Ο “έρανος” για στήριξη των δομών αλληλεγγύης
πώς συμβαδίζει με τη σπατάλη ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ και πλέον, για τέτοιες “δραστηριότητες”;

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στην Καισαριανή της φτώχειας, της ανεργίας, των κλειστών μαγαζιών, των καθημερινών λουκέτων, των συσσιτίων σε άπορες οικογένειες και σε ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, φαίνεται ότι «λεφτά υπάρχουν» για… «πολιτιστικές δραστηριότητες» τύπου «Περί της ζωγραφικής του τοίχου-φρέσκο» και άλλες παρεμφερείς… Την ίδια ώρα που εγκρίνονται ΟΜΟΦΩΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο αυτά τα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ κονδύλια, ο δήμος Καισαριανής «βγαίνει στη ζητιανιά» ζητώντας «ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης» από αυτούς που… δεν έχουν..!

Τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία 18.10.2016 αναφέρουν ως παρόντες ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ τους «πολιτικούς παράγοντες» που το απαρτίζουν. Αυτό και μόνο δημιουργεί την υπόνοια ότι όλη η διαδικασία έγκρισης και εκταμίευσης των χρημάτων «είναι περίεργη», για να μην πω πιο βαριά κουβέντα. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Καισαριανής έχει «προϋπηρεσία» και «εμπειρία» στην κατασκευή ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής χαρακτήρισε «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ» και τις ακύρωσε, όπως τη συγκεκριμένη από κάτω..!

 Να μαζευτούν ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ άτομα για να «συζητήσουν» αυτά τα θέματα που βλέπετε από κάτω, ε, είναι «λίγο» περίεργο…

 Όπως φαίνεται από τα πρακτικά, κάποια ονόματα «δωρεοληπτών» των είκοσι και πλέον χιλιάδων, είναι ΜΟΝΙΜΑ..! Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια… Από την εποχή της «αριστεράς και της προόδου», που ο δήμος Καισαριανής «βόλεψε» στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι και… ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΚΙ (!!!), υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα στη λίστα των «ευεργετημένων» κάθε χρόνο από το δημόσιο ταμείο της Καισαριανής.


ΟΜΟΦΩΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΈνα από τα αξιοπερίεργα της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,
ΑΝ έγινε πράγματι, είναι η πλήρης ομοφωνία στο μοίρασμα των είκοσι και πλέον χιλιάδων στους ενδιαφερόμενους: ΟΛΑ ΟΜΟΦΩΝΑ..!

Προφανώς όταν υπάρχει «λεπτό» θέμα, οι κομματικές αντιπαλότητες πάνε περίπατο. Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ είναι πάνω απ’ όλα… Βέβαια, υπάρχει κάποιο «παράδοξο»: στις 18 Οκτωβρίου ψηφίζεται αυτή η ΠΡΟΚΛΗΣΗ και στις 22 Νοεμβρίου βγαίνει ο δήμος στη «ζητιανιά» και ζητάει από τους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ να συνεισφέρουν για να φάνε τα νηστικά παιδιά στο σχολείο και οι άπορες οικογένειες..! Ε, αυτό μάλλον δεν είναι ούτε «αριστερό», ούτε «κομμουνιστικό», ούτε ένδειξη αλληλεγγύης.

Εκτός ΑΝ η «αλληλεγγύη» περιλαμβάνει και τους καθ’ έξιν και κατά σύστημα διατρεφόμενους από το δημόσιο ταμείο του δήμου «συνεργάτες» του…