Φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή στο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα!!!

 

Απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ Επιχείρηση..!


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες, 30 Μαΐου 2018, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα Βασίλειο Πάγκαλο, γιατί τον Μάρτιο του 2015 απασχόλησε εργαζόμενους στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση χωρίς να έχουν καμία ασφάλιση.

Την αποκάλυψη - καταγγελία είχε κάνει το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα, το οποίο τελικά κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας, αφού ο πρόεδρος της επιχείρησης, παρά τις προειδοποιήσεις του σωματείου, θεωρούσε ότι μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους στο μαρμαρογλυφείο χωρίς σύμβαση και ασφάλιση.

Ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο κατέθεσαν στελέχη του σωματείου, τα οποία δικαίως θεωρούν ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ επιχείρησης έχει οριστεί από τους «κλειδοκράτορες» του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση αυτή.


Τι έλεγε η καταγγελία του σωματείου εργαζόμενων

Στις 10.3.2015 το σωματείο των εργαζόμενων έστειλε στον κ. Πάγκαλο, με κοινοποίηση στον δήμαρχο κ. Κατωπόδη, την παρακάτω επιστολή – καταγγελία:

Προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης  Ανάπτυξης Α.Ε. Δήμου Βύρωνα  κ. Πάγκαλο Βασίλειο

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στην απόφασή σας να απασχολείτε εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση και πιο συγκεκριμένα στο μαρμαρογλυφείο, χωρίς καμία σχέση εργασίας (ανασφάλιστους). Πρόκειται για μια πράξη βαθιά αντεργατική, παράνομη  και πολιτικά απαράδεκτη.

Όταν το σωματείο μας αντιλήφτηκε το γεγονός αυτό, αντέδρασε ως όφειλε αμέσως και  διαμαρτυρήθηκε σε συνάντηση που είχε μαζί σας, ενώ ενημέρωσε και το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, ο οποίος μας δήλωσε άγνοια για το γεγονός.

Στη συνάντηση μαζί σας έγινε φανερό ότι δεν υπάρχει καμία και οποιασδήποτε μορφής σύμβαση εργασίας για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης γι’ αυτούς. Μας είπατε, στη συνάντηση που είχαμε, ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι  θα δούλευαν για ένα διάστημα και στη συνέχεια θα τους πληρώνατε με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Κάτι που δεν προβλέπεται από την νομοθεσία, γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παρείχαν εξαρτημένη εργασία και δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Είναι φανερό ότι προχωρήσατε σε «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία  υπερεκμετάλλευσης ανθρώπων, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη που έχουν για  να εργαστούν. 

Θα περίμενε κανείς από μια δημοτική αρχή και τα στελέχη της, που εξελέγη έχοντας  αναφορά στην αριστερά, να μην εφαρμόζουν τέτοιου διοικητικές πρακτικές διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας και να μην εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές που όταν είναι στην αντιπολίτευση τις καταγγέλλουν.

Το σωματείο μας δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί τέτοιες πολιτικές ενέργειες από την μεριά της διοίκησης της επιχείρησης την οποία έχει διορίσει η δημοτική αρχή. Κρατάμε τη διαβεβαίωση σας ότι δεν θα επαναληφθεί  άλλη φορά τέτοιου είδους απασχόληση εργαζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του κάθε εργαζομένου στην εργασία με μισθό και ασφαλιστική κάλυψη.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή στο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα!!!