Πεινάς; Δεν έχει να φας; Αν δεν είσαι σε "συλλογικότητα", ατύχησες!!!

Τα συσσίτια της Εκκλησίας φαίνεται ότι είναι για τους εφοπλιστές,
γι’ αυτό δεν δίνει τρόφιμα από το νέο «χωριό» ο δήμος..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Νέα πατέντα "αριστερής" αλληλεγγύης παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμο Βύρωνα: το νέου τύπου "χωριό" που θα έρθει στον Βύρωνα από το Σάββατο, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ, αλλά θα δίνει τρόφιμα σε «συλλογικότητες»..! Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Βύρωνα, «το “Χωριό Παραγωγών” αποτελεί μια κοινωνική δράση του Δήμου Βύρωνα καθώς προσφέρονται στους καταναλωτές προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ μέρος των εσόδων της δράσης πηγαίνουν προς τα δίκτυα αλληλεγγύης της πόλης, προς ενίσχυση πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας». Προφανώς, στα συσσίτια της Εκκλησίας πάνε και τρώνε μπρούκληδες, φραγκάτοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές και τέτοιο σινάφι. Γι’ αυτό δεν τους δίνει τρόφιμα από το νέου τύπου «χωριό» η διοίκηση του δήμου Βύρωνα…

Το ζητούμενο, βέβαια, φαίνεται ότι είναι άλλο: είναι η καταγραφή και η πελατειακή εκμετάλλευση των πεινασμένων… Αυτών για τους οποίους δήθεν προορίζεται η «αλληλεγγύη»…

Στην ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τους λόγους για τους οποίους καταργήθηκε το ΓΝΗΣΙΟ, ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ από το υπουργείο Γεωργίας «Χωριό παραγωγών». ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

Στο νέο «χωριό» που ανακοινώθηκε σήμερα, πόσοι παραγωγοί προέρχονται από το παλιό, το γνήσιο "χωριό" και πόσοι είναι καινούργιοι; Υπάρχουν καινούργιοι; Ασφαλώς ΘΑ υπάρχουν. Αν δεν υπήρχαν, δεν θα γινόταν όλος αυτός ο "μύλος" για να καταργηθεί ένας πετυχημένος θεσμός και να ξαναστηθυεί από την αρχή. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή λέει γενικά κι αόριστα ότι όλοι έχουν «πιστοποίηση ταυτότητας». Πως έχουν πιστοποιηθεί δηλαδή; Ποιός τους έλεγξε; Ποιός έχει τις ΓΝΩΣΕΙΣ για να τους ελέγξει;

Προσπαθώντας να εξορκίσει το φάντασμα του Χαρδαλιά, που φαίνεται ότι «σκιάζει» και «πλακώνει» τους νέους «άρχοντες» του Βύρωνα, η δημοτική αρχή άλλαξε και το λογότυπο της δράσης!!!

Η ανακοίνωση του δήμου

«Το “Χωριό Παραγωγών” ξεκινάει το προσεχές Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2014 στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου, με ώρες λειτουργίας από τις 08.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα από 120 προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, από 26 παραγωγούς - με πιστοποίηση ταυτότητας - από όλη τη χώρα δίχως μεσάζοντες.

Ενδεικτικά, τα προς διάθεση προϊόντα είναι: αλεύρι, αλλαντικά, αυγά, γαλακτοκομικά, γλυκά, ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, ζυμαρικά, λαχανικά, μέλι, τομάτες, ξηροί καρποί, ξύδι, οινοπνευματώδη, όσπρια, ρύζι, σαλιγκάρια, χαλβάς, μανιτάρια κ.α.

Το “Χωριό Παραγωγών” αποτελεί μια κοινωνική δράση του Δήμου Βύρωνα καθώς προσφέρονται στους καταναλωτές προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ μέρος των εσόδων της δράσης πηγαίνουν προς τα δίκτυα αλληλεγγύης της πόλης, προς ενίσχυση πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Η επόμενη συνάντηση του “Χωριού Παραγωγών” θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης κ. Ιωάννη Μαυρίκη στο τηλέφωνο 2132008652 και στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο “Χωριό Παραγωγών” είναι τα λεωφορεία 203 - 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα). Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει κλήρωση με δώρα προϊόντα από τους παραγωγούς. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο».


Ακριβότερα προϊόντα στο νέο "χωριό"…

Από μια πρώτη ματιά που έριξα στον τελευταίο τιμοκατάλογο του παλιού «Χωριού» του Αυγούστου και του νέου «χωριού», προκύπτουν κάποιες διαφορές τιμών, σε βάρος του νέου «χωριού». Π.χ. τα σύκα είναι ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ στο νέο «χωριό».


Επίσης είναι φανερό ότι έχουν αλλάξει οι τοποθεσίες παραγωγής πολλών προϊόντων, όπως τα όσπρια, τα οποία ήταν ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του γνήσιου «χωριού».

Αλήθεια: υπάρχει περίπτωση κάποια προϊόντα, π.χ. τα ΟΣΠΡΙΑ, να είναι ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ; Απλή ερώτηση…

Επειδή στην ανακοίνωση υπάρχουν μεγάλα κενά πληροφόρησης, θα επανέλθω μόλις μάθω νεότερα. Π.χ. τι θα πει «…προσφέρονται στους καταναλωτές προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές»; Ανταγωνιστικές απέναντι σε ΠΟΙΟΥΣ; Στους εμπόρους; Μα με τους εμπόρους δεν συσκέφθηκε ο κ. δήμαρχος και αποφάσισε την κατάργηση του παλιού και πετυχημένου «Χωριού Παραγωγών»;


You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Πεινάς; Δεν έχει να φας; Αν δεν είσαι σε "συλλογικότητα", ατύχησες!!!