αθλητισμός

Το σύστημα Σαββίδη και η δικαιοσύνη, ο ΠΑΟΚ σαν κακομαθημένο παιδί και τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ


Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ και της ιδιοκτησίας του μπορεί να ερμηνευτεί μόνο υπό ένα πρίσμα. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο γιός του θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τους ανήκει δικαιωματικά, καθώς το έχουν προαγοράσει, και κατά συνέπεια όποιος στέκεται εμπόδιο είναι απλώς εχθρός.

Read more...

''Τα άγια τοις κυσί'' ή το ποδόσφαιρο τετέλεσται…


Του Χρήστου Υφαντή

Την πεποίθηση τους ότι δεν πρόκειται να συμβεί Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις ή (πολύ περισσότερο) αποδείξεις για κρατική παρέμβαση στην Ρήτρα Ανεξαρτησίας (είναι ο ορθός όρος) της Ε.Π.Ο. ή για μη τήρηση των καταστατικών διατάξεων, δημοσιοποίησαν τις τελευταίες μέρες ''ειδικοί και μη'', ανατρέχοντας, με περισσή σπουδή, στις τυπικές διατυπώσεις του ισχύοντος καταστατικού.

Read more...

Το πρωτάθλημα που χάθηκε στη… σκόνη

Από κάποιον Σκουτέρη εξαρτάται ο τίτλος…


Με τυμπανοκρουσίες εγκαινιάστηκε το διανυόμενο πρωτάθλημα, καθώς η καλοκαιρινή αλλαγή στη διοίκηση της ΕΠΟ και η παρουσία της FIFA και της UEFA προπαγανδίστηκε πως αποτελούσαν τα εχέγγυα, ώστε οι φίλαθλοι ν’ απολαύσουν κάτι… διαφορετικό. Αυτό που είχαν ξεχάσει να τους πουν, είναι πως το διαφορετικό θα ήταν προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο, όπως προσδοκούσαν. Το μόνο που καταγράφεται στα θετικά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είναι ότι τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, καθώς τον μόνιμο τα τελευταία χρόνια πρωταθλητή Ολυμπιακό πλαισίωσαν στη μάχη της κορυφής η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Read more...

Ιβάν Σαββίδης πρώτα πλήρωσε, μετά έπαιξε και στο τέλος έχασε...

Με δική του την ΕΠΟ (Γραμμένος), τη Super League (Β. Γκαγκάτσης–Σουρωτή),
"αγκαλιά" με την κυβέρνηση (Σκουτέρη επιτρέποντος) τερματίζει… τρίτος!


Ας ξεκινήσουμε από ένα ηθικοπλαστικό αμιγώς ΠΑΟΚτσίδικο θεώρημα: Τι είναι ΠΑΟΚ; ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα του Σαββίδη, ούτε του Ζαγοράκη, ούτε του Πέλκα και του Πρίγιοβιτς. Ούτε ΠΑΟΚ είναι ο λαός του, που κυκλοφορεί ως βαριεστημένο κλισέ. Διότι ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τον λαό του, πάνω από τον Σαββίδη και τους παικταράδες. ΠΑΟΚ είναι ένα ιδανικό με αιτία για τους αμέτρητους φίλους του, που έχει βιώματα και θύμησες από τις ξεριζωμένες πατρίδες, τους διωγμούς, τους εξευτελισμούς, τον ίδιο τον θάνατο με την ελληνική «Νύχτα των Κρυστάλλων» στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του ’55, ΠΑΟΚ είναι η «Νύχτα των Ικριωμάτων» της Γενοκτονίας των Ποντίων το διάστημα 1914-1923. Αυτά και άλλα πολλά συνετέλεσαν ώστε ο «δικέφαλος του βορρά» να μπολιαστεί στο κορμί του κάθε καταφρονεμένου Έλληνα με τον Σταυρό του Πατριαρχείου για ελπίδα και οδηγό. Αυτό είναι ΠΑΟΚ.

Read more...

Τα είπε, δεν την άκουσαν, θα πληρώσουν…


Η δημόσια υπόμνηση της FIFA για την προσδοκώμενη ποινή, η βαθύτατα
ποδοσφαιρική αντίδρασή της και… ένα μαύρο φίδι!


Του Χρήστου Υφαντή

Στη διάσημη, πλέον, επιστολή του, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ επιχείρησε, με το τακτ που διακρίνει τους διπλωμάτες της διεθνούς ποδοσφαιρικής γραφειοκρατίας, να περιγράψει, εμμέσως πλην σαφώς, την ποινή σε βάρος του Π.Α.Ο.Κ. με την οποία η διεθνής ομοσπονδία θα ήταν ικανοποιημένη.

Read more...

You are here: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ