οικονομικά

Άντε και στα Δερβενάκια, μόλις χορέψουν οι αγορές!


Της Σοφίας Βούλτεψη*

Θέλησε να πάει στην Ιθάκη ως σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά πήρε μαζί του και τις Σειρήνες και την Κίρκη και τους Λαιστρυγόνες και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

Read more...

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους


ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στη διάρκεια της εργασίας τους δυο εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σητείας στην Κρήτη, τραυματίστηκαν.

Read more...

Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό...


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Η πορεία της χώρας εκτός Μνημονίων πλέον, ταιριάζει έντονα στο γνωστό ποιηματάκι... Ή αν προτιμάτε με ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά.

Read more...

Τι ζητάμε από τη δικαιοσύνη για τις φυσικές καταστροφές


Του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή

Όταν συμβούν μεγάλες φυσικές καταστροφές οι "απλοί” πολίτες τις αποδίδουν κυρίως σε υπαιτιότητα της πολιτείας από πράξεις ή σε παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της που είτε συντέλεσαν σε αυτές (π.χ. πλημμύρες Μάνδρας) είτε δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν την καταστροφή ή τις τραγικές συνέπειες της (π.χ. πυρκαγιά στο Μάτι).

Read more...

Το αντιδεξιό μέτωπο και τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ


Του Σάκη Μουμτζή

Χθες οι Γ. Δραγασάκης και Ν. Παππάς, μέσα από την «Εφ-Συν», ζητούσαν την συγκρότηση αντιδεξιού μετώπου. Προφανώς, τα δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως επίκειται η υπουργοποίηση κάποιων παροπλισμένων, τριτοκλασάτων, στελεχών του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και νομίζουν πως έτσι οικοδομείται το αντιδεξιό μέτωπο.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ