Στο έλεος σκοπιμοτήτων οι μαθητές του σχολείου Χαραλαμπόπουλου

ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή ΠΑΡΑ-πληροφορούσε τους γονείς
ότι «Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018», αλλά οι γονείς
αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς εγγυήσεις ότι δεν είναι επικίνδυνο

ΑΦΑΝΤΟΣ ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, από τα χέρια του οποίου πέρασαν
όλεςοι διαδικασίες άρσης της ακαταλληλότητας..!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣ Η ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ
ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟ 2004


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

"Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018", λέει η δημοτική αρχή Βύρωνα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου από χτες. «Επαναλειτουργεί». Δεδομένο το παρουσιάζει. Χωρίς προϋποθέσεις και επιφυλάξεις. Όμως, οι κάτοικοι και οι γονείς που βρέθηκαν χτες στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, άλλα άκουσαν.

Άκουσαν ότι η Πολεοδομία έχει ζητήσει να γίνουν ΣΤΑΤΙΚΕΣ μελέτες για το σχολείο. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή το σχολείο είναι άγνωστο αν έχει στατική επάρκεια!!! Παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή λέει ότι «Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018»!!!

Τι άλλο λέει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής; Λέει ότι:

«Σύμφωνα με έγγραφο της Πολεοδομίας Αθηνών, αίρεται η αχρησία που επιβλήθηκε στο 4ο Δημοτικό/Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, μετά τις 7 το πρωί, «διότι εξασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια» σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αυτοψία που διενήργησαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας στο 4ο Δημοτικό σχολείο, διαπιστώθηκε ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφάλειας, τα οποία υπογράφει ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, τα οποία επαρκούν για την αποφυγή ατυχήματος και εξασφαλίζουν την προστασία μαθητών και πεζών.

Με βάση το έγγραφο της Πολεοδομίας το 4ο Δημοτικό /Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 26/3/2018».


ΠΑΡΑ-πληροφόρηση…

Καμία σχέση τα «μέτρα ασφαλείας» «τα οποία επαρκούν για την αποφυγή ατυχήματος και εξασφαλίζουν την προστασία μαθητών και πεζών» με την ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του κτιρίου..! ΚΑΜΙΑ! Τα «μέτρα ασφαλείας» είναι τα προστατευτικά παραπέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, τα οποία έχουν αποστολή να συγκρατήσουν κομμάτια από τοίχους, σοβάδες ή άλλα υλικά τα οποία είναι πιθανό να πέσουν στα κεφάλια μαθητών και πεζών. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ!!!

Ποιος τα υπογράφει τα «μέτρα ασφαλείας»; Τα υπογράφει ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα. Τι είπε ο εν λόγω κύριος; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ, γιατί, απλούστατα, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ!!!

Ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παρουσιαστεί ο κύριος διευθυντής και να εκθέσει στους γονείς την πραγματική κατάσταση του σχολείου, αλλά… πέρα βρέχει. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που αποχώρησα.


"Εκβιασμός" λένε οι γονείς..!

Ποιες ήταν οι «εναλλακτικές» λύσεις που πρότεινε ο κ. δήμαρχος Βύρωνα; Πρώτη ήταν η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ μέχρι να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης. Η πρόταση αυτή χαρακτηρίστηκε από τους παριστάμενους γονείς "εκβιασμός". Οι άλλες δύο ήταν πρακτικά βάναυσες για τα παιδιά, αφού προέβλεπαν τον διασκορπισμό των μαθητών σε διάφορα σχολεία της περιοχής. Η «εναλλακτική» αυτή απορρίφθηκε επίσης από τους γονείς, αλλά και από τους δασκάλους των παιδιών.

Μετά από τις αντιδράσεις, «έπεσε στο τραπέζι» και άλλη πρόταση: να γίνουν την επόμενη εβδομάδα εργασίες συντήρησης μετά τη μία το μεσημέρι που θα σχολάνε τα παιδιά, και να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης τις ημέρες που θα διακοπούν τα μαθήματα λόγω Πάσχα. ΦΥΣΙΚΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. Η οποία μελέτη, την οποία ζήτησε η Πολεοδομία να γίνει μέσα σε 90 μέρες, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, "μπορεί" να γίνει μέσα σε 40-50 μέρες. Όλα αυτά χωρίς να δίνεται καμία «εγγύηση» ή σοβαρή διαβεβαίωση πως θα τηρηθούν κάποια χρονοδιαγράμματα για τις εργασίες και τις μελέτες.

Και ενώ ο κ. Κατωπόδης «ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», όπως είπε, για το κλειστό και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ήρθε ο κ. Χαρδαλιάς και τι είπε; Είπε ότι η παράταξη του σημερινού δημάρχου έβαλε χίλια μύρια προσκόμματα στην ανέγερση ΝΕΟΥ σχολείου το 2004!!! Αλλά καλύτερα ακούστε μόνοι σας τι είπε ο προηγούμενος δήμαρχος.


Επανέρχομαι σύντομα και με άλλες τοποθετήσεις.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Στο έλεος σκοπιμοτήτων οι μαθητές του σχολείου Χαραλαμπόπουλου