Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Πέντε χρόνια φυλάκιση σε Μελισσανίδη

Πέντε χρόνια φυλάκιση σε Μελισσανίδη


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε το ποιόν των συνομιλητών και συνδαιτημόνων του Φλαμπουράρη, ο οποίος απολαμβάνει τη φραπεδιά του στο ΟΑΚΑ παρέα με έναν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ!!! Τώρα το μαθαίνουμε; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Τώρα "μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα", γιατί οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν "αριστεροί", προκαλούν όχι μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά και τις αντοχές μας. Οι συνομιλητές των Τσιπροφλαμπουράρηδων είναι αυτού του φυράματος. Με τη δικαστική βούλα ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ!!! Αυτοί είναι οι "εξυγιαντές" του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί θα πατάξουν τα "συμφέροντα"; Αλίμονό μας; Διαβάστε την είδηση, αν και λίγο "μπαγιάτικη". Υπάρχει και συνέχεια. Πιο "μπαγιάτικη": 1996: Όταν ο Μελισανίδης εξέρχεται ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ!!! «Ερχόμαστε»!!! Σε βίντεο!!! Γειά σου "Ρένα - Αρένα" με τα "κονέ" σου..!  Γειά σου κύριε Σκουρλέτη, με τις "γνωριμίες σου"..! Α, χα,χα,χα,χα... Θα σας κάνει ο Άρης ο Βασιλόπουλος να τρέχεται και να μη φτάνετε... Μόνο αυτός τιμάει τα παντελόνια που φοράει... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1.4.2014

Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων -για προ 20ετίας υπόθεση που σχετίζεται με εικονικούς ανεφοδιασμούς πλοίων και παράνομη διακίνηση καυσίμων- επιβλήθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε απ’ το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «directnews», η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα και επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή στον γνωστό επιχειρηματία και τον Γιάννη Καρρά.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση που εκκρεμούσε εδώ και 20 χρόνια και είχε να κάνει με φοροδιαφυγή ύψους 5 εκατ. ευρώ (τα οποία έχουν γίνει 10 με τις προσαυξήσεις) μέσω εικονικών εφοδιασμών πλοίων και παράνομη διακίνηση καυσίμων από την εταιρεία «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ».

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη (με 20 ευρώ ημερησίως), ενώ η πρόεδρος έδωσε και ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα, καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ' Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών "ανενεργής", καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών».

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/pede-xronia-fulakisi-se-melissanidi/758903

You are here: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Πέντε χρόνια φυλάκιση σε Μελισσανίδη