Του Τάκη Αλεξανδρόπουλου

Δημοσιεύθηκε προ ημερών «σε στενό κύκλο» μία δήλωση-κατάθεση διαπιστευτηρίων προς κάθε ενδιαφερόμενο, του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί εποχής ΠΑΣΟΚ – Καμπάκα κ. Κώστα Μπλάνα. Ο οποίος, «ξαφνικά και αιφνιδίως», που λένε, ανακάλυψε ότι όλα τα δεινά της Καισαριανής «φύτρωσαν» σήμερα…

«Την ώρα που ο Δήμος Καισαριανής αποδυναμώνεται συνεχώς από την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οικονομική κατάρρευση και την εγκατάλειψη της πόλης» έρχεται ως σωτήρας ο κ. Μπλάνας… Να κάνει τι; Ιδού:

«Με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία καλωσορίζω το γραφείο της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ- ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΓΡΑΦΙΔΟΥ, στη Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης κλπ. κλπ.»..!

Έχω δει να καλωσορίζουν επίσημους, ανεπίσημους, πολιτικούς, πολιτικάντες, «νούμερα» της πολιτικής και της κοινωνίας, τυχοδιώκτες, αεριτζήδες κλπ. κλπ. αλλά να καλωσορίζεται ένα «ΓΡΑΦΕΙΟ» ομολογώ ότι δεν μου έχει ξανατύχει… Τέλος πάντων, οικονομολόγος είναι ο πρώην πρόεδρος κάτι θα ξέρει παραπάνω… Αλλά… «δικαιούται δια να ομιλεί» για «απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου» και όλα τα υπόλοιπα που επικαλείται, ένας «θεσμικός παράγων» με τα δικά του πεπραγμένα;

 

Τι έκανε και τι ΔΕΝ έκανε ο κ. Κ. Μπλάνας

Ο κ. Μπλάνας ξεκίνησε τη θητεία του με μία αναμφισβήτητη επιτυχία: πήγε κόντρα στα «θέλω» των συνδικαλιστών του δήμου Καισαριανής όταν του ζητήθηκε να δεχτεί τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ διορισμό στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ ενός συνδικαλιστή, ο οποίος δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Η αναμφισβήτητα θετική αυτή στάση του, όμως, φαίνεται ότι λειτούργησε κατασταλτικά στις φιλοδοξίες του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και θεματοφύλακας της νομιμότητας. Από εκεί και πέρα τον «πήρε η κάτω βόλτα» και ΔΕΝ έκανε τα αυτονόητα που επέβαλε η θεσμική ιδιότητά του: ΔΕΝ υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών. Είτε από επιλογή του, είτε γιατί υποχρεώθηκε από τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, όσα ακολούθησαν μέχρι το τέλος της θητείας του, αμφιβάλλω αν άφησαν θετικό πρόσημο στο όποιο έργο του.

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, κατά τη γνώμη μου, ότι συμμετείχε στην απόφαση-ντροπή της παραχώρησης του Σκοπευτηρίου στη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ για τον «λαχανόκηπο»… ΝΤΡΟΠΗ για όλους όσοι πήραν την απόφαση. ΝΤΡΟΠΗ ανεξίτηλη όσα χρόνια κι αν περάσουν…

ΔΕΥΤΕΡΟ και σοβαρότατο ολίσθημα του πρώην προέδρου ότι συμμετείχε στην απόφαση-κόλαφο για το χάρισμα των χρεών της Ανώνυμης Εταιρίας που εκμεταλλευόταν το δήθεν «δημοτικό» στάδιο για πολλά χρόνια, με την αναγόρευση ως επίσημου συνομιλητή του δήμου Καισαριανής ενός απλού πολίτη, παντελώς άγνωστου, ΜΗ Καισαριανιώτη, μη… μη… μη… “Δεν μπορούσε να γίνει θέμα πριν από την κίνηση του κ. Γκάμαρη” πληροφόρησε τους εμβρόντητους παριστάμενους ο κ. πρώην πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από τον κ. Χρήστο Βοσκόπουλο γιατί δεν είχε ενεργοποιηθεί προ πολλού ο όποιος ελεγκτικός μηχανισμός των χρεών της Ανώνυμης Εταιρίας και γιατί δεν είχε έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα των χρεών της Ανώνυμης Εταιρίας προς τον δήμο Καισαριανής.

Να σημειωθεί ότι ο μόνος που δεν ενέκρινε με την ψήφο του αυτή την κατάπτυστη απόφαση, που ΧΑΡΙΖΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ σε κάποιους αετονύχηδες, ήταν ο κ. Χρήστος Βοσκόπουλος!!! Αυτός, τον οποίο ο κ. πρώην πρόεδρος μέμφεται σήμερα για «την οικονομική κατάρρευση και την εγκατάλειψη της πόλης»!!! Και βέβαια, επειδή scripta manent, ιδού το πρακτικό με τις υπογραφές των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που συναίνεσαν στο ουσιαστικό χάρισμα των χρεών της Ανώνυμης Εταιρίας προς τον δήμο Καισαριανής: 

Ήταν το πρακτικό με το οποίο επισημοποιήθηκε η «λύση» κάθε σχέσης του δήμου με την ανώνυμη εταιρία στις 13 Νοεμβρίου του 2012. Αυτή την ανήθικη «λύση», την οποία συνυπέγραψαν εκ των υστέρων και τρία μέλη της μειοψηφίας… αυτή τη «λύση» με την οποία αποποιήθηκαν κάθε διεκδίκηση των χρωστούμενων από την Ανώνυμη Εταιρία..!

ΤΡΙΤΟ και εξίσου σοβαρό, η απροθυμία του να συντρέξει την προσπάθειά ΜΟΥ για τη διαλεύκανση της ΜΗ ΧΡΗΣΤΗΣ, κατά την άποψή μου, διαχείρισης του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής και την προσφυγή ΜΟΥ στη δικαιοσύνη το 2014. Ο κ. πρώην πρόεδρος, σε έγγραφο αίτημά μου να φέρει το θέμα των οφειλών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ προς συζήτηση, μου απάντησε εγγράφως ότι «δεν υπάρχει καμία βεβαιωμένη οφειλή».

Εν τούτοις, στην ίδια απάντηση πιστοποιείται ότι «αυτό αποτελεί ένα σοβαρό έλλειμμα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, το οποίο, στην παρούσα στιγμή, δυσκολεύει την ένταξη του συγκεκριμένου θέματος προς συζήτηση». Η «παρούσα στιγμή» ήταν το 2012. Έκτοτε δεν υπήρξε, προφανώς, κάποια άλλη «στιγμή» κατάλληλη για τη συζήτηση του θέματος. Κι έτσι, μέχρι να έρθει αυτή η «κατάλληλη στιγμή» που ποτέ δεν ήρθε, οι κρατούντες, (μαζί και ο κ. πρώην πρόεδρος) αποφάσισαν να τα… χαρίσουν!!!

Πώς να το πεις: καπατσοσύνη, πονηριά, αφέλεια, μεροληψία, ή, ΜΗΠΩΣ καραμπινάτη «ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ»;

Πάντως, μέχρι σήμερα, δεν έχω πάρει απάντηση για τη μήνυση που κατέθεσα. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι δεν έχει υπάρξει απόφαση επί της προσφυγής μου στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διαχείριση του (τότε) Νομικού Προσώπου Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής… Από τον Φεβρουάριο του 2009..!

Τέλος πάντων… dum spiro spero, όσο αναπνέω, ελπίζω…

Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές θα έχουμε την ευκαιρία να «ξεσκονίσουμε» ενδελεχώς τα πεπραγμένα ΟΛΩΝ των επίδοξων «σωτήρων» της Καισαριανής… Σε όποια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ πτέρυγα του πολιτικού φάσματος είναι ενταγμένοι ΣΗΜΕΡΑ… Η οποία πτέρυγα μπορεί να είναι ΣΗΜΕΡΑ διαφορετική από αυτήν που ήταν ΧΤΕΣ, ΠΑΡΑΠΡΟΧΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΠΡΟΧΤΕΣ κλπ. κλπ. Μάλλον θα βαρεθούμε να μετράμε «ακροβατικά» ΚΑΙ αυτή τη φορά…

Πηγή: dimoskaipoliteia.gr