Ο δήμος Βύρωνα πληρώνει για τη φύλαξη των δημόσιων χώρων, ενώ ο δήμος Καισαριανής πληρώνει για “καλλιτεχνικές” “αρπαχτές”..!

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ στον νέο “Οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Καισαριανής”, ο οποίος τροποποιήθηκε προχτές ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!

“Παγκοσμίου φήμης” “αριστουργήματα” θα πληρώσουν με 6.850 (ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ) ευρώ οι πολίτες της Καισαριανής, την ώρα που οι δημόσιοι χώροι που παίζουν τα παιδιά ρημάζουν…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ήρθαν για έγκριση πριν από λίγες μέρες δύο κονδύλια 57.500 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην 24ωρη φύλαξη των δημόσιων υποδομών του δήμου. Όπως διαπιστώνεται από την απόφαση, ο δήμος Βύρωνα διαθέτει οργανωμένο Τμήμα Φύλαξης Δημοτικών Υποδομών, το οποίο έχει την ευθύνη να “φυλάσσονται καθ’ όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες” όλες οι “αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις Εργάνης και τα Άλση Αγ. Τριάδας και Ανάληψης καθώς και ο χώρος στάθμευσης της δημοτικής συγκοινωνίας”. Μια μέρα μετά, το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής αποφάσισε ΟΧΙ ΟΜΟΦΩΝΑ, με την καταψήφιση από ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σύμβουλο, να πληρώσουν ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αρκετά χιλιάρικα για “εξειδίκευση” πιστώσεων ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ!!! Ποια ήταν η εξειδίκευση; Προφανώς έπρεπε να γίνουν πιο εύπεπτα για τον “λαουτζίκο” τα εξής εικαστικά - καλλιτεχνικά αριστουργήματα:

Οικοδομώ νέες μορφές με σχήμα τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη

♦ Συναντήσεις

♦ Χορευτική εκδήλωση

♦ Αναζητώντας την ελληνικότητα

♦ Η εικόνα ως κατασκευή: Σχέση και Φύση


Αυτά αποφάσισε ο δήμος ΒύρωναΑυτά αποφάσισε ο δήμος Καισαριανής


Πεταμένα λεφτά, σε “άγνωστες” τσέπες…

“Σιγά τα ωά”, θα μου πείτε. Τι είναι τα σχεδόν επτά χιλιάρικα, πεταμένα λεφτά, που θα πάνε σε “άγνωστες” τσέπες… ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ “ΑΓΝΩΣΤΕΣ” ΤΣΕΠΕΣ… Αυτά, λοιπόν, τα εφτά χιλιάρικα θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο, αν δίνονταν για την αποκατάσταση των λεηλασιών και των βανδαλισμών που έχουν γίνει στο Σκοπευτήριο, αλλά και σε άλλους χώρους που αθλούνται ή παίζουν παιδιά όλων των ηλικιών. Στους χώρους που παίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Στους χώρους που ρημάζουν εδώ και πολύ καιρό. Στους χώρο που δεν έχουν ούτε πόρτες!!! Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε”… “Θαυμάστε” τα έργα των ΔΗΘΕΝ προστατών της “λαϊκής οικογένειας” στον “Ιερό Τόπο” του Σκοπευτηρίου, στην παιδική χαρά απέναντι από το Κέντρο Υγείας Παιδιού:Δεν μιλάμε βέβαια για ΦΥΛΑΞΗ του χώρου του Σκοπευτηρίου..! Α, πα, πα, πα, πα… Μακριά από τους ΚΚέδες τα… “προληπτικά μέτρα”!!! Αυτοί θέλουν να κυριαρχεί παντού το χάος και η ΑΝΟΜΙΑ. Για να παίζουν τα παιχνίδια τους. Για να εκχωρούν σε όποιον θέλουν τους δημόσιους χώρους τζάμπα!!! Για να καταστρέφουν όποιους θέλουν και για να πατρονάρουν όποιους θέλουν… Γιατί αυτό επιβάλλει η “δικτατορία του προλεταριάτου”..!

Τώρα, λοιπόν, ύστερα από τέσσερα σχεδόν χρόνια από την ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, αποφάσισαν να πάρουν απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για “τροποποίηση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) Δήμου Καισαριανής”. Τώρα, που ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για αναχώρηση…

Αυτός ο τροποποιημένος, ο νέος Οργανισμός, περισσότερο μοιάζει με ένα ευχολόγιο, ή μια έκθεση ευσεβών πόθων, παρά για μια υλοποιήσιμη απόφαση, η οποία, κάποια μέρα – κάποιο χρόνο, ΘΑ μπορούσε να βάλει μια τάξη στο χάος που βασιλεύει στον δήμο Καισαριανής. Αλλά…


Καθιερώνονται οι... "ρουφιάνοι"!!!

Αυτό το ευχολόγιο καθιερώνει τους “σπιούνους” της υπηρεσίας, τους “ρουφιάνους” δηλαδή, κάποιους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (!!!), οι οποίοι εντάσσονται σ’ ένα γραφείο, το οποίο λέει ότι:


10. Παρακολουθεί συστηματικά τα δημοσιεύματα (έντυπα και ηλεκτρονικά) σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου και ενημερώνει σχετικά τα όργανα διοίκησης και τις υπηρεσίες του Δήμου. Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων καθώς και των σχετικών απαντήσεων του Δήμου”,


Όμως, ακόμα και αυτό το συνονθύλευμα ιδεών, σκέψεων και μύχιων πόθων ελέγχου των πάντων, δεν ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως βλέπετε στην απόφαση στην κορυφή. Ποιες ήταν οι αντιρρήσεις όσων μειοψήφησαν δεν αναφέρεται στην απόφαση.

Αυτό που μένει από τον νέο Ο.Ε.Υ. του δήμου Καισαριανής είναι πως ισχύει το “παλιά τους τέχνη κόσκινο”. Στις “παρακολουθήσεις” είναι εξπέρ. Άφθαστοι.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που έκαναν Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, γιατί, όπως είπαν, ΕΔΙΝΕ σε Μέσο Επικοινωνίας της Καισαριανής (σε εμένα, δηλαδή...) πληροφορίες για τα “μυστικά του ΚΚέδικου κράτους” της Καισαριανής..! Τι πληροφορίες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έδινε η υπάλληλος; Απλό: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ, για να μάθουν οι πολίτες, την άσκηση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της!!! Τι και ποιόν είχε καταγγείλει η υπάλληλος και μάλιστα ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ; Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε:

Θέματα, δηλαδή, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!! Την πειθαρχική διαδικασία την έθαψαν όταν κατάλαβαν ότι είναι πιθανό να βρεθούν μπλεγμένοι κάποιοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι ή/και κάποιοι ΑΙΡΕΤΟΙ, οι οποίοι ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ μια εργαζόμενη..! ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ σε όσα έχει καταγγείλει η υπάλληλος!!! Τα οποία αφορούσαν ΚΑΙ προμήθειες!!!

 

Αφύλακτο το Σκοπευτήριο!!!

Το άξιο “θαυμασμού” γεγονός είναι πως ούτε τώρα, ούτε, δηλαδή, μετά την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του δήμου, ΔΕΝ λαμβάνεται μέριμνα για τη ΦΥΛΑΞΗ του Σκοπευτηρίου!!! Ούτε καν αναφορά δεν γίνεται..! Διαβάστε τι αναφέρει επακριβώς ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας:

 

γ) Αρμοδιότητες γραφείου Οδοποιίας & μικρών έργων.

1. Παρακολουθεί την κατάσταση των οδοστρωμάτων στα όρια του Δήμου και προγραμματίζει έργα και παρεμβάσεις για τη συντήρηση, βελτίωση ή ανακατασκευή τους.

2. Προγραμματίζει και υλοποιεί εργασίες συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου (πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κα) συμπεριλαμβανομένων και των πάγιων εγκαταστάσεων που τους πλαισιώνουν (τραπεζοκαθίσματα, όργανα παιδικών χαρών κ.λπ.).

3. Προγραμματίζει και υλοποιεί εργασίες συντήρησης των Δημοτικών κτηρίων και των κτηρίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Συγκεντρώνει τα αιτήματα των Σχολικών Συγκροτημάτων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και προγραμματίζει τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης -βελτίωσης κ.λπ. αυτών.

4. Συγκεντρώνει αιτήματα φορέων και πολιτών. Ενεργεί αυτοψίες για διαπίστωση τεχνικών προβλημάτων με βάση τα αιτήματα των ανωτέρω και προγραμματίζει τεχνικές παρεμβάσεις για την επίλυση των αιτημάτων.

3) Αρμοδιότητες Γραφείου Καθαριότητας και Φύλαξης δημοτικών εγκαταστάσεων.

1. Στο Γραφείο αυτό εντάσσονται οι Καθαριστές/Καθαρίστριες Εσωτερικών Χώρων και το προσωπικό φύλαξης των δημοτικών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένων των σχολικών φυλάκων του Δήμου.

 

Αρμοδιότητες σε θέματα φύλαξης των δημοτικών εγκαταστάσεων.

4. Μεριμνά για τη διαμόρφωση του προγραμματισμού φύλαξης των δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων. Ειδικότερα για τη φύλαξη των κτηρίων που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι χώροι όπου έχουν αποθηκευθεί μόνιμα ή πρόσκαιρα διάφορα είδη, υλικά ή μηχανήματα του Δήμου, τα σχολικά κτήρια και οι περιβάλλοντες χώροι αυτών.

5. Ενημερώνει άμεσα το αρμόδιο Τμήμα Τεχνικών Συνεργείων, εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας, για την εμφάνιση φθορών και για αναγκαίες για την ασφάλεια προσωπικού και μέσων παρεμβάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στους παραπάνω φυλασσόμενους χώρους.

 

Μήπως είναι απαγορευμένη;

Βρε, μήπως είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ Η ΦΥΛΑΞΗ του Σκοπευτηρίου; Μήπως ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ την ασυδοσία, προκειμένου να κάνουν τα κομματικά “παιχνίδια” τους; Μήπως οι διάφορες “φιλανθρωπίες” που ΛΕΝΕ ότι κάνουν, δεν είναι και τόσο “φιλανθρωπίες”; Μήπως οι ολονύχτιες συναυλίες, ερήμην των πολιτών και του δημοτικού συμβουλίου, κρύβουν “ένοχα μυστικά και ντοκουμέντα”;

Α, να μην ξεχάσω να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγες μέρες έστειλα πρωτοκολλημένη επιστολή στον κ. δήμαρχο Καισαριανής, με την οποία ζητώ πληροφορίες ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ για την όποια συμφωνία παραχώρησης έγινε, ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (χωρίς την άδεια κάποιου συλλογικού οργάνου δηλαδή) για την ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ συναυλία της 1ης Αυγούστου.

Μόλις πάρω απάντηση, θα σας ενημερώσω, φυσικά.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ο δήμος Βύρωνα πληρώνει για τη φύλαξη των δημόσιων χώρων, ενώ ο δήμος Καισαριανής πληρώνει για “καλλιτεχνικές” “αρπαχτές”..!