πολιτικα

Ο Γ. Σγουρός εξέδωσε "Μαύρη Βίβλο" της τριετίας 2014-2017 στην Περιφέρεια Αττικής


Ο δεκάλογος της απραξίας και της ανυπαρξίας της Ρ. Δούρου και της Παράταξης "Δύναμη Ζωής"


Τη «Μαύρη Βίβλο» των πεπραγμένων της τριετούς θητείας (2014-2017) της Ρένας Δούρου και της παράταξής της «Δύναμη Ζωής», στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσίασε σήμερα ο Γιάννης Σγουρός.

Read more...

Όταν τα όνειρα για το μέλλον περιορίζονται σε ένα ξαναζεσταμένο παρελθόν


Του Αντώνη Πανούτσου

Η επόμενη κίνηση μπορεί να είναι να αλλάξει τα ονόματα των παιδιών από Φοίβο και Ερνέστο σε Γιώργο και Νίκο. Ακόμα όμως και να μην το κάνει, χθες ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε την καρέκλα. Για να δουν όλοι ότι όπως ο Τόνι Πέρκινς στο Ψυχώ έκανε τη νεκρή του μητέρα, αυτός υποδύεται τον Ανδρέα. Τεστάροντας δημόσια τις ικανότητές του, όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου Αλέξη Τσίπρα στο Documento. «Ήταν ψεύτης ο Ανδρέας;». Ο Τσίπρας δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Κανείς δεν κατηγόρησε τον Ανδρέα ότι έλεγε πάντα την αλήθεια, αλλά τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε και το δημοψήφισμα του Ιουλίου του ’15 με την κωλοτούμπα μέσα στην εβδομάδα ούτε στα όνειρά του δεν θα το είχε τολμήσει ο μακαρίτης.

Read more...

Η νέα ΥΕΝΕΔ του Νίκου Παππά


Της Αλίκης Χατζή

Το Σάββατο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κύριος Μπιρσίμ εγκαινίασε την επιστροφή του στη δημόσια τηλεόραση (στη θέση του προέδρου της επιτροπής ενημερωτικού προγράμματος), μ’ ένα βίντεο για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη» προσαρμοσμένο στην προπαγάνδα του Μαξίμου, στο ίδιο μήκος κύματος με το περιεχόμενο του άρθρου του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Documento.

Read more...

Αρχίζει "πόλεμος" ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: "Υβρις στον Αντρέα" χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το άρθρο Τσίπρα


Του Γιάννη Σιδέρη

«Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς», τραγουδούσαν οι Πασόκοι στα τέλη τη δεκαετία του '70 στα φεστιβάλ της νεολαίας τους, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, επιδιδόμενοι σε έναν ιστορικό παραλληλισμό με την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, που κατέληξε στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα. Μπορεί να θεωρηθεί και ως μια ιστορική αναντιστοιχία, αλλά τότε δικαιολογούνταν. Ήταν ο καιρός της αθωότητας, της πίστης, του ενθουσιασμού, του οράματος.

Read more...

Είναι ο Τσίπρας, ψεύτης;


Του Γιάννης Παντελάκη

Ο Τσίπρας γράφει για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη, ημερομηνία διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έγραψε ένα άρθρο με το χαρακτηριστικό τίτλο: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;». Η σκοπιμότητα του άρθρου, περικλείεται στον τίτλο.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΠΟΛΙΤΙΚΑ