οικονομικά

Προσοχή. Κυκλοφορούν Συριζαίοι


Του Δ. Καμπουράκη

Το 2014-15, υπήρχε κόμμα της μόδας για την πιτσιρικαρία: Υπήρχε και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα υπάρχει κόμμα της μόδας για τα νεαρά παιδιά; Όχι, κανένα. Ας το πάμε αντίστροφα λοιπόν: Σήμερα υπάρχει κόμμα που η πιτσιρικαρία το χλευάζει, που θεωρεί ψιλοξεφτίλα να δηλώνει οπαδός του; Ναι, υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν με το όνειρο να γίνουν… fake ΠΑΣΟΚ


Του Γιάννη Σιδέρη

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χθες το ελαφρύ, lifestyle, ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, λειψό πολιτικού βάρους, καθώς είναι άδειο από βαριά πολιτικά ονόματα, λόγω της άρνησης των τελευταίων να ενταχθούν (αυτό ήδη είναι ένα είδος πρώιμης ήττας για τον κ. Τσίπρα). Οι υποψήφιοι που απολαμβάνουν αναγνωρισιμότητα, την έχουν κατακτήσει σε τομείς δράσης πέραν και εκτός πολιτικής.

Read more...

Οι Έλληνες πλήρωσαν 1,2 δισ. ευρώ για την "δωρεάν" φαρμακευτική περίθαλψη...


Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Οι διθυραμβικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για την δραστική περικοπή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς τα θύματα αυτής της πολιτικής που δεν είναι άλλοι από τους ασθενείς που πληρώνουν από την τσέπη τους.

Read more...

Ζημιές… 1,5 εκατ. την ημέρα για τη ΔΕΗ - Στα 542 εκατ. ευρώ για το 2018


Του Γιώργου Φιντικάκη

Χειρότερα και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις ήταν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018, με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να καταγράφει ζημιές - ρεκόρ, ύψους 542 εκατ. ευρώ, περίπου 1,5 εκατ. την ημέρα, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για μια οπλισμένη νάρκη η οποία ουδείς γνωρίζει πότε θα σκάσει. Στο χρηματιστήριο η μετοχή της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καταγράφοντας απώλειες άνω του 4%, με την διοίκηση της ΔΕΗ να αποδίδει την τραγική εικόνα σε εξωγενείς παράγοντες, όπως τα τεράστια κόστη για αγορές ρύπων, να ζητά στην ουσία νέες κρατικές ενέσεις και εμμέσως πλην σαφώς να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει η επιχείρηση.

Read more...

Η φθορά του Τσίπρα και τα συριζοτρόλ


ΒΗΜΑτοδότης

Διαπιστώνω ότι τελευταίως έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των τρολ και ειδικά των συριζοτρόλ. Με το που βλέπουν δημοσίευμα αρνητικό για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις πανομοιότητες σε δημοσιογράφους, αρθρογράφους και συντάκτες. Και εξηγούμαι…

***

Κατά κύματα εκδηλώνονται πλέον οι επιθέσεις και οι στοχοποιήσεις. Μία ακόμα ένδειξη ότι έχουμε εισέλθει σε κανονική προεκλογική περίοδο και επιπλέον όλη αυτή η στάση και η συμπεριφορά επιβεβαιώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και το κόμμα του έχουν εισέλθει σε πορεία φθοράς και μεγάλης υποχώρησης.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ