Οι "εκτελεστές" του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύουν και πάλι τον Άρη Βασιλόπουλο…


Παρά τη διαφωνία του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας,
μερίδα των "αριστερών" συμβούλων υπερψήφισε τη
Μ.Π.Ε. για το ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΓΗΠΕΔΟ του "μπόση με τα
πούρα"..! Διασύρεται, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
η "αριστερή" Δούρου...


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Οι «πολιτικοί σαλτιμπάγκοι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, έκαναν άλλο ένα άλμα αναξιοπιστίας και πολιτικού τυχοδιωκτισμού χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Την ώρα που η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας έχει απορρίψει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υπό κατασκευή γηπέδου του Μελισσανίδη, αυτοί, οι δήθεν αριστεροί, την υπερψήφισαν, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 14, οι οποίοι είχαν περιεχόμενο στα παντελόνια τους.

 Η ΜΠΕ υπερψηφίστηκε με 78 υπέρ, 16 κατά και 2 λευκά, ενώ 14 από τους 61 περιφερειακούς συμβούλους της «Δύναμης Ζωής» (περισσότεροι από 1 στους 4) ψήφισαν «κατά» και δεν θα υπερψηφιζόταν αν δεν έδιναν θετική ψήφο οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ» του Γιάννη Σγουρού και η δεξιά παράταξη Κουμουτσάκου, της οποίας σήμερα ηγείται ο Βασίλης Κορομάντζος.


Γ. Σγουρός

Ο «ανοιχτοχέρης» Γ. Σγουρός, ο οποίος έχει ΧΑΡΙΣΕΙ τα κατ’ αρχήν ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στον Μελισσανίδη, έπαιξε πάλι το δικό του παιχνίδι. Μίλησε για «συναίνεση», μίλησε για «αξιοπιστία» και άλλα τέτοια φαιδρά…. Φυσικά, ψήφισε θετικά, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην πολιτικά δύσοσμη και κοινωνικά απαράδεκτη απόφαση της δωρεάς των χρημάτων ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σε έναν μεγαλοκαρχαρία.

Α, για να «γελάσουμε»: Διαβάστε όσα είπε ο Σγουρός για ποιο λόγο ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ, κατ’ αρχήν, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στον «μπόση με τα πούρα». Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης Σγουρού. Οι χρωματικές επισημάνσεις είναι δικές μου, για να ξέρετε πού πρέπει να γελάσετε, αφού όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι για να κλαίμε εμείς οι πολίτες, με αυτούς τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους που πληρώνουμε…

Α, όταν δημοσιευθεί η απόφαση, θα επανέλθω αφού διαπιστώσω ΑΝ ο Νίκος Χαρδαλιάς την έχει ψηφίσει. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, από δήμαρχος μιας φτωχογειτονιάς που υποφέρει από την ανεργία, να γίνεσαι θιασώτης και υποστηρικτής ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ κομματικών εντολοδόχων και συνυπεύθυνος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, δεν μου πάει…


Διαβάστε τι είπε, μεταξύ άλλων, ο Σγουρός:

«Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η απόφαση του 2013 να συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ δεν ήταν μία μεμονωμένη ενέργεια, αλλά αποτελούσε μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για τη στήριξη του αθλητισμού στην Αττική προς όφελος των παιδιών.

Και αυτό διότι ελέω Μνημονίων, είχαν εκμηδενιστεί οι πόροι για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, τόσο από το ΠΔΕ, όσο και από τη ΓΓΑ αλλά και  από τους Δήμους. Παράλληλα τα αθλητικά έργα δεν αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ.

Το κενό αυτό καλύφθηκε, στο μέτρο του δυνατού, με την εκπόνηση ενός πρωτοφανούς για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης προγράμματος αθλητικών έργων ύψους 150 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής».

«Την ελπίδα να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο κλίμα συναίνεσης, αλλά και αξιοπιστίας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός.

Στην τοποθέτησή του, ο Γιάννης Σγουρός κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πολιτικό βέρτιγκο, αφού, άλλα έλεγε προεκλογικά (μιλούσε για κοτζαμπάσηδες του ποδοσφαίρου), άλλα ψήφιζε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πριν τρία χρόνια (λευκό στην αρχική απόφαση ένταξης του έργου με αρ. 199/2013) και άλλα πράττει σήμερα (υπέρ).

«Τι τελικά ισχύει από όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Σγουρός. «Είστε υπέρ, κατά ή μήπως ψηφίζετε λευκό; Διότι όλα μαζί δεν γίνεται. Δεν γίνεται να είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Αντίστοιχη τυχοδιωκτική τακτική δε, υπενθύμισε ότι ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ προεκλογικά καταψήφισε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, μετεκλογικά άρχισε να κλείνει το μάτι στην κατασκευή του γηπέδου.

«Εμείς λοιπόν λέμε σήμερα φτάνουν πια τα ψέματα και οι κουτοπονηριές.  Τώρα χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όχι άλλες στο κομματικό ακροατήριο και άλλες για τους απέξω. Εμείς από το 2010 δεσμευτήκαμε ότι θα συμβάλλουμε στην κατασκευή του γηπέδου και αυτή την υπόσχεση, όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, την κάναμε πράξη.  Το έργο πρέπει να γίνει διότι το έχουν ανάγκη η Αττική, η ΑΕΚ, ο αθλητισμός μας γενικότερα».

Και πρόσθεσε «Τώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και συνεργασία.  Και στη συνεργασία, βάζω υποχρεωτικά και την Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Θυμίζω πως όταν εμείς πήραμε τη μεγάλη απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την κατασκευή του έργου, ο Δήμος ήταν υπέρμαχος έχοντας λάβει δύο αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα, η νέα δημοτική αρχή εκφράζει διαφωνίες και ενστάσεις που ανεξάρτητα εάν είναι αποδεκτές, είναι σεβαστές. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να προχωρά ένα έργο, χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας. Διότι το έργο, σαφώς και γίνεται για να γυρίσει η ΑΕΚ σπίτι της, γίνεται όμως για να ωφελήσει και την τοπική κοινωνία. Πρέπει λοιπόν Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος, ΑΕΚ και ιδίως οι δύο τελευταίοι, να καθίσουν εξαντλητικά στο ίδιο τραπέζι με στόχο να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει στο σπίτι της. Ο Δήμος και οι δημότες μπορεί και πρέπει να ωφεληθούν από την παρουσία της. Προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος».

You are here: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα Οι "εκτελεστές" του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύουν και πάλι τον Άρη Βασιλόπουλο…