μικρασιατικά

Το μήνυμα της ΟΠΣΕ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΣΕ)


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας με την αναγνώριση της γενοκτονίας του ελληνισμού της καθ ημάς Ανατολής. Με το μήνυμα αυτό η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, συμμετέχει σήμερα 19 Μαίου στο εθνικό μας πένθος για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας των αδελφών μας Ελλήνων Ποντίων.

Read more...

Η δήθεν "Μικρασιατική Μνήμη" στην υπηρεσία των οικονομικών και εμπορικών ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ που λυμαίνονται τη ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία..!

Ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από οικονομικά συμφέροντα για δήθεν εκπροσώπηση των προσφύγων, με απαιτήσεις για "δικαιώματα" σε βάρος του κοινωνικού συνόλου… Η Καισαριανή και η Νέα Φιλαδέλφεια στην… πρωτοπορία της εκμετάλλευσης της δήθεν "ιστορικής μνήμης"..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Νέο "σάπιο φρούτο" προέκυψε εσχάτως… Χτες και σήμερα στο mikrasiatis.gr έχουν αναρτηθεί δύο πανομοιότυπες στο θέμα και την ουσία δημοσιεύσεις. Η μία αφορά μια "διαμαρτυρία" μελών ενός συνδέσμου «Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών», με την οποία τα… αγανακτισμένα μέλη του συλλόγου, τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, διαμαρτύρονται γιατί ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, δεν πληρώνουμε για να φτιάξει γήπεδο ο Μελισσανίδης!!! Γιατί, λέει, μέσα στο γήπεδο, θα φτιάξει και «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ανατολής»..!

Read more...

Ο Τσίπρας "τελειώνει" τη δουλειά της Ρεπούση;

Για το ΚΡΑΤΙΚΟ Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
δεν υπήρξαν σφαγές, δεν υπήρξαν βιασμοί,  δεν
υπήρξαν προδοσίες... Υπήρξε ΜΟΝΟ "συνωστισμός"!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν μπορεί. "Κάτι τρέχει με τους δίπλα"… Με τους Τουρκαλάδες. Τους οποίους ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο Τσίπρας, προφανώς για να συνάψει ένα νέο "σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας"… Ίσως και αυτό να είναι μέσα στα "προαπαιτούμενα" που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ο "κωλοτούμπας" για να μείνει πρωθυπουργός… Ίσως.

Read more...

Θεοφάνια στη Σμύρνη για πρώτη φορά από την καταστροφή του 1922

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή. (Φωτογραφία από τηλεόραση ΣΚΑΪ).

Read more...

Η συνθήκη των Σεβρών και η Ελλάδα των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών

Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις  μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων. Το κίνημα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο.

Read more...

You are here: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ Μικρασιατικά