πολιτικα

ΔΕΝ πληρώνουν τα πούλμαν που μεταφέρουν τους μαθητές…

…αλλά η κυρία Δούρου φυλάει "ως κόρη οφθαλμού" τα
είκοσι (20) ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ εκατομμύρια, που έχει τάξει στον
Μελισσανίδη για να φτιάξει γήπεδο σε ΞΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!!


Με δελτίο τύπου της παράταξης «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», μαθαίνουμε σήμερα ότι η περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού κυρία Φωτεινή Βρύνα κατέθεσε ερώτηση στην Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας να ενημερωθεί για ποιό λόγο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από την Περιφέρεια Αττικής οι εταιρίες που εκτελούν τις μεταφορές μαθητών της Περιφέρειας Αττικής, Ανατολικού τομέα,  με κίνδυνο την άμεση διακοπή των συγκεκριμένων δρομολογίων. Αναφέρει συγκεκριμένα η ερώτηση:

Read more...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Το μενού της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνει την πιστή υλοποίηση των ανειλημμένων δεσμεύσεων, για νέα μείωση των εισοδημάτων από 1/1/2019 -αν χρειαστεί και από το 2018-, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την προώθηση των ομαδικών απολύσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού και των ΜΜΜ, ενώ στο τραπέζι σερβίρονται και οι περικοπές των προνοιακών επιδομάτων, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και η φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας. Ταυτόχρονα, προωθούνται σχέδια και συμφωνίες που εμπλέκουν τη χώρα μας στους ψυχροπολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερου περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, βαθαίνουν τη στρατιωτικοπολιτική και οικονομική εξάρτησή της. Οι συμφωνίες για την αναβάθμιση των F16 και την επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας καθώς και η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση και θα εκθέσουν την χώρα σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες στην περιοχή.

Read more...

Όταν τα όνειρα για το μέλλον περιορίζονται σε ένα ξαναζεσταμένο παρελθόν


Του Αντώνη Πανούτσου

Η επόμενη κίνηση μπορεί να είναι να αλλάξει τα ονόματα των παιδιών από Φοίβο και Ερνέστο σε Γιώργο και Νίκο. Ακόμα όμως και να μην το κάνει, χθες ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε την καρέκλα. Για να δουν όλοι ότι όπως ο Τόνι Πέρκινς στο Ψυχώ έκανε τη νεκρή του μητέρα, αυτός υποδύεται τον Ανδρέα. Τεστάροντας δημόσια τις ικανότητές του, όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου Αλέξη Τσίπρα στο Documento. «Ήταν ψεύτης ο Ανδρέας;». Ο Τσίπρας δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Κανείς δεν κατηγόρησε τον Ανδρέα ότι έλεγε πάντα την αλήθεια, αλλά τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε και το δημοψήφισμα του Ιουλίου του ’15 με την κωλοτούμπα μέσα στην εβδομάδα ούτε στα όνειρά του δεν θα το είχε τολμήσει ο μακαρίτης.

Read more...

Η νέα ΥΕΝΕΔ του Νίκου Παππά


Της Αλίκης Χατζή

Το Σάββατο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κύριος Μπιρσίμ εγκαινίασε την επιστροφή του στη δημόσια τηλεόραση (στη θέση του προέδρου της επιτροπής ενημερωτικού προγράμματος), μ’ ένα βίντεο για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη» προσαρμοσμένο στην προπαγάνδα του Μαξίμου, στο ίδιο μήκος κύματος με το περιεχόμενο του άρθρου του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Documento.

Read more...

Αρχίζει "πόλεμος" ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: "Υβρις στον Αντρέα" χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το άρθρο Τσίπρα


Του Γιάννη Σιδέρη

«Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς», τραγουδούσαν οι Πασόκοι στα τέλη τη δεκαετία του '70 στα φεστιβάλ της νεολαίας τους, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, επιδιδόμενοι σε έναν ιστορικό παραλληλισμό με την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, που κατέληξε στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα. Μπορεί να θεωρηθεί και ως μια ιστορική αναντιστοιχία, αλλά τότε δικαιολογούνταν. Ήταν ο καιρός της αθωότητας, της πίστης, του ενθουσιασμού, του οράματος.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΠΟΛΙΤΙΚΑ