Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Η αναφορά Μητσοτάκη που πέρασε απαρατήρητη και το νέο πεδίο σύγκρουσης με τον Τσίπρα

Η αναφορά Μητσοτάκη που πέρασε απαρατήρητη και το νέο πεδίο σύγκρουσης με τον Τσίπρα


Του Κώστα Αλεξανδρή

Δώδεκα Νοεμβρίου και στην Βουλή διεξάγεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερώσει για την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της. Στο προσκήνιο επικράτησε το θέμα της πορείας για το Πολυτεχνείο και οι υψηλοί τόνοι της αντιπολίτευσης που επενδύει στη δημιουργία κύματος αντιδράσεων, εν τούτοις μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που πέρασε απαρατήρητη, έδινε το στίγμα όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτοντας προ των ευθυνών τους όλα τα πολιτικά κόμματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Θέλω να ζητήσω από όλα τα κόμματα να υποδείξουν ένα συγκεκριμένο συνομιλητή, του Υπουργείου Υγείας, ειδικά της Επιτροπής Εμβολιασμών για τον τρόπο με τον οποίον θα προχωρήσουμε στη στρατηγική εμβολιασμού του πληθυσμού από τη στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, τα εμβόλια».

Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός θέλησε να δεσμεύσει όλες τις πτέρυγες της Βουλής ότι η κάθε μία θα στείλει τα σωστά μηνύματα στους ψηφοφόρους τους , για ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα. Αποτελεί δε μια κίνηση που σε πρώτη ανάγνωση μια απολύτως αναμενόμενη πολιτική επιλογή, αν λάβουμε υπόψη την χρονική συγκυρία στην οποία έγινε.

Εάν όμως κάποιος επιχειρήσει να διαβάσει πίσω από τις λέξεις, θα αντιληφθεί ότι η πράξη αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη υποδηλώνει την εκτίμηση που υπήρχε και υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και το ενδεχόμενο να “ποντάρουν” πολιτικά στις ολέθριες επιπτώσεις της πανδημίας, θέλοντας να πατήσουν πάνω στο κύμα μιας δήθεν λαϊκής αγανάκτησης.

Με άλλα λόγια στην κυβέρνηση είδαν το φλερτ που υποβόσκει σε ορισμένους πολιτικούς σχηματισμούς μεταξύ στελεχών τους και ανθρώπων που είτε πιστεύουν ότι οι μάσκες κάνουν κακό στη δημόσια υγεία είτε ότι στο επερχόμενο εμβόλιο κρύβεται... έως και ”τσιπάκι”, μέσα από το οποίο μια αόρατη υπερδύναμη θα μας ελέγχει.  

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαίρως και από το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της Βουλής, θέλησε να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα, επιθυμώντας να μηδενίσει την πιθανότητα πολιτικοί σχηματισμοί να επιδοθούν σε πλειστηριασμό λαϊκισμού αναφορικά με τον κορονοϊό και κυρίως στο κομμάτι που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα εμβολιασμού, το οποίο και θα κυριαρχήσει το προσεχές διάστημα.

 Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση με αποδέκτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι “η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, με τη στάση του κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Εμβόλιο για τον κορονοϊό θα έχουμε. Για τον λαϊκισμό;” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που φαίνεται να δείχνει ένα καινούργιο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

Πηγή: liberal.gr

You are here: Home