πολιτικα

"Ναζισμός και Σταλινισμός σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας"…


…λέει, με δήλωση του, ο κ. Λ. Αυγενάκης


Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη για την απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού:

Read more...

Οι γκαουλάιτερ του ολοκληρωτισμού και ο ευρωπαϊκός διασυρμός

Διαδηλωτές περικυκλώνουν τα σοβιετικά τανκς, τις πρώ-
τες ημέρες της εισβολής της ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία


Του Δημήτρη Κούρκουλα*

Η Εσθονία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της Προεδρίας της διοργανώνει διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Το ακριβές θέμα του συνεδρίου στο οποίο προσεκλήθη ο κ. Κοντονής, ως αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, όπως και όλοι οι ευρωπαίοι ομόλογοί του, είναι «Διεθνές Συνέδριο για την ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού».

Read more...

"Συνωστισμός" υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ: Σίγουροι 2, στον προθάλαμο (τουλάχιστον) άλλοι 5!


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε κούρσα με πολλούς διεκδικητές, ίσως τους περισσότερους που έχουν υπάρξει σε ανάλογη διαδικασία, εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, με δεδομένο πόσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν αποκλείεται ο (αρχικός) αριθμός να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους εφτά, ο οποίος –πάντως– αναμένεται να μειωθεί, όταν πλησιάζει η τελική ευθεία.

Read more...

Να μιλήσουμε, επιτέλους, για Κομμουνισμό στην Ελλάδα;


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Δύο βασικές αρχές καθορίζουν τη στάση μας στον δημόσιο βίο: η εξουσιομανία και η διαρκής αναζήτηση του «μεταφυσικού». Κατά συνέπεια, κάνουμε τα πάντα για να μην χάσουμε την εξουσία και επιπλέον, επιδιώκουμε να εξωραΐσουμε την ανεπάρκεια της πραγματικότητας με ουτοπικές αναζητήσεις.

Read more...

Ο Κοντονής δεν φταίει. Είναι κομμουνιστής. Εμείς φταίμε!


Του Σάκη Μουμτζή

«Τα γαλανά μάτια της Επανάστασης λάμπουνε με αναπόφευκτη σκληρότητα». Λ. Αραγκόν 1931. «Η εξουσία βρίσκεται στην άκρη του τουφεκιού». Μάο-Τσε-Τούνγκ. Σ' αυτές δύο φράσεις βρίσκεται κρυμμένη η εγκληματογόνος φύση του κομμουνισμού. Μια εγκληματογόνος φύση, που δεν προέκυψε λόγω μιας ιστορικής ενδεχομενικότητας, ούτε ως μια κατάληξη της δεδομένης συγκυρίας.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΠΟΛΙΤΙΚΑ