Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Η παρα-πληροφόρηση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (;) “πάει σύννεφο” στην Καισαριανή…

Η παρα-πληροφόρηση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (;) “πάει σύννεφο” στην Καισαριανή…

Μετά από ΠΕΝΤΕ χρόνια “θυμήθηκαν” ότι “δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση”
για τη στάση του μετρό στην Πανεπιστημιούπολη..!

 


Του Τάκη Αλεξανδρόπουλου

Δημοτικό συμβούλιο προχτές στην Καισαριανή με βασικό θέμα την ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών της γραμμής 4 του μετρό, στο κομμάτι που αφορά την Καισαριανή. Εκπρόσωποι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ απάντησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και από πολίτες.

Εκεί λοιπόν γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου στον «πόλεμο χαρακωμάτων» που συνεχίζει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (όπως αυτοπλασάρεται) κατά των μη αρεστών σ’ αυτήν προσώπων. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν εκφράζουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ ή αν «ψαρεύουν σε θολά νερά», εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών το 2023. Η «καθοδήγηση», όμως της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή» από στελέχη της παράταξης του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010 -2014 σίγουρα αυτό θέλει να δείξει. Αν τα καταφέρνει, είναι άλλο ζήτημα.

 

 

Μην παραβλέπουμε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στο Σκοπευτήριο πριν ένα μήνα περίπου, η προσπάθεια προσέγγισης και προβολής «εκ δεξιών και εξ ευωνύμων» κάποιων «πασοκάδων» της παλιάς φουρνιάς, έπεσε στο κενό… Ας έρθουμε όμως στα σημερινά:

 

Υπήρξε ή ΔΕΝ υπήρξε ενημέρωση για το μετρό;

Παίρνει τον λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή» και ευθύς αμέσως κάνει «επίθεση»:

 […] «Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο λαός της Καισαριανής δεν έχει ενημέρωση για το έργο του μετρό. Επίσης ότι δεν έχει γίνει επαρκής δημόσια διαβούλευση και για τη χωροθέτηση  των θέσεων των δύο σταθμών και πέρασαν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς.

Αν θυμάμαι καλά τον Οκτώβριο του 2014 είχαμε την πρώτη ενημέρωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε να φτιαχτεί η γραμμή 4. Και ερχόμαστε τον Απρίλιο του 2017 που σε ένα ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και μάθαμε ότι ο σταθμός μεταφέρθηκε από τη Νήαρ Ήστ και πήγε στην περιοχή τα Πανεπιστημιούπολης, αφήνοντας έξω την εξυπηρέτηση  των πολιτών της Καισαριανής που μένουν στην περιοχή της Αδριανουπόλεως.

Κατά την άποψή μας δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση για τη θέση αυτή.» […]

 

Τι απάντησε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

[…] Σε ό,τι αφορά το επίπεδο της διαβούλευσης, στο οποίο αναφέρθηκε η τελευταία ομιλήτρια, όπως και η ίδια αναφέρθηκε, προφανώς και υπήρξε δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής  αδειοδότησης του έργου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση  του σταθμού με το όνομα «Πανεπιστημιούπολη», αυτό προέκυψε κατόπιν  απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καισαριανής  και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ακολούθησε και αυτή την πρόταση του δήμου και προχώρησε στον σχεδιασμό μ’ αυτό τον τρόπο.

Άρα έχει προηγηθεί η διαβούλευση στο πλαίσιο της αδειοδότησης του έργου με την απόφαση της τότε δημοτικής αρχής του δήμου». […]

 

Τι είπε η κυρία Παραγυιού

 «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους υπεύθυνους  του μετρό και για τη σημερινή παρουσίαση.

Η αλήθεια είναι ότι από τη διοίκηση του Γιώργου του Κοντόσταυλου μέχρι τη διοίκηση του Ηλία Σταμέλου και την έναρξη της διοίκησης Βοσκόπουλου συζητάμε για το μετρό και το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος και θα ξεκινήσει το έργο στην πόλη. 

Άρα νομίζω ότι και διαβούλευση υπήρξε και συζήτηση και το μεγάλο δημοτικό συμβούλιο το 2017 σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και συμφώνησαν για την αλλαγή  της δεύτερης στάσης. Επομένως πιστεύω ότι είναι λίγο άτοπη η συζήτηση η σημερινή να μπούμε στη διαδικασία αν έχουμε  διαβουλευθεί και ποιοι πήραν τις αποφάσεις».

 

Υπάρχει παραπληροφόρηση των πολιτών;

Μπορεί για την κυρία Παραγυιού να είναι άτοπη η συζήτηση, αλλά, προφανώς, για τους έχοντες «αυξημένο ειδικό ενδιαφέρον» επί του θέματος, είναι απόλυτα φυσιολογικό το να έρχεται μια τοποθέτηση επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης με την οποία γίνεται παραπληροφόρηση των πολιτών.  

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι την εποχή που γινόταν η επεξεργασία των προτάσεων για το μετρό στην Καισαριανή, το 2014, η τότε παράταξη του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, με τον τότε επικεφαλής της, τότε δήμαρχο Καισαριανής, να βρίσκεται «στα μαχαίρια» με τα περισσότερα στελέχη της ΚΑΠΟΤΕ «πολλά υποσχόμενης» δημοτικής παράταξης, που έφερε και με «τη βούλα» το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ…  Γι' αυτό και είχαν ήδη αποχωρήσει ο κ. Συκαμιάς, ο κ. Παπαλάκης και κάποιοι άλλοι. Αργότερα προστέθηκαν στη λίστα των "ανεπιθύμητων" και ο κ. Χασάπης, η κυρία Δέσποινα Παρασκευά κλπ. κλπ.

«Δεν γνωρίζω» με ποια κομματική ομάδα είχε συνταχθεί τότε η σημερινή επικεφαλής που αμφισβητεί τα αυτονόητα. Ίσως κάπου να έχασε τη σειρά των γεγονότων. Απ’ όσο θυμάμαι, βέβαια, ΔΕΝ είχε πάρει ΔΗΜΟΣΙΑ θέση στον αλληλοσπαραγμό της πάλαι ποτέ κραταιάς  παράταξης του ΠΑΣΟΚ… Μπορεί βέβαια και να είχε πάρει και να μην το θυμάμαι…

Θα επανέλθω σύντομα… Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά επειδή οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο του καθενός. Ιδιαίτερα όσων κόπτονται για «την εξυπηρέτηση των πολιτών της Καισαριανής που μένουν στην περιοχή της Αδριανουπόλεως».

 

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Η παρα-πληροφόρηση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (;) “πάει σύννεφο” στην Καισαριανή…