Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
οικονομικά

οικονομικά

Και στη Μαλακάσα την «πλήρωσαν» ξανά οι κάτοικοι


Του Γιάννη Σιδέρη

Στα χωριά της βορείου Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στον Εχίνο, με τους μουσουλμάνους κατοίκους, αποδέχτηκαν και εφήρμοσαν ασμένως την καραντίνα που τους επέβαλε η Πολιτεία, όταν εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Στο Κρανίδι, όταν εντοπίστηκαν ανάλογα κρούσματα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι πρόσφυγες, αυτοί δυσανασχέτησαν και έκαναν διαδήλωση με τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδύνευαν από τον κορωνοϊό και η καραντίνα τους επεβλήθη για ρατσιστικούς λόγους. Αλλωστε είχαν και τα ματζούνια από τα γύρω βουνά, που με τις δικές τους τελετουργίες θα ξόρκιζαν το κακό!

Read more...

Η πηγή της εθνικής αυτοπεποίθησης


Της Bίβιαν Ευθυμιοπούλου

Παρακολουθήσαμε την πρώτη επίσημη περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από τον Τύπο, τις φωτογραφίες και τα σχόλια που δημοσίευσε η ίδια η Προεδρία στα κανάλια της στα σόσιαλ μήντια. Στη Θράκη την οποία επέλεξε για το πρώτο της επίσημο ταξίδι, συναντήθηκε με την Ελλάδα της δημιουργίας, της επιστήμης, της τεχνογνωσίας, με εκπροσώπους της γυναικείας επιχειρηματικότητας που λειτουργούν ως η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες αλλά και με την Ελλάδα της ειρήνης και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως αυτή τεκμαίρεται από το μοναδικό για την Ευρώπη παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Read more...

Η ΕΟΚ, το ΠΑΣΟΚ, ο καθρέφτης και ο Σύριζα

 


Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου

Και ξαφνικά όλοι, λόγω της επετείου της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, θυμήθηκαν να γίνουν όψιμοι φιλοευρωπαϊστές. Σε αυτό συνέβαλε και η πρόταση της Κομισιόν για τα 32 δισ. ευρώ. Διότι πάντα η σχέση της Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, περνούσε μέσα από τις ενισχύσεις όπως ήταν τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελόρ, τα Leader, τα ΚΠΣ και τα ΕΣΠΑ.

Read more...

Οι κρατικοί οργανισμοί, τα σαρκοβόρα της Εθνικής Οικονομίας


Του Σάκη Μουμτζή

Με αφορμή την αντικατάσταση του κ. Κ. Τσουκαλά από την προεδρία του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, είναι ευκαιρία να επανέρθει στον δημόσιο διάλογο η λειτουργία, εν έτει 2020, αγνώστου αριθμού κρατικών οργανισμών. Είμαι σίγουρος πως ουδεμία αρχή γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους και, ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος λειτουργίας τους-- που το πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης-- και τον αριθμό των απασχολουμένων σε αυτούς.

Read more...

Δεν κινδυνεύεις Κυριάκο από την αντιπολίτευση

Του Θανάση Μαυρίδη

Όσοι άκουσαν για τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης και έσπευσαν στα μπαούλα τους για να ανασύρουν το εγχειρίδιο του καλού κατεργάρη, καλό είναι να κάνουν λίγο κράτει. Δεν γίναμε δα και η πρεσβεία του Παραδείσου επί της γης, αλλά αυτή η κυβέρνηση κάνει και ορισμένα πράγματα σωστά. Η Επιτροπή του νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη θα προτείνει το πού και το πώς. Είναι μία καλή αρχή! Υπάρχουν και οχτροί!

Να τα λέμε κι αυτά! Χρόνια τώρα μιλάμε και γράφουμε οι περισσότεροι για την ανάγκη των επενδύσεων και για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Να που ο καλός Θεός της Ελλάδας μας στέλνει και τα δύο σε συσκευασία δώρου! Περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ευρώ θα “πέσουν” ως μάννα εξ ουρανού και θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε πίστα! Κυριολεκτικά.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ