οικονομικά

Χωρίς το χαμόγελο της αυταρέσκειας


Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Πριν τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, διάφοροι αναλυτές, που ξέρουν, ισχυρίζονταν ότι οι εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνονταν, θα ήταν εκλογές με κύριο χαρακτηριστικό την τεράστια πόλωση. Η πιο σίγουρη πρόβλεψη ήταν η επιστροφή του δικομματισμού κτλ κτλ. Πιθανότατα αυτό να συμβεί – πόλωση, όμως, εγώ που την έχω ζήσει, δεν βλέπω. Στην εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, πάμε ήσυχα – πιο ήσυχα από ποτέ. Κυρίως γιατί η κυβέρνηση, ζαλισμένη από την ήττα στις ευρωεκλογές, μοιάζει να έχει παραδώσει τα όπλα: κάποιοι μάλιστα από τους υποψήφιους βουλευτές της έχουν αρχίσει να κάνουν αντιπολίτευση (!) στη ΝΔ, που ακόμα δεν ξέρει κανείς να θα έχει αυτοδυναμία και πόσο μεγάλη τελικά θα είναι η νίκη της. Γιατί υπάρχει αυτή η κυβερνητική αδυναμία; Γιατί δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

Read more...

Πληρώστε εσείς στο Μέγαρο. Εμείς πάμε Θησείο...

Του Γιώργου Κράλογλου

Σκαρφίστηκαν 500.000 προσλήψεις σε ιδιώτες. Έβγαλαν από το "καπέλο" αυξήσεις κατώτατου από 7,5% το 2020-21. Και πήγαν στο Θησείο να τα μοιράσουν...

Ο αραμπάς με το μπουλούκι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να γυρνάει τις γειτονιές και τα χωριά μοιράζοντας καρβέλια... Χθες στο Θησείο...

Θέσεις για 15.000 στο κράτος αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Δουλειές για όλους τους κολλητούς του ΣΥΡΙΖΑ αν προχωρήσουν τα προγράμματα με τις κρατικές προμήθειες. Προμήθειες και για τις κούνιες και τις τραμπάλες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δουλειές και για το κατεστημένο. Νέοι εξοπλισμοί τώρα που τα πράγματα σκουραίνουν με την Τουρκία και το Αιγαίο...

Read more...

Σύντροφοι, ξεχάσατε τη μάχη κατά του φασισμού


Του Μανόλη Καψή

Αν δεν το θυμάστε, να σας το θυμίσω, ότι στις ευρωεκλογές δώσαμε μια μάχη κατά του φασισμού. Ο κ. Τσίπρας μας είχε προειδοποιήσει για το μαύρο σύννεφο που συσσωρευόταν πάνω από την Ευρώπη και για την ανάγκη να φορέσουμε τα άρβυλα και να ζωστούμε τα άρματα και τις παλάσκες, για να μην περάσει ο φασισμός.

Read more...

Η άνοδος, η πτώση και η εξαφάνιση...


Του Κώστα Στούπα 

Κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ποιος θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών αλλά ούτε και ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο. Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε περαιτέρω ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Τούτο δεν σημαίνει όμως πως αυτές δεν έχουν δρομολογηθεί.

Read more...

Ο ρόλος των συμμάχων μας στις Πρέσπες


Του Γιάννη Μαρίνου

Από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους οι πολιτικές ηγεσίες μας επέλεγαν κατά κανόνα την πλέον συμφέρουσα το Εθνος πλευρά στις συμμαχίες τους, με απτό αποτέλεσμα τη βαθμιαία εδαφική μεγιστοποίηση της Ελλάδας στα σημερινά σύνορα. Ομως υπήρξαν απρόσεκτες έως ενδοτικές σε κάποιες εθνικά ασύμφορες πιέσεις των συμμάχων μας. Χαρακτηριστικότερη είναι η ελληνική αδράνεια στην εδραίωση του Μακεδονικού, την ιμπεριαλιστική διάσταση του οποίου συνέλαβε και επέβαλε ο στρατάρχης Τίτο, πείθοντας τον Στάλιν και τον Δημητρόφ για τη δημιουργία Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στην οποία θα περιλαμβανόταν και η ελληνική Μακεδονία. Στην υλοποίηση αυτής της επιδίωξης συνέπραξε δυστυχώς και το ημέτερο Κομμουνιστικό Κόμμα, υποτασσόμενο στις εντολές της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν), στις διαταγές της οποίας ήταν υποχρεωμένο να υποκύπτει.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ