οικονομικά

Δεν είναι απλώς μια συμμορία. Είναι μια γελοία συμμορία


Του Σάκη Μουμτζή

Η συμμορία είναι μια ομάδα ανθρώπων που κινείται έξω από τα όρια του νόμου, για έναν, κάθε φορά, συγκεκριμένο σκοπό. Προς τούτο σχεδιάζει, εκτελεί και έχει μιαν αποτελεσματικότητα. Οσο πιο ικανά είναι τα μέλη της τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να συλληφθούν από τις Αρχές.

Read more...

Που βρήκες τα λεφτά, ρε;


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Γνώρισα κάποτε έναν τύπο που αν και ήταν καταφανώς φαιδρή και αλλοπρόσαλλη προσωπικότητα, είχε βγάλει πολλά λεφτά στην ζωή του. Όχι με κομπίνες, ούτε μια φορά κατά τύχη, αλλά με πολλές και απανωτές δουλειές που όλες του ‘βγαιναν. Πέτρα έπιανε ο άτιμος, χρυσάφι γινόταν.

Read more...

Μας παρακολουθούν και στην τουαλέτα ανεξέλεγκτοι


Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Μένω με ανοιχτό το στόμα που η παγκόσμια δικαιοσύνη και κοινή γνώμη εκπλήσσεται και κυνηγάει τον Ζούκεμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, γιατί διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα από 50 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής και μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους στις ΗΠΑ. Εσύ δεν βάζεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείς; Και νομίζεις ότι είναι απόρρητα;

Read more...

Επειδή κινδυνεύουμε από μία επιθετική Τουρκία...

Του Θανάση Μαυρίδη

Ο πατριωτισμός είναι μία παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα. Ο φιλελεύθερος ή ο αριστερός «απαγορεύεται» να είναι πατριώτες. Αντίθετα, σε άλλες χώρες η έννοια της πατρίδας δεν είναι τόσο απαξιωμένη. Έχω γνωρίσει αρκετούς Τούρκους αριστερούς στα χρόνια της χούντας του Ετσεβίτ. Μπορούσες να τους πεις οτιδήποτε, αλλά δεν δεχόντουσαν συζήτηση για τα... δίκαια της Τουρκίας. Διεθνισμός – διεθνισμός, αλλά για τους άλλους!

Ως φιλελεύθεροι θα θέλαμε μία ανοικτή κοινωνία, χωρίς σύνορα στρατούς και κράτη. Σύμφωνοι! Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Ποιος χριστιανός δεν προσδοκά στον Παράδεισο; Μπορεί να είναι ωραία η εικόνα στις αφίσες που νέοι και νέες υποδέχονται με λουλούδια τα τανκς, αλλά αυτά συμβαίνουν, τελικά, σε έναν ιδεατό κόσμο. Στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχουν αυτά. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με έναν κακό γείτονα.

Read more...

Οι εκλογές έρχονται, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φεύγουν...


Του Γιάννη Λοβέρδου

Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρότατους κινδύνους τόσο στα διεθνή μέτωπα της, ορισμένα από τα οποία τα άνοιξε η ίδια, εξαιτίας της αβελτηρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως το Σκοπιανό, όσο και στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ