οικονομικά

Το "έγκλημα" Πολάκη δεν είναι οικονομικό - Είναι θεσμικό και εξαιρετικά τοξικό…


Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Η πιθανολογούμενη εγκληματική ενέργεια της παράνομης μαγνητοφώνησης μιας συνομιλίας, η -χωρίς ρητή συναίνεση- δημοσιοποίησή της και η απίστευτη ευκολία με την οποία ένας Υπουργός -χωρίς άλλη επαγγελματική δραστηριότητα από το 2015- καταφέρνει να πάρει ένα γενναιόδωρο επαγγελματικό δάνειο, είναι ζητήματα σοβαρά, τραγικά και ενδεικτικά της θεσμικής κατάρρευσης της χώρας.

Read more...

Θόδωρος Μαργαρίτης: Το πολιτικό παράδειγμα


Του Θόδωρου Μαργαρίτη*

Είναι αλήθεια πως κάθε κόμμα, κάθε πολιτική πρόταση συγκροτούν  από μόνα τους ένα είδος πολιτικού παραδείγματος. Όχι μόνο από την σκοπιά των πολιτικών επιστημών αλλά και ως «συνείδηση» που διαμορφώνεται μέσα  στην κοινωνία. Τα πολιτικά παραδείγματα αποτελούν μια κρίσιμη παράμετρο στην εξέλιξη της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που ο δεξιός και ο αριστερός λαϊκισμός θέτει την αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού –δυστυχώς και με πραγματικές αφορμές- στην ημερήσια διάταξη.

Read more...

Η πολιτική της σαχλαμάρας


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Ένα από τα στοιχεία που ανέδειξε η κατάπτωση της πολιτικής ζωής, είναι η επικράτηση της σαχλαμάρας. 

Δυστυχώς έχει πλέον πάρει διαστάσεις. Γιατί  χρησιμοποιώ το "σαχλαμάρα"; Ειλικρινά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι χρησιμοποιώντας τις έννοιες "ψευτομαγκιά" ή "κουτσαβακισμός" δίνουμε τελικά την πραγματική διάσταση στη μνημειώδη ανοησία ορισμένων. Όχι ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Όμως... τους πάει πολύ! Σιγά τα... αίματα! Σαχλαμαράκηδες είναι που οι χαμηλού επιπέδου ανοησίες που ξεστομίζουν δεν θα είχαν καμία ανταπόκριση πέραν ίσως της τοπικής στενής κοινωνίας στην οποία ζουν, αν ορισμένοι εξ αυτών δεν κατείχαν δημόσια αξιώματα. 

Read more...

Το συρτάκι και η Θάσος, δεν σώζουν την ακριτική Ελλάδα

Του Γιώργου Κράλογλου 

Στον ΣΥΡΙΖΑ μην περιμένεις να καταλάβουν ότι στη Βόρ. Ελλάδα μένουν μόνο οι μπουγάτσες και οι καφενέδες... Υπάρχει άλλος να νοιαστεί ειλικρινά; 

Θα ήταν χαρά μας να διαψευσθούμε. Θα ήταν ευτυχία μας να αποδειχθούμε υπερβολικοί και τραγικοί. Να μας πουν δηλαδή ότι στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (Σίνδος) δεν χωράνε τα εργοστάσια..., ότι κάνουν ουρές οι εργάτες για δουλειά και ότι στριμώχνονται οι επενδυτές, εκεί που η ελληνική βιομηχανία έδειχνε προ 20ετίας το πραγματικό της μεγαλείο. 

Read more...

Ντροπή και αηδία...


Του Πέτρου Λάζου

Ο υπουργός Εξωτερικών μιας Ευρωπαϊκής χώρας αλληλοεξυβρίζεται και αλληλοαπειλείται, με τον ομόλογό του της Εθνικής Άμυνας στην ίδια κυβέρνηση. Μέσω SMS! Η όλη διαδικασία διεξάγεται δε με όρους και λεξιλόγιο πρωτάρη νταβατζή. Τόσο καλά…

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ