Ο Τσίπρας "τελειώνει" τη δουλειά της Ρεπούση;

Για το ΚΡΑΤΙΚΟ Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
δεν υπήρξαν σφαγές, δεν υπήρξαν βιασμοί,  δεν
υπήρξαν προδοσίες... Υπήρξε ΜΟΝΟ "συνωστισμός"!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν μπορεί. "Κάτι τρέχει με τους δίπλα"… Με τους Τουρκαλάδες. Τους οποίους ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο Τσίπρας, προφανώς για να συνάψει ένα νέο "σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας"… Ίσως και αυτό να είναι μέσα στα "προαπαιτούμενα" που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ο "κωλοτούμπας" για να μείνει πρωθυπουργός… Ίσως.

Ενορχηστρωμένη «αμνησία» και «λήθη» χτες και σήμερα στην προσπάθεια προβολής του Ερντογάν… Μέχρι και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, ιερατικός προϊστάμενος στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, «κατάπιε τα λόγια του»..! Δεν υπήρξαν «σταγόνες αίματος»… Όχι. Στον χτεσινό λόγο του, έστειλε σε όλους την «αγάπη μας με τις σταγόνες από τα δάκρυα και την χαρά των προγόνων μας σήμερα». Θυμηθείτε τι είπε χτες.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να φανεί συνεπής στο σκοπό τον οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας: το ευχολόγιο στις «τουρκικές αρχές», οι οποίες «επέτρεψαν, όπως είπε, «να αισθανθούμε στην πράξη τη συνέχεια της γενιάς, της φυλής, της πίστης, της ιστορίας έτσι όπως ο θεός την καταγράφει». Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τις «Τοπικές Αρχές για την ασφάλεια και την βοήθεια που παρείχαν για την υλοποίηση αυτής ‘’της ιστορικής ιερής τελετής’’».

Προφανώς υπήρχε θέμα με την ασφάλεια των μη νεότουρκων και παλαιότουρκων υποψήφιων ευρωπαίων… Και, προφανώς, για να πάψουν να είναι υποψήφιοι, ανέλαβε ΚΑΙ ο Τσίπρας να ξανα-κάνει τον «γελωτοποιό»…


Σε συνέχειες το σήριαλ της "φιλίας" και της "λήθης"…

Σήμερα, το σήριαλ της «λήθης» συνεχίζεται… Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μας μεταφέρει μια εξόχως… «αντικειμενική» θεώρηση του γεγονότος:

«Δίχως – παραφράζοντας το λόγο του τραγουδοποιού – να κοιτάζουν σύγχρονες μελαγχολίες. Τούτο το έζησαν όσοι είχαν την ιστορική ευκαιρία να βρίσκονται χθες στο λιμάνι της Σμύρνης. Στην ιστορική Πούντα που η φωτιά της το 1922 έχει χαράξει τη συλλογική ιστορική μνήμη της Ρωμιοσύνης. Εκεί στο ίδιο σημείο όπου το μαύρο εκείνο Σεπτέμβριο συνωστίζονταν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικρασίας προσπαθώντας να γλυτώσουν σαν πρόσφυγες. Χθες σαν σε σκηνή από παραμύθι ξαναζωντάνεψε στο ίδιο μέρος η σκηνή των Θεοφανίων του 1922 με τον Άγιο πια Χρυσόστομο Σμύρνης στα τελευταία Φώτα της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Τα τελευταία; Είπαμε… Σαν σε παραμύθι ξαναζωντάνεψε η σκηνή. Φώτα στη Σμύρνη… Στην Πούντα… Κι ήταν θαρρείς εκεί, όλοι».


«Η φωτιά της»,
προφανώς είχε μπει, «κατά λάθος» από κάποιον… καστανά με τη φουφού του… Οι «δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικρασίας», «ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ» «προσπαθώντας να γλυτώσουν σαν πρόσφυγες». (!!!)
 

Όχι, ΔΕΝ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ… Όχι.. Έτρεχαν «να γλυτώσουν σαν πρόσφυγες» μάλλον για να μη χάσουν το… πλοίο της γραμμής… Η Ρεπούση ήταν ο πρόδρομος όσων παρακολουθούμε ΣΗΜΕΡΑ. Υπάρχουν πολλοί άλλοι ίδιοι και χειρότεροι από τη Ρεπούση. Είναι κι αυτοί «αριστεροί»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του ΚΡΑΤΙΚΟΥ Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ΕΔΩ.


Θα περιμένω με ανυπομονησία τους κομματικούς αν-εγκέφαλους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που αναρριχήθηκαν στα κομματικά αξιώματα της Κουμουνδούρου στηριζόμενοι στους Μικρασιάτες ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, να αρθρώσουν λόγο γι’ αυτή τη θλιβερή ιστορική και εθνική αθλιότητα. ΦΥΣΙΚΑ, θα περιμένω (και φαντάζομαι όλοι οι Μικρασιάτες της Καισαριανής) να μάθω την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Του «υπόγειου» και των διαβουλευόμενων και συναλλασσόμενων μαζί του. Αυτών που ΘΑ ΞΑΝΑ-ζητήσουν την ψήφο των Μικρασιατών της Καισαριανής στις επόμενες εκλογές.


Η «συλλογική ιστορική μνήμη της Ρωμιοσύνης» καταρρακώνεται και εξευτελίζεται από τους κρατικοδίαιτους «μεταφορείς» της «μοναδικής αλήθειας», του κομματικού υπηρετικού προσωπικού, το οποίο δεν ορρωδεί προ ουδενός εθνικού ιστορικού εγκλήματος.

Θλίψη και μόνο ΘΛΙΨΗ…

You are here: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ Μικρασιατικά Ο Τσίπρας "τελειώνει" τη δουλειά της Ρεπούση;