"Ναζισμός και Σταλινισμός σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας"…


…λέει, με δήλωση του, ο κ. Λ. Αυγενάκης


Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη για την απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Είναι ιστορικές αλήθειες ότι Ναζισμός και Σταλινισμός αποτελούν σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.

Στην Ευρώπη των Αξιών, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, στην οποία έχουμε την τιμή και την ευθύνη να συμμετέχουμε, οφείλουμε πρωτίστως να κατανοήσουμε το κοινό αξιακό υπόβαθρο που έχουμε συνδιαμορφώσει».

You are here: Αρθρογραφια ΠΟΛΙΤΙΚΑ "Ναζισμός και Σταλινισμός σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας"…