οικονομικά

Οι ρωγμές της καρέκλας


Του Πέτρου Λάζου

Από την Άνοιξη του 2016 και ύστερα, πολλοί προέβλεπαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρούσε σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών, εντός των επόμενων μηνών. Είτε επειδή μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κυβερνητικών εταίρων θα καταψήφιζαν νομοσχέδια με σκληρά μέτρα, είτε διότι ο ίδιος δεν θ’ αποδεχόταν αυτά τα μέτρα και θα παραιτούνταν. Αυτό δήλωνε άλλωστε, από το 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015!

Read more...

Επανάσταση και στα σκουπίδια!!


Του Γιώργου Κράλογλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδίδει τα σκουπίδια στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στους "επάρατους" ιδιώτες. Θα μείνουν στο κράτος. Στους δικούς μας πελάτες...

Read more...

Αλέξη, τελειώσαμε...


Του Κώστα Στούπα 

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία, τον αθλητισμό ή την πολιτική κάποιος να κέρδισε τον πόλεμο, το πρωτάθλημα ή την εξουσία δίνοντας τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Read more...

Capital controls: Δύο χρόνια στον "γύψο"


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Πόσες φορές έχουμε ακούσει βαρύγδουπες δηλώσεις ότι επίκειται η σοβαρή ελάφρυνση ή και η άρση των capital controls; Τόσες όσες και οι οικτρές διαψεύσεις των σχετικών κυβερνητικών ψευδών...

Read more...

Κανείς δεν περισσεύει


Του Χρήστου Χωμενίδη 

Όσο περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες παρατηρώ ότι ένα ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών του "ευρωπαϊκού" λεγόμενου "τόξου" βεβαιώνεται απολύτως πως ο θρίαμβος στις προσεχείς εκλογές έχει οριστικά κλειδώσει. Πως όποτε και αν τις προκηρύξει η σημερινή κυβέρνηση, ό,τι και αν κάνει καθ' οδόν προς τις κάλπες, θα συντριβεί. Πως ο Σύριζα θα απολέσει τη μισή -δεν αποκλείεται και τα δύο τρίτα- της δύναμης του και από την επομένη κιόλας μέρα θα μπει σε μια διαδικασία ταχείας αποσύνθεσης, ίσως και εξαέρωσης. 

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ