37 ακίνητα του Βύρωνα ζητούν ιδιοκτήτη…


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ η μεταβίβαση στο υπερταμείο,
είπε ο δήμαρχος Βύρωνα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο…

ΚΑΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ που μεταβιβάστηκαν
στο “ευρωπαϊκό ενεχυροδανειστήριο”..!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με πενιχρή έως υποτυπώδη συμμετοχή πολιτών έγινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη μεταβίβαση στο “ευρωπαϊκό ενεχυροδανειστήριο” τριάντα επτά (37) ακινήτων που ανήκουν χωροταξικά στον δήμο Βύρωνα. Αυτό που μάθαμε από τον κ. δήμαρχο Βύρωνα, αλλά δεν έχουμε μάθει από τον δήμαρχο Καισαριανής, είναι ότι ΚΑΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ έχει ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο..! Ίσως είναι “μυστικό” που δεν πρέπει να διαρρεύσει… Ίσως, πάλι, να αναμένεται η έγκριση του Περισσού για να ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το θέμα…

Στην εισήγησή του ο κ. Κατωπόδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις ενέργειες που έκανε η διοικούσα ομάδα μετά την πληροφόρηση από τους έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους για την ύπαρξη του θέματος, το οποίο επανέλαβε ότι δεν γνώριζε. Από τα αρμόδια υπουργεία στα οποία απευθύνθηκε για ενημέρωση, πληροφορήθηκε, όπως είπε, ότι η μεταβίβαση των ακινήτων στο υπερταμείο δεν είναι οριστική, αφού απαιτείται συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι και χρονοβόρα.

Ανέφερε επίσης ότι, όπως επικαλέστηκαν τα αρμόδια υπουργεία, η βάση δεδομένων από την οποία αντλήθηκαν τα στοιχεία των ακινήτων, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ.

Είπε επίσης ότι και ο δήμος Βύρωνα έχει δημιουργήσει κοινόχρηστες εγκαταστάσεις σε δημόσιες και δασικές εκτάσεις, ενώ ήταν ξεκάθαρος στο ότι ο δήμος Βύρωνα δεν έχει ιδιοκτησία στα γήπεδα της Εργάνης.

Όλα όσα είπε ο κ. Κατωπόδης θα τα ακούσετε στην εισήγησή του που ακολουθεί. Θα επανέλθω με τις ερωτήσεις των συμβούλων και τις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Βύρωνα.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ 37 ακίνητα του Βύρωνα ζητούν ιδιοκτήτη…