Κώστα, προσάρμοσέ το, το τιμημένο. Άντε να τελειώνουμε!


Του Θανάση Μαυρίδη

Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα. Μου θύμιζε το “Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι Μίσκο”. Μόνο που δεν λέγεται Ακάκιος, αλλά Κώστας. Και δεν μιλάμε για μακαρόνια, αλλά για προμήθειες στον Δήμο Περιστερίου. Και λες, δεν μπορεί. Τρολιά θα είναι. Αλλά δεν είναι. Οπότε, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη!

Συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά! Σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια, ο προϊστάμενος του υπαλλήλου Κώστα δίνει σαφείς οδηγίες για το πως το έργο θα πρέπει να καταλήξει στα... δικά τους παιδιά! Είναι μνημείο αδιαφάνειας. Αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας για το πως γίνονται οι δουλειές. Για την ακρίβεια πως στήνονται.

Ο Δήμος μπορεί να μιλάει για προβοκάτσια. Λογικό είναι. Τι άλλο να πουν; Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία απόδειξη το πώς ακριβώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν υπήρξε ούτε ένα ζευγάρι μάτι να ελέγξει το έγγραφο πριν αυτό δημοσιευτεί στην Διαύγεια και έτσι ξεβρακώθηκαν άπαντες. Και αυτός που έγραψε το σημείωμα στον Κώστα και ο Κώστας και εκείνος που το δημοσίευσε. Αλλά αυτά παθαίνει κανείς αν προσλαμβάνει προσωπικό με τον τρόπο που προσλαμβάνουν. Δηλαδή μεταξύ των πολιτικών φίλων και συγγενών. Δεν τους φταίει κάποιος.

Το σημείωμα στον Κώστα είναι από εκείνα που θα μείνουν στην Ιστορία. Σαν και την αναφορά του ανθυπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη, τον Απρίλιο του 1923: “Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων "Κλάστε μας τα αρχίδια”, απέδρασαν”. 

Φανταστείτε, τώρα τι θα γράφουν έπειτα από 100 χρόνια για το περίφημο έγγραφο του Δήμου Περιστερίου: “«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Κατά βάθος συμπονώ τον Κώστα. Φανταστείτε τι έχει τραβήξει ο άνθρωπος. Χρόνια και χρόνια θα εκτελεί ανάλογες διαταγές, θα ακολουθεί ανάλογες υποδείξεις. Κάθε βράδυ στον ύπνο του θα πρέπει να βλέπει εφιάλτες. "Προσάρμοσέ το, προσάρμοσέ το, προσάρμοσέ του". Κι αφού θα πετάγεται στον ύπνο του, στο επόμενο επεισόδιο θα επανέρχεται ο εφιάλτης: “Προσάρμοσέ το το τιμημένο. Άντε Κώστα να τελειώνουμε”. Και κάπου εκεί ο άνθρωπος θα χάνει τον υπόλοιπο ύπνο του. Ή δεν είναι έτσι;

Λοιπόν! Έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Να μπει ένας εισαγγελέας και να ελέγξει αυτή την υπόθεση από κάθε της πτυχή. Την ομολογία ήδη την έχει...

Πηγή: liberal.gr

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κώστα, προσάρμοσέ το, το τιμημένο. Άντε να τελειώνουμε!