Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
οικονομικά

οικονομικά

Η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική - Ατού για τη ΝΔ


Του Σάκη Μουμτζή

Οι εκλογές μπορεί να αργούν –κατά τη γνώμη μου- όμως τα κόμματα αρχίζουν και συντάσσουν τον προεκλογικό τους λόγο. Δεν καταγράφουν μόνον τις ατυχείς δηλώσεις των αντιπάλων τους, τις οποίες θα προβάλλουν την κατάλληλη στιγμή, αλλά ετοιμάζουν και τις δικές τους προτάσεις. Το ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως σε αυτές που θέτουν διλήμματα, στα οποία όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν. Δεν γίνεται να τα προσπεράσουν.

Read more...

Ξεκινούν με τρία γκολ διαφορά


Του Δημ. Καμπουράκη

Φαγώθηκαν εκεί στην Κουμουνδούρου να οδηγήσουν τον Μητσοτάκη σε εκλογές. Λύσσαξαν να δουν στημένες κάλπες τον Σεπτέμβριο. Και ως φαίνεται τον «έσυραν» εκεί που ήθελαν. Μπράβο τους, συγχαρητήρια. Μοιάζουν με ποδοσφαιρική ομάδα που εκπόνησε ολόκληρη στρατηγική για το πώς θα στρώσει την μπάλα στον αντίπαλο ώστε να σκοράρει στην εστία της. Η πολιτική επιστήμη και τα think tanks επικοινωνίας, χρωστάνε πολλά στους ΣΥΡΙΖΑίους. Στη βιβλιογραφία τους, σπάνια βρίσκουν τέτοια αυτοκαταστροφική ενεργητικότητα για να τη διδάσκουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Read more...

Εισπήδηση Βερναρδάκη

Της Κατερίνας Γαλανού

Είναι καταρχήν, σωτήριο γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης έχασε το προνόμιο να αναλύει τις δημοσκοπήσεις και να εισηγείται διάφορα στον πρόεδρο Τσίπρα, δεδομένης της «επιτυχούς» πρόβλεψης που είχε κάνει παραμονές των εκλογών του 2019.

Στην Κουμουνδούρου όλοι πιστεύουν ότι τους πήρε στο λαιμό του με τις μαντεψιές του, κάτι που φαίνεται από το δεδομένο πως δεν έχει καταφέρει να επανακάμψει από το κομματικό περιθώριο στο οποίο βρέθηκε έκτοτε.

Όμως οι εκλογές ξανάρχονται και η επιβίωση ενός βουλευτή σε μια μεγάλη περιφέρεια, όπως η Α’ Αθηνών, έχει σκληρούς κανόνες εμπλοκής ανάμεσα στους συντρόφους.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα κόμματα και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και μεταξύ αριστερών είναι ανώτερης μορφής… τέχνη, το «συντροφικό μαχαίρωμα».

Read more...

Ποντάρω στο τέλος της τετραετίας!


Του Θανάση Μαυρίδη

Αν χρειαζότανε να βάλω στοίχημα για το πότε θα γίνουν εκλογές, δεν θα τολμούσα να τοποθετήσω τα χρήματά μου στην επιλογή για το Φθινόπωρο. Θα πόνταρα στο τέλος της τετραετίας. Και μη πει κανείς ότι αλλιώς θα έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση και τέτοιο είδος δεν υπάρχει σε αυτά τα μέρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Η επόμενη ημέρα του ΝΑΤΟ και η Ευρώπη


Του Κώστα Λάβδα

Η Σύνοδος της Μαδρίτης θα μείνει στην ιστορία για μια σειρά από λόγους. Πρώτα-πρώτα, είναι η σύνοδος που σφραγίζει την πλήρη και ομολογουμένως θεαματική επιστροφή των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Σε επίπεδο τόσο συμβολικό όσο και απτών δεσμεύσεων, μεταξύ άλλων για αυξημένη στρατιωτική παρουσία. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η επιστροφή είναι μια μεγάλη αλλά διακριτή συζήτηση.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ