Πρώτη προτεραιότητα η κατεδάφιση των έργων του Χαρδαλιά…

Οι κοινωνικές αξίες δεν κατεδαφίζονται με βαριοπούλες,
αλλά με έργα, περισσότερα και μεγαλύτερα…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η δημοτική αρχή του Βύρωνα έχει "χάσει τη μπάλα", κατά το κοινώς λεγόμενο… Παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα της πασοκικής επέλασης του Οκτώβρη του 1981: έπαρση, αλαζονεία, αδιαφάνεια σε μεγάλο βαθμό, με "γαρνιτούρα" αρκετό από το γνώρισμα των ανίκανων ή αναποτελεσματικών και σίγουρα στερούμενων βασικές γνώσεις διοίκησης, το "εγώ τα ξέρω όλα"…

Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά όσα συμβαίνουν σχετικά με το «Χωριό παραγωγών». Έναν καταξιωμένο θεσμό του Βύρωνα, ο οποίος, όμως, έχει ένα «κουσούρι»: το έστησε και το καταξίωσε ο Χαρδαλιάς… «Συμφορά»… Και τώρα τι θα κάνουμε; Πως θα σβήσουμε από τον πολιτικό χάρτη του Βύρωνα τον Χαρδαλιά; «Απλό»: παίρνουμε μια βαριοπούλα και αρχίζουμε το γκρέμισμα.

Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή (στο σύνολό της ή σε κάποια μικρά ή μεγάλα κομμάτια της…) το γκρέμισμα του έργου του Χαρδαλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει χρόνο, κόπο και, ΚΥΡΙΩΣ, ανάλογο ή υπέρτερο έργο. ΕΡΓΟ, όχι φούμαρα.

Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του «Χωριού Παραγωγών» γύρισε μπούμεραγκ στον εμπνευστή και φορέα της υλοποίησης αυτού του ανοσιουργήματος, τον δήμαρχο Βύρωνα. Ο οποίος, εντελώς αυθαίρετα, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, έβγαλε το «διάταγμα» κατάργησης του «Χωριού».

Στις 7 Οκτώβρη, εξήγγειλε, προφορικά κατ’ αρχήν και εγγράφως αμέσως μετά τη «Λειτουργία του ‘’Χωριού των Παραγωγών’’ (με άλλη ονομασία και με ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας που θα ανακοινωθεί σύντομα στους πολίτες του Βύρωνα)».

Πολύ απλά «άρες μάρες κουκουνάρες». «Χωριό παραγωγών» είναι μόνο ΕΝΑ. Με ταυτότητα ποιότητας, όχι κομματική.

Φυσικά, η τραγελαφική κατάληξη της υπόθεσης του «Χωριού» δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως έχουμε ξαναγράψει. Είναι η κορωνίδα της αμφισβήτησης του «Χωριού» από τη σημερινή δημοτική αρχή, όταν ήταν αντιπολίτευση. Και τι δεν είχαμε ακούσει κατά καιρούς… Το άκρον άωτον, όμως, ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013. Αν θέλετε, θυμηθείτε εδώ τι είχε γίνει.

Τώρα, λοιπόν, που ανέλαβε τα ηνία του δήμου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ή κάποια από τα μέλη της με πολλά «γαλόνια»…) θέλησαν να παίξουν τον ρόλο του «εξολοθρευτή». Κλασικές μέθοδοι αποδόμησης των «προηγούμενων», οι οποίες, όμως, πολλές φορές, «σκάνε στα μούτρα σου»… Έτσι έγινε και τώρα με το «Χωριό παραγωγών»…

Οι χαράσσοντες την πολιτική γραμμή της διοίκησης του δήμου αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι δεν είχαν ιδέα πως λειτουργεί το «Χωριό». Αυτό ουδόλως τους εμπόδισε από το να το διαλύσουν (για τον δήμο Βύρωνα μιλάμε) για να έρθουν σήμερα να λένε ότι το «επαναλειτουργούν από μηδενική βάση»..!

Αυτό το «από μηδενική βάση» σημαίνει, χωρίς καμία δυνατότητα παρερμηνείας, ότι η προηγούμενη βάση λειτουργίας του ήταν σαθρή ή σάπια ή βρώμικη ή υπόπτων συμφερόντων ή αναποτελεσματική ή… ή… ή… Ήταν; Ποιος ξέρει τι ακριβώς εννοούν… Δεν έχει λεχθεί ούτε κουβέντα μέχρι σήμερα. Μόνο αερολογίες και γενικότητες.

Η στροφή της διοίκησης και του δημάρχου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (αφού την υπογραφή του έχουν οι ανακοινώσεις) οφείλεται κατά πρώτον στην αδυναμία τους να οργανώσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, η οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ θα προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα από το «Χωριό». Έτσι όπως τα «μαγείρεψαν», σε στενό κύκλο, με πλήρη απουσία της άποψης των 6-7.000 πελατών του «Χωριού», δημιούργησαν την υπόνοια ότι κάποια μεγάλα συμφέροντα ΕΠΕΒΑΛΑΝ την κατάργηση του «Χωριού». Συμφέροντα πελατειακά, κομματικά, σε συνδυασμό με προεκλογικές δεσμεύσεις.

Η χτεσινή ανακοίνωση αποτελεί ένα μνημείο πολιτικής μικροπρέπειας, για να μην πω αθλιότητας. Από την αρχή μέχρι το τέλος περιέχει διασπορά υπονοιών για «στοχευμένο αθέμιτο ανταγωνισμό», για αποκλεισμό όλων των πολιτών από τη δυνατότητα να ωφελούνται (!!!) και συνειδητή παραπληροφόρηση για τη συνεισφορά του «Χωριού» στις κοινωνικές δομές του Βύρωνα.

Ακόμα και σήμερα, που αναγγέλλουν τη λειτουργία του «Χωριού» στις 8 Νοέμβρη, δεν αναφέρεται ποιες ΑΚΡΙΒΩΣ αλλαγές θα γίνουν, ποιες βελτιώσεις θα επιτευχθούν και πως, συγκεκριμένα, ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ, θα ωφεληθούν οι πολίτες από το ψευδεπίγραφο «Χωριό» του ΣΥΡΙΖΑ και του Κατωπόδη σε σύγκριση με το γνήσιο «Χωριό παραγωγών» του Χαρδαλιά. Όλα είναι στον αέρα.

 

Η κυριακάτικη αργία

Εκεί που είναι να σκάει κανείς στα γέλια είναι το θέμα της «κυριακάτικης αργίας»..!

Εδώ γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η διοίκηση Κατωπόδη πρώτα βάζει τις κομματικές «μπροσούρες» και έπειτα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Αλλά, επιπλέον, αλληλογρονθοκοπούνται οι ίδιες οι «αποφάσεις», που αναιρούνται κάθε τρεις και λίγο.

Μιλάει για «αθέμιτο στοχευμένο ανταγωνισμό» και τι κάνει; Φέρνει το άγνωστης μέχρι τώρα σύνθεσης «Χωριό» ΤΟΥ, το Σάββατο έξω από το σούπερ μάρκετ του «Βασιλόπουλου»!!! Ο «Βασιλόπουλος» δεν είναι «έμπορος»; Το «Χωριό παραγωγών» θα πουλάει φθηνότερα από τον «Βασιλόπουλο»; Αυτός δεν είναι ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ «αθέμιτος ανταγωνισμός»; Ποιος να απαντήσει και τι να πει;

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή του Βύρωνα να έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ με «εμπόρους», για τα συμφέροντα των οποίων και μόνο κόπτεται. Θα τα δούμε στην πορεία, ΑΝ και ΟΤΑΝ στηθούν πάγκοι του «Χωριού» made in Katopodis.

Και βέβαια δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς τις επιλεκτικές ευαισθησίες για την "κυριακάτικη αργία" όταν οι υπάλληλοι του δήμου ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και μαζεύουν τα σκουπίδια ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ..! Α, με συγχωρείτε... Ίσως εδώ να ισχύει κάποια εξαίρεση λόγω υπερωριακής και κυριακάτικης αμοιβής... Επιλεκτικές οι "αριστερές" ευαισθησίες...

Πάντως, υπάρχει ακόμη χρόνος, ήρεμα και απλά, η δημοτική αρχή να κατανοήσει πραγματικά το λάθος στο οποίο οδηγείται και να επιστρέψει στη δοκιμασμένη λύση του γνωστού και καθιερωμένου «Χωριού Παραγωγών». Το οποίο δεν είναι του Χαρδαλιά, είναι των πολιτών του Βύρωνα… Αν αυτό τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, ας το ενστερνιστούν και ας κάνουν έναν αναίμακτο «συμβιβασμό»: ας βάλουν τους πολίτες επάνω από τις «δεσμεύσεις», τους «εμπόρους» και τα όποια άλλα αίτια τους «σκανδαλίζουν»…

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Πρώτη προτεραιότητα η κατεδάφιση των έργων του Χαρδαλιά…