Επιλεκτικές "ευαισθησίες" του δημάρχου Βύρωνα ή προεκλογικά γραμμάτια προς εξόφληση;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μέσα στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κρυψίνοιας του δήμου Βύρωνα απέναντι στην ενημέρωση των πολιτών, υπήρξαν δύο νέα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε χτες 29.9.2014 και δεν υπήρξε επίσης καμία ενημέρωση για μια συνάντηση που συγκάλεσε ο δήμαρχος «με τους επαγγελματίες της πόλης» με θέμα «Το Χωριό παραγωγών».

Και αν για το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να πει κανείς ότι το θεώρησαν «τυπικό» το θέμα ή ότι «τους ξέφυγε», το θέμα της συζήτησης για το «Χωριό Παραγωγών» είμαι βέβαιος πως είναι επιλογή τους να την κάνουν σε «κλειστό κύκλο». Και ήθελαν να την κάνουν σε «κλειστό κύκλο», γιατί το μέλλον του «Χωριού Παραγωγών» ήταν προδιαγεγραμμένο για τον Βύρωνα, αφού ανέλαβε τον δήμο μια δημοτική παράταξη η οποία ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ, ακόμα και ΜΕΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο…

Στην εκ των υστέρων ανακοίνωση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου Βύρωνα αναφέρεται:

Συνάντηση του Δημάρχου με τους επαγγελματίες του Δήμου

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τους επαγγελματίες της πόλης το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου (19.00) στο Δημαρχείο με θέμα «Το Χωριό των Παραγωγών».

Οι έμποροι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη συνέχεια (ή μη) του «Χωριού των Παραγωγών». Κατέκριναν την προηγούμενη δημοτική αρχή που το θεσμοποίησε και έκαναν λόγο κυρίως για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, κατέστησε σαφές ότι οι απόψεις τους θα καταγραφούν και θα προσμετρηθούν στις αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής αναφορικά με «Το Χωριό των Παραγωγών», αλλά και με ό,τι αφορά την «αναζωογόνηση» της αγοράς του Βύρωνα.

 Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν είχε λάβει χώρα παρόμοια συνάντηση, γεγονός που επισημάνθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής που ευχαρίστησαν για αυτό το λόγο το Δήμαρχο της πόλης, με τον τελευταίο να δεσμεύεται για παρόμοιες συναντήσεις στο μέλλον.

 

Ούτε τα προσχήματα..!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η διοίκηση Κατωπόδη! Και πολύ καλά κάνει που δεν τα κρατάει. Γιατί έτσι θα μπορέσει ο απλός πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα στην πράξη και όχι να καταπιεί «αμάσητα» όσα θέλει να τον ταΐσει η «έγκυρη» ενημέρωση του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

"Οι έμποροι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη συνέχεια (ή μη) του "Χωριού των Παραγωγών". Κατέκριναν την προηγούμενη δημοτική αρχή που το θεσμοποίησε και έκαναν λόγο κυρίως για αθέμιτο ανταγωνισμό".


Η «ενημέρωση» είναι πασιφανώς ψευδής και παραπλανητική. Το «Χωριό Παραγωγών» είναι τελειωμένο από τον Βύρωνα. Και είναι τελειωμένο γιατί η παράταξη Κατωπόδη και οι συνεργαζόμενες μαζί της «δυνάμεις» έχουν έτοιμο το «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο μάλιστα κάνει πρεμιέρα, στη μετά Χαρδαλιά εποχή, στις 11 Οκτωβρίου.

Και αυτοί που «κατέκριναν» τη δημοτική αρχή Χαρδαλιά, είναι τώρα έτοιμοι να… αποθεώσουν τη δημοτική αρχή Κατωπόδη που τους απάλλαξε από τον… τύραννο!!!

Προφανώς, το «Χωριό Παραγωγών» έκανε «αθέμιτο ανταγωνισμό», ενώ το «Χωρίς μεσάζοντες» κάνει… θεμιτό..!

«Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν είχε λάβει χώρα παρόμοια συνάντηση, γεγονός που επισημάνθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής που ευχαρίστησαν για αυτό το λόγο το Δήμαρχο της πόλης, με τον τελευταίο να δεσμεύεται για παρόμοιες συναντήσεις στο μέλλον».

Η τελευταία «αξιομνημόνευτη» παράγραφος θυμίζει προπαγάνδα του χειρίστου είδους. Τέτοιο «αυτολιβάνισμα» έχει ανάγκη ο κ. Κατωπόδης; Αυτό το «γραφείο Τύπου» θα πληρώνουν οι πολίτες; Αυτή την «ενημέρωση» θα «απολαμβάνουν» οι πολίτες που θα πληρώνουν;

 

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια, κ. Κατωπόδη;

Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Κατωπόδης, ως επικεφαλής του ευρύτερου ή ευρύτατου συνασπισμού αριστερών δυνάμεων, δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες που κατέκλυζαν την Καραολή – Δημητρίου και ψώνιζαν από το «Χωριό Παραγωγών». Αλλά ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ.

Να εξηγήσει στους πολίτες ότι την κατάργηση του «Χωριού Παραγωγών» δεν την επέβαλαν οι προεκλογικές «υποχρεώσεις» και «συμμαχίες» του κ. Κατωπόδη, αλλά η σύγκριση μεταξύ της ποιότητας και των τιμών των προϊόντων του «Χωριού Παραγωγών» και του «Χωρίς μεσάζοντες».

Να εξηγήσει στους πολίτες ότι ΤΩΡΑ δεν ήρθε η ώρα της εξόφλησης προεκλογικών «γραμματίων», αλλά είναι η ώρα κατά την οποία η διοίκηση Κατωπόδη θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ με στοιχεία τις «μεροληπτικές», «επιζήμιες» και «άδικες» αποφάσεις της διοίκησης Χαρδαλιά, η οποία είχε καθιερώσει το «Χωριό Παραγωγών». Αν δεν αποδείξει τίποτα από όλα αυτά, θα είναι έκθετος.

Αν δεν αιτιολογήσει πλήρως την κάθε απόφασή του ο κ. Κατωπόδης, θα είναι έκθετος στα μάτια και στη συνείδηση των πολιτών. Και θα έχει κάνει μια κάκιστη αρχή στην πρώτη μόλις σημαντική δημόσια υπόθεση την οποία χειρίζεται.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Επιλεκτικές "ευαισθησίες" του δημάρχου Βύρωνα ή προεκλογικά γραμμάτια προς εξόφληση;