Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Γραμμένος και Στράτος να έδιωχναν τον Σκουτέρη!

Γραμμένος και Στράτος να έδιωχναν τον Σκουτέρη!


Από Α.Φ.

Το παιχνίδι της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έγινε στις 11 Μαρτίου και κοντεύει Μάιος μήνας. Κι έχει ο Θεός. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να εντρυφήσει η κοινωνία του ποδοσφαίρου στη μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε, στο προτσές της «εξυγίανσης», από τον επαναστάτη-ινστρούχτορα ΕυάγγελοΒαγγέλη» για τους φίλους) Γραμμένο, πρόεδρο της ΕΠΟ.

Τι είναι επανάσταση; «Ό,τι δεν λύεται, κόβεται». Και για να μην πάει ο νους του ΕυάγγελουΒαγγέλη» για τους φίλους) σε τίποτα «αριστεροθεωρίες» περί «ιδεολογικών πρόσημων», του υπενθυμίζουμε ότι αυτή την κουβέντα την είπε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν βρέθηκε μπροστά στον Γόρδιο Δεσμό. Τράβηξε το σπαθί και τον έλυσε αμέσως. Τον έκοψε. Και ο Γραμμένος έχει κι αυτός τον δικό του Γόρδιο Δεσμό με τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Αργούν να βγάλουν αποφάσεις ή τις βγάζουν πρωινές ώρες, με συνέπεια να προκαλείται και σύγχυση, αλλά και οι κακεντρεχείς –που δεν είναι και λίγοι– να μιλούν με υπονοούμενα. Γιατί δεν τραβάει το… σπαθί του ο Ευάγγελος, σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος, και να τον κόψει; Δεν μπορεί; Δεν ξέρει; Ή μήπως δεν έχει σπαθί;

Τι θα μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ μ’ αυτές τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων; Ν’ αλλάξει τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη. Μπορεί; Βεβαίως και μπορεί. Μία απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χρειάζεται εν αρχή και επικύρωση από τη Γενική Συνέλευση στη συνέχεια. Με το αιτιολογικό ότι ο Δ. Σκουτέρης φρενάρει την «εξυγίανση», όταν αργεί να βγάλει αποφάσεις, με συνέπεια να κινδυνεύει το οικοδόμημα της «επανάστασης» που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, στις εκλογές της ΕΠΟ.

Στη λίστα που ζήτησε η ΕΠΟ από το Πρωτοδικείο, υπάρχουν κι άλλοι δικαστές, εκτός από τον Δ. Σκουτέρη. Εφόσον ο Ευάγγελος δεν ήταν ευχαριστημένος, ότι ο αθλητικός δικαστής κινείται εκτός χρονικού ορίου στην έκδοση αποφάσεων, που είναι επτά (7) εργάσιμες ημέρες, θα μπορούσε να τον αποπέμψει. Θα του κοινοποιούσε την απόφαση επίσημα ότι «σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά επιλέγουμε τον πρώτο επιλαχόντα».

Εύκολο, όμως, είναι να το έκανε αυτό ο Ευάγγελος Γραμμένος; Κι επειδή δεν μπορεί να το κάνει να πάει κόντρα στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, η «επανάσταση» μπορεί να περιμένει. Άλλωστε, κανένας δεν έχασε πουλώντας… «επανάσταση». Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν κρίνουμε την επιστημονική κατάρτιση και την εγκυρότητα του Δ. Σκουτέρη, αλλά τον πρόεδρο Γραμμένο, που δέχεται τα «πυρά» γιατί η «εξυγίανση» χάθηκε στον δρόμο.

Βέβαια, υπήρχε κι άλλος τρόπος, επίσης «επαναστατικός» για ν’ αποπέμψουν τον Δ. Σκουτέρη. Η Super League, που επίσης κραδαίνει το λάβαρο της «εξυγίανσης», θα μπορούσε να παρέμβει… επαναστατικά φυσικά, προκειμένου να προστατεύσει τον ίδιο των συνεταιρισμό από τους κακεντρεχείς. Να έκανε ένα Δ.Σ. με θέμα: «Αλλαγή Σκουτέρη ή σταματάμε το πρωτάθλημα».

Μόνο και μόνο επειδή ο Σκουτέρης είναι αξιοπρεπής άνθρωπος, θα είχε φύγει από μόνος του, να περιφρουρήσει τη φήμη του, δηλαδή. Από οικογένεια έντιμων δικαστικών προέρχεται κι έμπλεξε με το ποδόσφαιρο. Ποιος, όμως, να τα κάνει όλα αυτά, για να μην υπάρχουν ψίθυροι; Ο Ευάγγελος Γραμμένος ή ο Γιώργος Στράτος; «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» τα λόγια του Ανδρέα Κάλβου. Πρώτα απ’ όλα θα προστάτευαν το ίδιο το ποδόσφαιρο και μετά τον ίδιο τον Δ. Σκουτέρη. Όμως, ο Γραμμένος, και καφέ να θελήσει, πρέπει να πάρει τηλέφωνο πρώτα, λένε άλλοι κακεντρεχείς. Διότι ο Ιβάν τον αποκάλεσε «ο δικός μας». Κι από τη στιγμή που δεν είσαι αυτόφωτος, καταντάς «πεφταστέρης».

Τα βάσανα του ΒαγγέληΕυάγγελου» για τους γνωστούς και τους υπόλοιπους) δεν σταματούν εδώ. Έχει κι άλλα. Ο ΠΑΟΚ πρότεινε στην Επιτροπή Εφέσεων της οποίας προΐσταται ο Δ. Σκουτέρης να καλέσει τον Κομίνη να καταθέσει. Κι εκτός αυτού παρουσίασε κι ένα βίντεο τεσσάρων ωρών, που ανατρέπει το Φύλλο Αγώνος, όπως ισχυρίζονται στον ΠΑΟΚ. Ότι οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν «άλλη αλήθεια» απ’ αυτή που έγραψε ο Κομίνης. Παρουσιάζεται, λοιπόν, ο Κομίνης και λέει: «Κύριοι δικαστές, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, από αυτά που λέει το Φύλλο Αγώνος και στο υπόμνημά μου». Τι θα κάνει μετά η Επιτροπή Εφέσεων; Θα στηριχθεί στο… βίντεο του ΠΑΟΚ; Διότι, ως γνωστόν, το Φύλλο Αγώνα δεν χρειάζεται καμία απολύτως ανταπόδειξη. Αυτό είναι και τίποτα άλλο. Αν η Επιτροπή δικάσει όχι με όσα αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα, αλλά στο βίντεο, τότε είναι που θα γίνει GRExit. Διότι η χρησιμοποίηση του βίντεο ως αποδεικτικού στοιχείου, και όχι το Φύλλο Αγώνα, συνιστά παραβίαση του καταστατικού της FIFA.

Για όλα αυτά, ο ΕυάγγελοςΒαγγέλης» για τους φίλους) Γραμμένος έκανε συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος. Να θυμίσουμε ότι η «Α» ήταν το μόνο Μέσο που έγραψε ότι όλα αυτά που ακούγονται περί GRExit λόγω των όλων όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια μπαρούφα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να γίνει, γιατί ούτε παραβίαση του καταστατικού υπάρχει, ούτε κρατική παρέμβαση. Μόνο αν η επιτροπή αμφισβητήσει το Φύλλο Αγώνος, θα γίνει GRExit.

Ωστόσο, υπάρχει και μία, ακόμα, σοβαρή παράμετρος στην όλη υπόθεση, στην οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος μπορεί να τραβήξει το σπαθί του Μεγαλέξανδρου και να σκίσει και τον Γόρδιο Δεσμό και τον Ινφαντίνο τον ίδιο, σχετικά με τον Σκουτέρη. Η FIFA, γράφανε όλα τα Μέσα, τα έχει πάρει στο κρανίο με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων του Σκουτέρη. Ωραία. Να ζητούσε, λοιπόν, ο Γραμμένος από τη FIFA και τον Ινφαντίνο να παρέμβει αυτός! Πώς; Να φύγουν οι τακτικοί δικαστές, επειδή αργεί ο Σκουτέρης να βγάλει τις αποφάσεις. Να θυμίσουμε ότι η FIFA συναίνεσε στη στελέχωση των δικαιοδοτικών οργάνων από τακτικούς δικαστές, κατά παράβαση του καταστατικού της, μόνο και μόνο για να βρεθεί κάποια λύση και να μην αμφισβητούνται οι αποφάσεις τους. Τώρα, όμως, που φωνάζει η ΑΕΚ, η οποία μάλιστα ζήτησε και την εξαίρεση του Δ. Σκουτέρη, σημαίνει ότι η αξιοπιστία δεν επέστρεψε στα δικαιοδοτικά όργανα. Άρα, ποιος ο λόγος να υπάρχουν τακτικοί δικαστές; Αυτό μπορούσε να ζητήσει από τον Ινφαντίνο ο Γραμμένος και να τους τρελάνει όλους. Κι αν το ζητούσε, η FIFA είναι υποχρεωμένη να επιληφθεί αμέσως. Αρκεί να το ζητούσε. Φυσικά, δεν το έκανε.

Κι ήρθε στην Ελλάδα ο Γραμμένος και γράφανε τα σάιτ του ότι μίλησε με τον Ινφαντίνο. Τι ακριβώς είπαν; Δεν έπρεπε να το πει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παρά ν’ αφήνει τον καθένα να γράφει ό,τι θέλει; Δεν πήγε ως ιδιώτης στην Ελβετία να συναντήσει τον Ινφαντίνο, αλλά ως θεσμικός παράγοντας και, μάλιστα, αιρετός. Υποχρέωση είχε ο Γραμμένος να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το ταξίδι του και όχι να «διαρρέει» προς τα έξω ότι συζήτησαν θέματα «κοινού ενδιαφέροντος», λες και μιλούσε ένας υπουργός μιας χώρας με κάποιον συνάδελφό του άλλης χώρας. Μυστικό είναι; Έχει μυστικά ο πρόεδρος της προϊσταμένης αρχής του ποδοσφαίρου;

Από τη στιγμή που δεν μιλάει ο Γραμμένος, ο καθένας μπορεί να γράψει ότι συζήτησαν με τον Ινφαντίνο να βρεθεί μία φόρμουλα, όχι για GRExit, γιατί δεν προκύπτει, αλλά για έναν τρόπο να πάει στράφι η χρονιά, να μη βγει κανένας πρωταθλητής. Ή, να βγουν δύο πρωταθλητές. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Να γίνει παγκόσμια πρωτοτυπία. Αν γραφτεί στα σοβαρά ένα τέτοιο ρεπορτάζ, είναι βέβαιο ότι ο Γραμμένος θα βγάλει ανακοίνωση-καταπέλτη, ότι το ρεπορτάζ είναι fake. Και το αληθινό ποιο είναι από τη στιγμή που δεν το λέει ο ίδιος; Κατά μία πληροφορία, πάντως, που είναι σοβαρή, ο Τζιάνι το είπε ξεκάθαρα στον Ευάγγελο, ότι ο Σκουτέρης πρέπει να βγάλει απόφαση πριν λήξει το πρωτάθλημα. Και τι θα κάνει τώρα ο Γραμμένος; Θα πάρει τηλέφωνο τον Σκουτέρη; Και τι θα του πει; Να κάνει γρήγορα; Κι αν του απαντήσει ο Σκουτέρης ότι «εγώ, κύριε πρόεδρε, είμαι τακτικός δικαστής, θα πάρω απόφαση όποτε νομίζω ότι έχω τελειώσει και με την παραμικρή λεπτομέρεια», τι θα κάνει μετά, ο Γραμμένος; Τέσσερις ώρες βίντεο έδωσε ο ΠΑΟΚ, να μην το δει; Δεν γίνεται να μην το δει και να πάρει απόφαση-«ξεπέτα». Δηλαδή, μπορεί να βγάλει απόφαση και μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Ζήσε, Μάη μου…


Θέμα "κεντρικής διαχείρισης"

Σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι μόνοι που δεν μιλάνε, είναι οι κυβερνώντες. Ο υφυπουργός Βασιλειάδης πάει στη Βουλή και πλακώνεται με τον Φωκά και τον Λαζαρίδη. Μέχρι εκεί. Σε άλλες εποχές, ο Κοντονής θα είχε διαμορφώσει στο υπουργείο ένα δωμάτιο σε στούντιο, για να κάνει δηλώσεις κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Δεν έχει σημασία τι θα έλεγε, σημασία έχει να μιλάει κανείς στη σημερινή Ελλάδα. Ο υφυπουργός Βασιλειάδης έχει από τη μία τον Ιβάν με τον οποίο αντάλλαξαν ασπασμούς στη «Λεωφόρο», και από την άλλη είναι ο Μελισσανίδης και ξέρει ότι εκεί μπάλα παίζουν άλλοι. Δεν μπορεί αυτός να παίξει σε τέτοια επίπεδα. Είναι θέμα «κεντρικής διαχείρισης» ποιον θα φτιάξει περισσότερο και ποιον θα… χαλάσει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο υφυπουργός Βασιλειάδης κάθεται στη γωνία και περιμένει εντολές. Κι εκείνος ο νόμος Κοντονή ότι επιβάλλονται ποινές στους παράγοντες που παραφέρονται, χάθηκε στην αφρικανική σκόνη….


Έχουν γνώση FIFA και UEFA

Στη FIFA και την UEFA δεν τρώνε σανό. Ο Ινφαντίνο κι ο Θόδωρος γνωρίζουν τι παίζεται στην Ελλάδα, δεν είναι χτεσινοί. Και για τον Σκουτέρη γνωρίζουν και για τα διάφορα τηλέφωνα που πέφτουν, για όλα. Μέχρι και τι ψήφισε η κάθε ΕΠΣ γνωρίζουν. Μέχρι για το ρεγάλο γνωρίζουν. Μαθαίνω ότι ο Τζιάνι με τον Θόδωρο συζητούσανε μέχρι για τον Γιώργο τον… Μίνο και την εκπομπή της ΕΡΤ που έκανε με τον Κυριάκο και τον Παντελή Κωνσταντινίδη και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ κι αυτό δεν είναι… πλάκα. Εννοείται ότι οι FIFAτζήδες έχουν δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα κι ενημερώνονται για τα πάντα όλα. Μέχρι και τι θα ήθελε η κυβέρνηση γνωρίζουν, για το πώς σκέφτεται να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες από αυτή την κόντρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Εννοείται ότι οι Έλληνες που δουλεύουν εκεί πάνε ραπόρτο καθημερινό για το τι γράφεται στα social media από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Πηγή: iapopsi.gr

You are here: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Γραμμένος και Στράτος να έδιωχναν τον Σκουτέρη!