οικονομικά

Γρήγορος σαν την αστραπή ο κ. καθηγητής


Από τον Τζοχατζόπουλο στον Παππά κι από την ΕΠΟ στην ΕΡΤ. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον βίο και την πολιτεία του καθηγητή Γιάννη Δρόσου. Που διορίζεται, σε κρατικά πόστα από το 1984 μέχρι σήμερα.


Του Κώστα Καίσαρη

ΚΛΗΡΩΣΕ το λαχείο. Όχι το Σουϊπστέικ. Το λαχείο για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ. Κι αλά ούνα, αλά ντούε, αλά τρε, μία ακόμα επιτυχία του Σύριζα. Η θέση κατακυρώθηκε στον καθηγητή Ιωάννη Δρόσο. Που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Από την ΕΠΟ στην ΕΡΤ. Μικρό μεγάλο παστρεύει. Αρκεί να πέφτει το μπαγιόκο. Από την μπάλα στην τηλεόραση ο Δρόσος. Η ζωντανή απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει, οι ΠΑΣΟΚτζήδες ποτέ. Ο άνθρωπος που ενώνει το χθες με το σήμερα. Το βαθύ, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που έχουν εμπιστευθεί δύο από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες. Ο Ακης Τζοχατζόπουλος και ο Νίκος Παππάς.

Read more...

Το θολωμένο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

Του Μανόλη Καψή

Μερικές φορές η επικαιρότητα λες και παίζει παιχνίδια. Κι αν δεν παίζει παιχνίδια, σίγουρα έχει χιούμορ. Να μόλις προχθές, ο Αλέξης Τσίπρας καθ’ οδόν για την πόλη του Φωτός, κήρυξε τον "αριστερό ανένδοτο" από το μπούνκερ των σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο. Όλοι μαζί, βροντοφώναξε συγκινημένος, "σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί, οικολόγοι και λοιποί προοδευτικοί, πρέπει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, που ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά".

Η σκέψη βέβαια είναι μάλλον πρωτόγονη. Περισσότερο με σύνθημα μοιάζει, παρά με ανάλυση. Η άνοδος των ακροδεξιών, ξενοφοβικών κινημάτων στην Ευρώπη, αποδίδεται από όλους σχεδόν τους σοβαρούς αναλυτές, σε ταυτοτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παγκοσμιοποίηση και τη μετανάστευση, και όχι -ή τουλάχιστον πολύ λιγότερο- με τις οικονομικές πολιτικές.

Read more...

Ο "γερμανοτσολιάς" φιλούσε υπέροχα...


Του Κώστα Στούπα 

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν δύσκολο για όσους υποστήριζαν την πάση θυσία παραμονή της χώρας στο Ευρώ με το σκεπτικό πως η έξοδος εκτός από ασύμφορη, θα ήταν καταστροφική οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά.

Read more...

Το όμορφο είναι το ίδιο χρήσιμο με το χρήσιμο


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Είπα σήμερα να γράψω κάτι διαφορετικό. Καθότι η κρίση, η καθημερινή μιζέρια, τα οικονομικά στριμώγματα ανθρώπων και κράτους, η φαυλότητα της εξουσίας και η εξαχρείωση μέρους των πολιτών, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε μια σημαντική παράμετρο της ποιότητας της ζωής μας. Την αισθητική. Κυνηγώντας τον επιούσιο μέρα με την μέρα, καταντήσαμε να ξεχάσουμε την ομορφιά. Κακώς, κάκιστα.

Read more...

Σοσιαλισμός και πράσινα άλογα


Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Φαίνεται ότι η αριστερά περνάει βαριά αρρώστια τύπου Τσίπρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν εξηγείται αλλιώς ο έρωτας των Γερμανών, Ισπανών και Γάλλων σοσιαλιστών με τον πρωθυπουργό των Ελλήνων. Εξηγεί όμως το γιατί τα κόμματά τους έχουν καταποντιστεί στις εκλογικές συνειδήσεις των πολιτών τους. Επειδή εκεί η εξαπάτηση και το καραγκιοζιλίκι δεν περνάει εύκολα. Σε αντίθεση με εδώ.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ