Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην  Καισαριανή.
Νέες συνεργασίες με τον Χρ. Βοσκόπουλο στο τελικό στάδιο…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Όπως φαίνεται, αυτές οι δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το 2010. Τα πράγματα δείχνουν ότι αλλάζουν ριζικά και έρχονται τα πάνω – κάτω…


Άλλοτε…

Κοινή παραδοχή όσων βλέπουν από απόσταση τα γεγονότα είναι ότι το 2010 τις εκλογές τις έχασε η παράταξη Τζόκα, δεν τις κέρδισε η παράταξη Καμπάκα.

Η παράταξη Καμπάκα πήρε τον δήμο με διαφορά δώδεκα ψήφων, αλλά έχασε 1.768 ψήφους σε σχέση με το 2006..!

Η παράταξη Τζόκα πήρε 1.574 ψήφους λιγότερες από το 2006 και σε συνδυασμό με την αισθητά μειωμένη προτίμηση ψηφοφόρων άλλων παρατάξεων τη δεύτερη Κυριακή, έχασε τον δήμο…

Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Όπως από τις 25 Μαΐου θα ανήκουν και στο πολιτικό παρελθόν της Καισαριανής αρκετοί από αυτούς που βρίσκονται σήμερα στα πράγματα.


Και τώρα…

Τώρα, το 2014, οι παρατάξεις οι οποίες φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την είσοδο στον δεύτερο γύρο και θα ταράξουν τα απαξιωμένα δημοτικά πράγματα της Καισαριανής, είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον κ. Ηλία Σταμέλο, η «Καισαριανή ΤΩΡΑ» με τον κ. Χρήστο Βοσκόπουλο, και η «Καισαριανή πόλη για όλους» με τον κ. Θόδωρο Ιωαννίδη. Μεγάλα ερωτηματικά σημαδεύουν τις δύο παρατάξεις που πρωταγωνίστησαν στις εκλογές του 2010.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεπέρασε προ πολλού την «εποχή Αγκαβανάκη», η οποία της προξένησε μεγάλη ζημιά. Σήμερα, γνωρίζοντας καλύτερα πρόσωπα και προβλήματα ο κ. Σταμέλος, φαίνεται ως ένα από τα φαβορί για να περάσει στον δεύτερο γύρο, κάτι που δεν κατάφερε το 2010 για 144 ψήφους.  

Σήμερα–αύριο ανακοινώνεται η συνεργασία και άλλων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη Βοσκόπουλου. Μετά τη συνεργασία Αναγνωστάκη – Βοσκόπουλου, άλλη μια προσχώρηση στην «Καισαριανή ΤΩΡΑ» έρχεται να της δώσει μια δυναμική την οποία ούτε να φανταστεί μπορούσε το 2010, όταν κατέβηκε στις εκλογές για πρώτη φορά.

Τότε ήταν ένα «πείραμα», με ανθρώπους «άψητους» στον εκλογικό αγώνα και, κυρίως, «ανίδεους» από πολιτική ίντριγκα και παρασκήνιο. Τώρα όλοι είναι πιο έμπειροι και «υποψιασμένοι» έως «βεβαιωμένοι» για όσα γίνονται στο παρασκήνιο, έστω και αν αυτό πλασάρεται ως «διαφάνεια» και «προσκήνιο»…

Η παράταξη Ιωαννίδη ανακοίνωσε ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα εξαιρετικής εμβέλειας και προσωπικής εκτίμησης. Στα 25 άτομα που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις γιατροί, μία καθηγήτρια μουσικής, ένας εικαστικός, μία δημοσιογράφος, μία ηθοποιός, δύο οικονομολόγοι, δύο επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι αξιολογότατοι πολίτες. Κυρίως, εμφανίζει πρόσωπα νέα σε ηλικία με μόρφωση και επίπεδο.

Σε συνδυασμό με την επιρροή της προσωπικότητας του κ. Ιωαννίδη, είναι φανερό ότι η «Καισαριανή πόλη για όλους» θα προσελκύσει ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα.    

Η «Ανυπόταχτη Καισαριανή» ξεκινάει με μια συμπαγή αρχική βάση ψηφοφόρων. Το ζητούμενο γι’ αυτήν θα είναι αν μπορέσει να διευρύνει αυτή τη βάση, πείθοντας και προσελκύοντας ψηφοφόρους από άλλους ιδεολογικούς χώρους.


Οι παλιές "δυνάμεις"…

Το «κάδρο» των υποψηφίων συμπληρώνουν οι προηγούμενοι «μονομάχοι»: Κοντόσταυλος αντί Τζόκα και Καμπάκας.

Ο κ. Κοντόσταυλος δείχνει, μέχρι στιγμής, να μην έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της αποστολής που ανέλαβε, ή να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτό. Πόσες εκδηλώσεις έχει οργανώσει για τα προβλήματα της Καισαριανής; ΚΑΜΙΑ! Τριάντα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές… Μια κοπή πίτας της παράταξης, μια ομιλία του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιού σε «κλειστό κύκλο» και μια παρουσία στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τζόκα είναι όλες οι παρουσίες του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ… Α, ξέχασα: έγιναν και δύο «μεγάλες περιοδείες» στη… λεωφόρο…

Ακόμη και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, ο παρευρισκόμενος κ. Κοντόσταυλος δεν ανέλαβε το βάρος μιας ερώτησης για το θέμα της ΜΚΟ του Γερουλάνου, αλλά έδωσε τη θέση αυτή σε άλλο μέλος της παράταξης, μη ΣΥΡΙΖΑ… Η μόνη θέση που ακούστηκε για τον ρόλο των ΜΚΟ στα σχολεία ήταν του κ. Τζόκα. Ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν… Το μέλλον δεν είχε φωνή…

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου που ανακοινώθηκαν προχτές, ελάχιστα θυμίζουν «λαϊκή συμμαχία». Περισσότερο μοιάζουν με κομματική μπροσούρα συλλογής υπογραφών στήριξης.

Ο σημερινός δήμαρχος σύρεται στις εκλογές, φορτωμένος «αμαρτίες»:

Εκκρεμεί σε βάρος του μήνυση για τη διαχείριση του δημοτικού σταδίου και τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ απεμπόληση ΔΗΜΟΣΙΩΝ εσόδων, τα οποία «προσέφερε» σε μια ανώνυμη εταιρία, με την οποία είχε αποδεδειγμένες σχέσεις «φιλίας» και «αμοιβαίας εκτίμησης». Δεν ξηγείται αλλιώς η βράβευσή του από τον ιδιοκτήτη της ανώνυμης εταιρίας για την «προσφορά του».

Εκκρεμεί σε βάρος του και έχει παραπεμφθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καταγγελία για την εκχώρηση του δημοτικού σταδίου χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του δήμου.

Διάλυσε μια παράταξη, η οποία σήμερα έχει ΕΞΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ συμβούλους από την ημέρα που ξεκίνησε και έπεται συνέχεια των αποχωρήσεων…

Εμπλέκεται στην υπόθεση της ΕΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες Χασάπη.

Κατηγορείται για εφαρμογή αντεργατικών μεθόδων και μάλιστα είναι κατηγορούμενος ο δήμος στις 24 Απριλίου στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας..!


"Συνεταιρισμός" με τη Δεξιά..!

Το «κερασάκι» είναι η απώλεια της δεδηλωμένης! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ πλέον τον δήμο!!! Δεν έχει τον αριθμό των συμβούλων που απαιτούνται για να πάρει μια απόφαση, έστω και για την αγορά κωλόχαρτου..!

Στον αντίποδα είχε μια προσθήκη: του πρώην εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αμφίβολο αν οι νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον κ. Ζαρκαδούλα το 2010 είναι διατεθειμένοι να τον ξαναψηφίσουν ως μέλος της «εν πολλαίς αμαρτίαις» προσωποπαγούς παράταξης Καμπάκα…. Γιατί δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να ψηφίζεις, π.χ., Σαμαρά και να σου βγαίνει Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Παπαντωνίου κλπ. κλπ.

Χωρίς να παραβλέπουμε βέβαια, ότι ο πρώην εκπρόσωπος της Ν.Δ. έχει συμπράξει με την ψήφο του σε πολλές, πάμπολλες αποφάσεις που ελέγχονται για το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό το γεγονός ασφαλώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του ή όχι, έστω και ως απλό μέλος της παράταξης στην οποία προσκολλήθηκε από την αρχή της θητείας του, το 2011. Όταν ένας πολίτης ψηφίζει κάποιον για να ελέγχει την εξουσία, θεωρεί τον εαυτό του εξαπατηθέντα όταν αυτός ο κάποιος μετατρέπεται ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ…

«Κυριακή κοντή γιορτή»… Τριάντα τρεις και σήμερα έμειναν…