Εκ προμελέτης η κατάργηση του "Χωριού Παραγωγών"..!

Πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις μεθοδεύσεις;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σας είχα πει ότι τίποτα δεν μένει κρυφό, για κανένα θέμα. Επιβεβαιώνεται αυτό. Χτες, μετά τη δημοσίευση του θέματος για το «Χωριό Παραγωγών», επικοινώνησαν μαζί μου παραγωγοί που παίρνουν μέρος στο «Χωριό». Όσα μου είπαν επιβεβαιώνουν την άποψή μου ότι το «Χωριό Παραγωγών» του Βύρωνα έχει τελειώσει ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ και ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ από τον Βύρωνα. Το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ εξέλιξη. Είναι η συνέχεια και η κατάληξη της πολεμικής που δέχτηκε το «Χωριό Παραγωγών» από ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη τετραετία.

Αποκορύφωμα αυτής της πολεμικής και της αμφισβήτησης ήταν οι τοποθετήσεις της «Στάσης Βύρωνα» και ομάδων που την στήριξαν στις εκλογές του Μαΐου, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα στις 2 Δεκεμβρίου 2013 με μοναδικό θέμα συζήτησης ««Η Κοινωνική Πολιτική – Αλληλεγγύη: Το καθημερινό στοίχημα της Αυτοδιοίκησης στην εποχή των μνημονίων».

Αυτά που ελέχθησαν τότε, φυσικά και δεν ήταν τυχαία, «ξεκάρφωτα»… Ήταν μέσα στη στρατηγική που ακολουθούσε η τρίτη τη τάξη αντιπολιτευόμενη παράταξη στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά. Ήταν μέσα στα πλαίσια της αποδόμησης κάθε ενέργειας και πρωτοβουλίας της «δεξιάς» δημοτικής αρχής.

«Άσχετα» αν η «αριστερή» αντιπολίτευση έκανε επίσημο αίτημα να πάρει μερίδιο από αυτά που προσέφερε το «Χωριό Παραγωγών» στη «δεξιά» δημοτική αρχή για τις ανάγκες των απόρων και της Εκκλησίας!!!

Όμως, η τότε αντιπολίτευση και σημερινή δημοτική αρχή δεν τα «μέτρησε» σωστά τα πράγματα… Οι παραγωγοί του «Χωριού» δεν έδιναν τα τρόφιμα στον Χαρδαλιά ή στον Γώγο για να τα πάνε σπίτι τους. Τα έδιναν για τους άπορους, για τους άστεγους, για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, για τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα. Γι’ αυτούς τα έδιναν. Η Εκκλησία σ’ αυτούς τα μοίραζε. Οι οικογένειες των παραγωγών γι’ αυτούς μαγείρευαν…

Έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Ένας από τους παραγωγούς του «Χωριού», έκανε τα βαφτίσια του εγγονού του στην Αγία Τριάδα (δεν είναι Βυρωνιώτης ο άνθρωπος…) μόνο και μόνο για να μπορέσει να προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι σε όσους σιτίζονται από τη Μητρόπολη του Βύρωνα..! Είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ που μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάθε ενδιαφερόμενο.

Αυτά είναι γεγονότα και δεν διαψεύδονται από κομματικούς εντεταλμένους, οι οποίοι φρόντισαν να ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ τους συγγενείς τους μόλις ανέλαβαν την εξουσία.

 

Στην Κεφαλονιά…

Παρέλειψα να αναφέρω χτες την αποστολή πέντε τόνων τροφίμων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, τα οποία ήταν προσφορά των παραγωγών του «Χωριού». Εξ ολοκλήρου. Τα τρόφιμα δόθηκαν εκ μέρους του δήμου Βύρωνα, όχι του Χαρδαλιά ή του Γώγου. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που είχε αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Βύρωνα:

«Πέντε τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας από τον Δήμο Βύρωνα, ο οποίος προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους του νησιού που επλήγησαν πρόσφατα από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα τρόφιμα παρέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πόλης και Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημήτρη Ταραζώνα, και συνεργάτες του, στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Γεράσιμο Φωκά, προκειμένου να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών περισσότερων από 2.500 οικογενειών του νησιού που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα και τους οποίους στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Σε μήνυμά του προς το Δήμαρχο Βύρωνα, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του «δια τα αισθήματα συμπαραστάσεως και συμπάθειας της μεγάλης δοκιμασίας του ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Μητροπόλεώς μας», προσθέτοντας «Η αποστολή τροφίμων ανακούφισε ζωτικάς ανάγκας των πληγέντων αδελφών μας».

Ίσως αυτή δεν είναι «αλληλεγγύη»….

 

Εκ προμελέτης η διάλυση..!

Επανέρχομαι στον προμελετημένο εξοστρακισμό του «Χωριού Παραγωγών» από τη σημερινή δημοτική αρχή. Όπως με πληροφόρησαν χτες παραγωγοί του «Χωριού» που επικοινώνησαν μαζί μου, αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου παρουσιάστηκε στους παραγωγούς του «Χωριού» ένας κύριος, σαφέστατα ασαφούς αρμοδιότητας, ο οποίος έλεγε ότι μιλούσε εκ μέρους της ΝΕΑΣ δημοτικής αρχής. Έδωσε το όνομα Καπετανόπουλος Περικλής.

Ο κύριος αυτός ζητούσε από τους παραγωγούς να του δηλώσουν ΑΝ είχαν την πρόθεση να συνεργαστούν με τη ΝΕΑ δημοτική αρχή ατομικά ο καθένας, ΟΧΙ ΣΑΝ «ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ».

Οι παραγωγοί ζήτησαν να μάθουν αν το «Χωριό» θα καταργηθεί ως θεσμός, ως μία ενιαία οντότητα. Για απάντηση εισέπραξαν μισόλογα. Ναι μεν, αλλά… δεν γνωρίζω ακόμα… μάλλον… και άλλες υπεκφυγές. Οι παραγωγοί αρνήθηκαν να συνάψουν νέα συμφωνία ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ με έναν κύριο τον οποίο είχαν συναντήσει, κάποιοι από αυτούς, ως ασχολούμενο με κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης του Κορτζίδη. Τον είχαν συναντήσει και στην Ηλιούπολη, από την οποία, όπως μου μετέφεραν, «εκδιώχθηκε» ή «απομακρύνθηκε».

Το θέμα λοιπόν αρχίζει και «δένει»… Ο ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, ω ΣΥΡΙΖΑ…

ΦΥΣΙΚΑ, μπορεί ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ιδέα για τη δράση αυτού του κυρίου.

Ψάχνω στα δημοσιευμένα κείμενα με το όνομα «Καπετανόπουλος». Βρίσκω πολλές εγγραφές στο ίδιο όνομα: «Καπετανόπουλος Περικλής». Για δείτε δύο ενδεικτικά:


Μάλιστα. «Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αντίστασης», ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η ηλεκτρονική διεύθυνση σε οδηγεί σε έναν blog με τίτλο «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ – Ηλεκτρονική εφημερίδα του Κινήματος Εθελοντών Αλληλεγγύης». Τα κείμενα που φιλοξενούνται δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως πρόκειται για έναν χώρο διακίνησης ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «γλυκό έδεσε» λοιπόν… Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποια "στελέχη" του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουν κέφι το «Χωριό Παραγωγών» και προτιμούν κάποιους «Χωρίς μεσάζοντες». Γιατί; Εκείνοι ξέρουν, οι πολίτες δεν ξέρουν. Αλλά τι περισσότερο να ξέρουν οι πολίτες για να κατανοήσουν ότι άρχισαν να εφαρμόζονται ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

  • Τι περισσότερο πρέπει να μάθουν οι πολίτες για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι τις πρακτικές των ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ της δεκαετίας του 1980, όταν κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία;
  • Πώς να μην ανατριχιάζει κανένας ενθυμούμενος την ΕΠΕΛΑΣΗ των ζιβαγκοφόρων πρασινοληστών στα δημόσια ταμεία;
  • Πώς να μην ανατριχιάζει ο κάθε πολίτης όταν βλέπει ότι Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ;
  • Πώς να μην πιάνει «σύγκρυο» κάθε απλό πολίτη όταν μαθαίνει ότι, ένα μήνα μετά την ανάληψη της αρχής, έχει αρχίσει ο δρόμος ταχύτητας ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΩΝ;

Θα περιμένω να πάρει θέση επί ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, και κυρίως για το «Χωριό Παραγωγών» και τις ίντριγκες που έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή για την κατάργησή του, κάποιο ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ οπωσδήποτε.

Υ.Γ.: Για να μην το ξεχάσω: στις πρακτικές «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που σκοπεύει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία, περιλαμβάνεται και η «εκβιαστική» τρόπον τινά (τον υποχρέωσαν να υποβάλει παραίτηση μετά από πολυετή υπηρεσία…) απομάκρυνση συμβασιούχου υπαλλήλου της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα, ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ; Και μάλιστα ενός υπαλλήλου ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της δράσης του «Χωριού Παραγωγών»; Να μένει το «βύσσινο»… Αυτά τα κάνουν κι άλλοι… Πιο «κομψά»…

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Εκ προμελέτης η κατάργηση του "Χωριού Παραγωγών"..!