οικονομικά

Το δικαίωμα να είσαι αντιδημοφιλής


Του Αντώνη Πανούτσου

«Ελεύθερη κοινωνία είναι η κοινωνία που είναι ασφαλές να είσαι αντιδημοφιλής». Η φράση είναι του Αντλάι Στίβενσον και η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για την περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη.

Read more...

Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Μόνο ο Ιβάν


Του Θανάση Μαυρίδη

Προσπάθησα σκληρά να μην γράψω για τον Μπουτάρη. Να γράψω για την διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, για την απόφαση της τρόικας να δείξει κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση για τον διαγωνισμό των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, για την παγκόσμια ειρήνη. Κόλλησα, όμως, σε δύο βίντεο: Σε αυτό του ξυλοδαρμού του Μπουτάρη και σε εκείνο της εισβολής Σαββίδη στο γήπεδο. Βλέπετε ομοιότητες;

Read more...

Υπογράψαμε ένα χαρτί με υποχρεώσεις, όχι συμφωνία με αξιώσεις


Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Μέσα σε 45 σελίδες περιγράφονται τα 78 προ-απαιτούμενα που η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει στις επόμενες 30 μέρες.

Read more...

Αμερικανική παρέμβαση μετά το φιάσκο του "Ίλιντεν" με κόστος για την Αθήνα


Του Νίκου Μελέτη

Η ώρα της…. Ουάσιγκτον φαίνεται ότι ήρθε στο ονοματολογικό, καθώς με ευθεία παρέμβαση του ο Λευκός Οίκος και οαντιπρόεδρος Μάικ Πενς (μόνον) προς τον έλληνα πρωθυπουργό υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για επίλυση του προβλήματος, θέλοντας να αποτρέψει την αποτελμάτωση της διαδικασίας και το νέο αδιέξοδο το οποίο φάνηκε να προκύπτει μετά το αλαλούμ με το όνομα "Μακεδονία του Ίλιντεν".

Read more...

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 30ής Μάη, με ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία


Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, απαντώντας σε ερώτηση του ergasianet.gr, σχετικά με την απεργία στις 30 Μάη και τη θέση του ΜΕΤΑ, δήλωσε τα εξής:

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ