οικονομικά

Τι κρύβει το θρίλερ με τον ΟΛΘ


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΘ βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετούς μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες πλευρές ήθελαν η υπογραφή να συμπέσει με την έλευση το Σεπτέμβριο του Γάλλου πρόεδρου Μακρόν (λόγω και της συμμετοχής στην κοινοπραξία που αναλαμβάνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης της γαλλικής CMA).

Read more...

Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ


Του Σάκη Μουμτζή

Το πρόβλημα της πατρίδας μας δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, αυτό οφείλεται στις πολιτικές επιλογές του πολιτικού μας συστήματος. Επέλεξε, διαχρονικά, η ανάπτυξη να έρθει μέσα από την διόγκωση του κρατικού τομέα και όχι μέσα από τις επενδύσεις των Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.

Read more...

Η καθαρή στήριξη από Καραμανλή - Σαμαρά, το άνοιγμα στη Φώφη και το δάκρυ της Ντόρας σε ένα Συνέδριο διαφορετικό από τα άλλα


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πριν ακόμα καλά-καλά ανέβει στο βήμα του 11ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα διαδικτυακά μέσα, με θετικές αναφορές. Η δημόσια δήλωση του Κώστα Καραμανλή, πρώτη μετά από την περίοδο του δημοψηφίσματος αλλά και η σαφής τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσαν την καλύτερη εισαγωγή για το καλωσόρισμα του κ. Μητσοτάκη στους 3000 συνέδρους και τους καλεσμένους της ΝΔ. Τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν την πάσα που κάθε “νυν” θα ήθελε από τον “πρώην”. Πάσα ακριβείας, χωρίς δυνατότητα παρερμηνειών.

Read more...

Απατεώνες πανηγυριστές


Οποιος έκανε τον κόπο να παρακολουθήσει τις ομιλίες των συριζανελιτών βουλευτών στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 θα διαπίστωσε δύο πράγματα. Πρώτο, ότι όλοι και όλες βρίσκονται σε μια καταπληκτική ευφορία. Κυριολεκτικά, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Δεύτερο, ότι ένα νέο ιδεολόγημα αποτελεί την καραμέλα που πιπιλίζουν φέτος: «είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός».

Read more...

Κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για τη Δευτέρα 18/12, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 18/12/2017 στις 8.30 μ.μ.


 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών και την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους, αποφασίστηκε στην ανοικτή σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή μετά από πρωτοβουλία της συλλογικότητας «Πολίτες του Βύρωνα». Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τις συνέπειες και τον τρόπο αντιμετώπισης της απόφασης του Δήμου Βύρωνα να προχωρήσει στην επιβολή κατασχέσεων σε λογαριασμούς χιλιάδων συμπολιτών μας με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ