Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Καισαριανη

Καισαριανη

ΣΥΡΙΖΑ για τα... πανηγύρια


Του Σάκη Μουμτζή

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει παντού εκτός από την Ελλάδα. Πανηγυρίζει για τη Γερμανία, αν και δεν ανήκει στη σοσιαλιστική ομάδα, όπου ανήκει το SPD που ήταν ο μεγάλος νικητής των προχθεσινών εκλογών. Χάρηκε για τη θεαματική άνοδο των Πρασίνων, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του λιγνίτη και κατά των ανεμογεννητριών. Το αδερφό κόμμα Die Linke, οι πρώην και νυν κομμουνιστές, υπέστη σοβαρή ήττα καθώς έχασε το 50% της δύναμης του και εισέρχεται στη Βουλή χάρη στις ιδιομορφίες του γερμανικού εκλογικού νόμου. Επ' αυτού σιωπή, γιατί χαλά το πανηγυρικό κλίμα.

Read more...

Παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος "Νήαρ Ηστ, μια ομάδα, μια ιστορία"


Στον κατάμεστο χώρο του κινηματογράφου «ΑΙΟΛΙΑ» πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του – Ιστορικού λευκώματος του Πανεπιστημιακού και Συγγραφέα Σπύρου Τζόκα «ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ». Σε μια εκδήλωση που τα είχε όλα (πολύ κόσμο, πολλή συγκίνηση, πολλή ιστορία) ξεκίνησε το «ταξίδι» του νέου βιβλίου.

Read more...

“ΑΞΙΟΙ"..! ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την επανέναρξη της λειτουργίας του Καισάριου!!!

Λαϊκή Συσπείρωση και “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” μαζί με την
“Πρώτη φορά Καισαριανή”, καταψήφισαν και ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ την
επαναλειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου, γιατί είπαν
ότι, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας με αυτό το καθεστώς,
ΤΩΡΑ “θυμήθηκαν” ότι υπάρχουν… παρατυπίες!!!

ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των πολιτών είχε εξαγγείλει από μικροφώνου
ο δήμαρχος Καισαριανής!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

“Καλημέρα θλίψη”… Όταν βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι επί σειρά πολλών ετών υπήρξαν ενεργά μέλη του Καισάριου, να ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ την επαναλειτουργία του γιατί «έτσι διατάζει το κόμμα του λαού», μόνο θλίψη μπορεί να νιώσεις… Και ίσως όχι τόσο για την ψήφο αυτή καθεαυτή, αλλά για την αφωνία τους να υπερασπιστούν, έστω και για τα «μάτια του κόσμου», αυτό που στήριξαν με την ενεργή παρουσία τους και την οικονομική συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια… Αυτό είναι άλλο ένα «κατόρθωμα» του Περισσού: να τσαλαπατά τις αξίες όταν τού είναι πλέον άχρηστες…  Όταν τις έχει ξεζουμίσει και τις έχει εκθέσει στα μάτια των απλών πολιτών. Να θυμηθούμε τον Άρη Βελουχιώτη; Δεν έχει νόημα. Είναι πολλοί οι «Βλουχιώτηδες», που έπεσαν θύματα των αγράμματων και ανυπόληπτων εμμονικών υποτακτικών του Στάλιν…

Read more...

“Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν γίνονται έτσι οι διαδικασίες…”

“Ουρονοκατέβατη” στα κοινά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
στο Δ.Σ. της Καισαριανής ή παίζουν με τη νοημοσύνη μας;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Άλλη μια "διαφωτιστική" βραδιά ήταν η χτεσινή στο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής. "Διαφωτιστική" για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πόλης (και όχι του κόμματος…) κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι οποίοι θέλουν να "περάσουν" στον κόσμο την εικόνα των "άφθαρτων", "ανιδιοτελών" και "σκεπτόμενων ορθολογικά" πολιτών. Και εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι οι συγκεκριμένοι ΜΠΟΡΕΙ να έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλει να "πλασάρει'" στον κόσμο το κόμμα τους... Αλλά, επειδή η… "σουλτάνα" η ζωή κρατάει "κατάστιχα" για τον καθένα, στα οποία ισχύει το «ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει», προκύπτουν πάμπολλα ερωτήματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις.

Read more...

Στυγνή εκμετάλλευση του Σκοπευτηρίου από το ΚΚΕ και τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις"...

ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ότι "δεν ξέρουν τι τους γίνεται" ή ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ
το 2018 όταν έγινε η "μεγάλη αρπαχτή" ΔΗΘΕΝ για τους πυρόπληκτους
και δήλωναν ΕΓΓΡΑΦΩΣ πλήρη άγνοια των γεγονότων;

Πόσα λεφτά μαζεύτηκαν το 2018 "για τους πυρόπληκτους" και ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, που μαζί με την παράταξη της ¨ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ¨ με επικεφαλής την κα Γραφίδου απαγόρευσαν συναυλία φοιτητικών συλλόγων με σκοπό την έκφραση αλληλεγγύης και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας μας!».

Με πρωτοφανές, ακόμη και γι’ αυτούς, ΘΡΑΣΟΣ "καταγγέλλουν" όσους ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ την επανάληψη του ΑΙΣΧΟΥΣ του 2018, με τις "αρπαχτές" των πολλών χιλιάδων ευρώ, που κατέληξαν σε ΑΓΝΩΣΤΕΣ Σ’ ΕΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ..!

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ