Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Το “κόκκινο ποτάμι” που καταστρέφει την Καισαριανή…

Το “κόκκινο ποτάμι” που καταστρέφει την Καισαριανή…

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ και πλέον η πολιτική εξουσία εμπαίζει τους πολίτες
της Καισαριανής για τη θρυλούμενη ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ της εξόδου
 της Αττικής Οδού προς το κέντρο της Αθήνας…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ήταν Ιούνιος του 2008 όταν ήρθαν στο φως τα σχέδια του Γ. Σουφλιά για την επέκταση της Αττικής Οδού προς τα νότια προάστια και τις συνακόλουθες ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των εξόδων της. Βλέπετε στη φωτογραφία της κορυφής το επίσημο σχέδιο του υπουργείου. Από τότε, το 2008, είχε γίνει φανερό ότι η Καισαριανή ήταν «γραμμένη στα μαύρα κατάστιχα» της εξουσίας. Καμία πρόβλεψη για υπογειοποίηση της εξόδου της Πανεπιστημιούπολης από Αττική Οδό προς Αθήνα… Η Καισαριανή ΔΕΝ AΝAΦΕΡΕΤΑΙ καν στα σχέδια της Αττικής οδού..!

Την ίδια μοίρα είχε τότε και η Ηλιούπολη, ο δήμαρχος της οποίας κ. Αναγνώστου είχε απειλήσει μέσα από το ραδιόφωνο του Flash στις 27 Μαΐου 2008 ότι «αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας η Κατεχάκη θα κλείσει. Ή θα γίνει το έργο όπως πρέπει, ή δεν θα γίνει. Η Ηλιούπολη δεν θα καταστραφεί γιατί έτσι το θέλει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχουμε κάνει προτάσεις και περιμένουμε να βρεθεί λύση».  

 

Ο εμπαιγμός Σουφλιά…

Ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς είχε τις δικές του απόψεις τόσο για τη χρησιμότητα του έργου όσο και για την αντιμετώπιση των πολιτών που υπέστησαν και υφίστανται τα πάνδεινα από τη ΜΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ των εξόδων της Αττικής οδού.  

Μέχρι τελευταία στιγμή, όταν η Ν. Δημοκρατία έπαψε να είναι κυβέρνηση, ο κ. Σουφλιάς διερρήγνυε τα ιμάτιά του σε υψηλούς τόνους ότι θα υπάρξει ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ του έργου!!! Για θυμηθείτε τι έλεγε δημόσια:

 

«Θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής είναι ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο. Το κόστος του έργου έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς επελέγη η λύση της πλήρους υπογειοποίησης στη δυτική πλευρά του Υμηττού. Έτσι, παραμένουν ανέγγιχτες οι παρυφές του Υμηττού προς Βύρωνα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Ελληνικό, με πλήρη υπογειοποίηση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού».

 

Η Καισαριανή είναι απούσα ακόμα και στα χαρτιά. Όμως το πιο «ωραίο» είναι το παρακάτω και αναφέρεται στην αναλυτική παρουσίαση του έργου:

 

«1. Δυτική Περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού από τη νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, μήκους 14,5 χλμ.

Είναι στο σύνολό της ένα υπόγειο έργο, με άνετα γεωμετρικά χαρακτηριστικά  ανάλογα με αυτά της Αττικής Οδού (3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ)  και ανακουφίζει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά τα αστικά κέντρα Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε όχι μόνο να μη θίγονται έστω και κατ’ ελάχιστο οι κάτοικοι των όμορων δήμων.   

Κατά μήκος της χάραξης προβλέπεται η ανάπτυξη πέντε (5) ανισόπεδων κόμβων Σακέτα, Ηλιούπολης, Κύπρου, Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος. Οι κόμβοι Ηλιουπόλεως και Κύπρου έχουν ανασχεδιαστεί και υπογειοποιηθεί στο κύριο μέρος τους».

 

Άφαντη η τότε δημοτική αρχή της Καισαριανής…

Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να τα είχε μάθει η τότε δημοτική αρχή της Καισαριανής. Ίσως, όμως, να ήταν απασχολημένη με τον… «συμμετοχικό προϋπολογισμό» και τα… πετρέλαια του Τσάβες!!! Ή, ίσως, να κοιμόταν τον βαθύ ύπνο του Συνασπισμού και να έβλεπε όνειρα γλυκά και απονήρευτα… Αφού ακόμα και η τότε κομματική πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε απαντήσει σε ενιστάμενο δημοτικό παράγοντα που λοιδορούσε τα περί «πετρελαίων» του Τσάβες το ανεπανάληπτο «Αφήστε μας να ονειρευόμαστε»!!!  Και μετά από λίγο καιρό πήγαν «για ύπνο» μια και καλή…

 

Κινητοποιήσεις “στου κουφού την πόρτα…”

Στις 12 Ιουνίου του 2008 η παράταξη Καμπάκα οργάνωσε δίωρο αποκλεισμό της εξόδου της Αττικής Οδού προς Καισαριανή. Η συμμετοχή το κόσμου απογοητευτική… Δείτε τη φωτό:

 

 

ΦΥΣΙΚΑ, καμία λύση δεν δόθηκε…

Στο μεταξύ, το 2007, τον Μάρτιο συγκεκριμένα, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δήλωσε από μικροφώνου ότι:

 

 

Είπατε τίποτα;  Μάλλον το ερώτημα πρέπει να είναι «ποιος δουλεύει, ποιόν;»…

Αλλά και το άλλο που έκανε ο τότε δήμαρχος; «Δεσμεύτηκε», λέει, ότι το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και θα συζητηθούν «όλα τα πιθανά σενάρια»!!! Μάλλον ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας…

 

Ανδρέας Λοβέρδος για Αττική Οδό…

 

 

Τον Μάιο του 2007 το ΠΑΣΟΚ Καισαριανής οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του κ. Ανδρέα Λοβέρδου  στην Αιολία. Βλέπετε ακριβώς από πάνω το πάνελ των ομιλητών.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης υπέβαλα μια έγγραφη ερώτηση στον κ. Λοβέρδο σχετικά με το φλέγον, από τότε, ζήτημα της Αττικής Οδού. Διαβάστε τη μαζί με την απάντησή του:

Έχουμε 2021. Η κατάσταση με την έξοδο της Αττικής Οδού έχει γίνει δέκα φορές χειρότερη από τότε.  Θεωρώ ότι είναι μοναδική ευκαιρία να τεθεί εκ νέου επιτακτικά σε όλους τους αρμόδιους το ζήτημα της εξόδου της Αττικής Οδού.

ΤΩΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, που το μετρό θα σκάψει εκ βάθρων τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και αναπόφευκτα θα τεθεί και πάλι το ζήτημα την εξόδων των αυτοκινήτων προς το κέντρο της Αθήνας. ΜΗΠΩΣ είναι ΤΩΡΑ η πιο μεγάλη ώρα; ΜΗΠΩΣ υπάρχει ακόμη ελπίδα να σωθούμε από την καθημερινή ζούγκλα; Λέω ΜΗΠΩΣ; Εσείς τι λέτε κύριε δήμαρχε;

 

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Το “κόκκινο ποτάμι” που καταστρέφει την Καισαριανή…