπορία του αριστερού λαϊκισμού παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπό την τωρινή ηγεσία η οποία δίνει νέα διάσταση και περιεχόμενο στην έννοια. Τις προάλλες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε στο Mega, την πόρτα του διαμερίσματος των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι.

Λέγοντας πόσο επιθυμούσε το δικό του κεραμίδι και πόσο σκληρά δούλεψε προκειμένου να το αποκτήσει. Την αμέσως επόμενη στιγμή κατέθετε πόσο συγκλονισμένος ένιωσε στα πλημμυρισμένα σπίτια από τη mega θεομηνία στον Παλαμά, στη Μεταμόρφωση και στην Καρδίτσα. Έχει αντιληφθεί πλήρως πόσο «πρόβατα» μπορεί να κάνει τους πολίτες η προπαγάνδα, ο γκεμπελισμός και ο λαϊκισμός και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Έχοντας αλλάξει πλήρως την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το μερίδιο από την κοινή δεξαμενή  του ακροδεξιού λαϊκισμού στον οποίο πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Βελόπουλος. Χτύπησε τον κάτοχο των επιστολών του Ιησού κάτω από τη μέση, διηγούμενος το μικρό… θαύμα που συνέβη και ομολογήθηκε από τον παπά Τσαλίκη με το σταυρό από λάδι που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα!

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης είχε ξεπατικώσει τον άκρατο οικονομικό λαϊκισμό της Αριστεράς. Υποσχόμενος στους συνταξιούχους που παλεύουν με την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, ότι σε 8 με 9 μήνες μπορεί να τους δώσει συντάξεις 3.000 και 4.000 ευρώ από τα πετρέλαια.

Ο ανορθολογισμός των θαυμάτων που προβάλλουν οι ιεροφάντες του λαϊκισμού δεν παλεύεται παρά μόνο με την επίμονη και εκνευριστική προβολή της πραγματικότητας. Καθαρά και απόλυτα διατυπωμένης. Η καταστροφή από τον Ντάνιελ, στη Θεσσαλία δεν ήταν εφικτό να αποτραπεί όσα αντιπλημμυρικά και οχυρωματικά έργα και αν είχαν φτιαχτεί.

Οι εικόνες από το Ντουμπάι με τις υποδομές των δισεκατομμυρίων που υπερβαίνουν ό,τι μπορούμε να φανταστούμε στη χώρα μας, το υποδηλώνουν. Το δικαίωμα στην αφέλεια και στο θυμό, κόστισε επαρκώς στη χώρα. Αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για ένα ακόμη ακριβό φροντιστήριο ώστε να εμπεδωθεί η συνείδηση ότι οι λαϊκιστές είναι παντοτινά οι αντίπαλοι.

Πηγή: liberal.gr