οικονομικά

Πόσο μας κάνει -0,2 και 2,4;


Του Πέτρου Λάζου

Οι μοναδικοί κάτοικοι αυτής της χώρας, οι οποίοι ένιωσαν έκπληξη με την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων της Ελληνικής οικονομίας για το 2016, ήταν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Όλοι οι υπόλοιποι, απλά αισθάνθηκαν ανακούφιση.

Read more...

Πέντε ψέματα που άκουσαν τα funds στην Αμερική

Του Γιώργου Κράλογλου 

Αλά-ελληνικά και "αριστερομουλωχτά" μιλήσαμε για επενδύσεις στα αμερικάνικα funds. Και αν δεν ήταν στην μέση τα F-16 θα τα ακούγαμε...

Πρώτον όταν έχεις απέναντί σου, μεταξύ πολλών-πολλών άλλων, στελέχη από τη Marathon Asset Management, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ., της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ., όσο τριτοκοσμικός και αν είσαι, όσο αριστερός και αν είσαι (το ίδιο είναι) δεν αποκαλείς κίνητρα σοβαρών επενδύσεων αυτά που περιλαμβάνει κάποιος αναπτυξιακός νόμος σου, της κακιάς ώρας, για τον οποίο επαίρονται μόνο τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών. 

Read more...

Είναι λογικό και οι ελεγκτές να ελέγχονται


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Με κάθε σεβασμό στους εργαζόμενους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που πράγματι επιτελούν ένα δύσκολο και ιδιαίτερα κρίσιμο έργο, η απεργία που εξαγγέλλεται έχω την εντύπωση ότι δεν βγάζει νόημα.

Read more...

Το "αριστερός" ως επάγγελμα...


Του Κώστα Στούπα 

Παρακολουθώντας κάποιος τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα να ταπεινώνεται μπροστά σε έναν αλαζόνα πρόεδρο των ΗΠΑ δεν μπορεί παρά να καταληφθεί από θλίψη και απελπισία για το μέλλον αυτού του τόπου.

Read more...

Για τις Βρυξέλλες η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει την σελίδα που γράφει "Αλέξης Τσίπρας"


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εδώ και πολλά χρόνια το λένε οι Κινέζοι και φαίνεται πως για μία ακόμα φορά έχουν δίκιο. Μία εικόνα λοιπόν ίσον χίλιες λέξεις και στην περίπτωση του γεύματος εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες η εικόνα μίλησε από μόνη της. 

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ