οικονομικά

Καλώς τα κινεζάκια τα "ζουμπουρλούδικα"...


Του Κώστα Στούπα

Οι περισσότεροι εκ των μεγαλύτερων θα θυμάστε την κινηματογραφική ταινία του 1967 με τον Γ. Κωνσταντίνου, "Καλώς ήρθες δολάριο...".  Είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία, η  επεξεργασία της οποίας έγινε  εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η υπόθεση της ταινίας ήταν  βασισμένη στο θεατρικό έργο "Ο 6ος Αμερικανικός στόλος" των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Read more...

Ελλάδα: Η μόνη χώρα της Ευρώπης με αντάρτικο πόλης (ακόμα). Γιατί;


Του Μανόλη Καψή 

Τις τελευταίες 48 ώρες η επικαιρότητα κατακλύζεται με πληροφορίες για την τελευταία επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, που εξουδετέρωσε την "Επαναστατική Αυτοάμυνα". Οι φωτογραφίες από τα καλάσνικοφ της οργάνωσης, συνοδεύονται με διόπτρες νυχτός, μάσκες, περίστροφα και λοιπά χρειώδη για την φονική δράση των τρομοκρατών.

Read more...

Το μπάρμπεκιου του Ψωμιάδη, πολύ κακό για τίποτε


Του Άγγελου Κωβαίου

Όπως συμβαίνει συνήθως και διαπιστώνεται εκ των υστέρων, η ζωή τα λύνει όλα.

Επί μία ολόκληρη εβδομάδα δημιουργήθηκε μείζον πολιτικό θέμα, επειδή κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δραματοποίησε μία ανόητη «πρωτοβουλία» κάποιας ομάδας να διοργανώσει μπάρμπεκιου διαμαρτυρίας κοντά σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ το «ξεχείλωσαν», με αναρτήσεις και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και τα ΜΜΕ.

Read more...

Διεθνής ανοχή σε μια εθνοκάθαρση


Του Γιάννη Μαρίνου

Το αποτρόπαιο έγκλημα της εθνοκάθαρσης, το οποίο σχεδίασε και με ωμότητα εφάρμοσε η χιτλερική Γερμανία σε βάρος των Εβραίων, καταδικάζεται ομόφωνα παγκοσμίως. Σε κάποιες χώρες μάλιστα η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, πολύ περισσότερο η επικρότησή του, συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται αυστηρά. Γενικότερα οι κάθε είδους εθνοκαθάρσεις αποδοκιμάζονται από την πολιτισμένη ανθρωπότητα, ακόμα και με ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν, όπως π.χ. ο μεθοδικός αποδεκατισμός των Ινδιάνων της αμερικανικής ηπείρου κατά τη διαδικασία της παγίωσης της επικυριαρχίας των εξ Ευρώπης εκπολιτιστών.

Read more...

Δύο χρόνια φυλακή όποιος καθυβρίζει τον Θεό


ΒΗΜΑτοδότης

Αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας (φωτογραφία), κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ειδικότερα:

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ