Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ κ. Κατωπόδης έκλεισε ένα ιστορικό ΣΧΟΛΕΙΟ τού Βύρωνα!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το "κατάφερε" λοιπόν και αυτό η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ: έκλεισε ένα ιστορικό σχολείο..! Και το "κατάφερε", έχοντας επικεφαλής έναν… εκπαιδευτικό!!! Τον κ. Κατωπόδη… Επιβάλλεται να γίνει ο πρέπων καταλογισμός. Να συνυπολογιστεί και αυτό το "έργο" της μαζί με τη δέσμευση 4.000 λογαριασμών δημοτών του Βύρωνα παραμονές Χριστουγέννων..! Πώς το έλεγε το προεκλογικό σλόγκαν τους; Α, ναι: "Η ελπίδα έρχεται"..! Τώρα είναι ώρα να φύγουν εκείνοι… Άλλα ψέματα δεν αντέχουν οι πολίτες.

Ποια είναι η ιστορία του σχολείου "Χαραλαμπόπουλου" που σφραγίστηκε από την Πολεοδομία; Διαβάστε κάποια στοιχεία από όσα μπόρεσα να μάθω:

Το 2004, στην προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας (επί Πέτρου Ευθυμίου) και με τον ΟΣΚ (επί Μανώλη Μπαλτά), ο δήμος Βύρωνα εξασφάλισε 2.5 εκ. ευρώ για την κατασκευή νέου διδακτηρίου στη θέση τού ιστορικού κτηρίου του Χαραλαμπόπουλου!

Η μελέτη του δήμου προέβλεπε κατασκευή σύγχρονου διδακτηρίου στην ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική μορφή. Η αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης ήταν εντονότατη και διαρκείας, με προσφυγές σε υπουργεία και τη Δικαιοσύνη, με αίτημα να ματαιωθεί η κατασκευή και να κηρυχτεί το σχολείο Πολιτιστικό Μνημείο!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια ακριβώς τακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της κατασκευής του κολυμβητηρίου!!! Γιατί, έλεγαν οι της "αριστεράς και της προόδου", ο χώρος βρίσκεται μέσα στην Β’ Ζώνη Υμηττού!!!

Και αν το κολυμβητήριο έγινε τελικά, λόγω, κυρίως, της επιμονής του Νίκου Χαρδαλιά, δεν συνέβη το ίδιο και με το σχολείο. Οι συνεχόμενες παρελκυστικές τακτικές οδήγησαν στη ματαίωση τής κατασκευής του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής ότι το σχολικό κτήριο, λόγω παλαιότητας, αργά ή γρήγορα θα γινόταν επικίνδυνο για τη φιλοξενία παιδιών!

Εν τέλει, η τότε δημοτική αρχή προχώρησε στη συντήρηση του κτηρίου, αλλά εξασφάλισε και 2 (ΔΥΟ) εκατομμύρια για να αγοραστεί και να ανακατασκευαστεί το Αθήναιον.

Όπως λέει ο σοφός λαός, όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες… Με αυτές τις θύελλες είναι σήμερα αντιμέτωπη η δημοτική αρχή του Τσίπρα. ΔΙΚΟ ΤΗΣ έργο είναι το σφράγισμα του σχολείου.

«ΦΥΣΙΚΑ», μην περιμένει κανένας ότι θα υπάρξει ίχνος αυτοκριτικής και ανάληψης ευθυνών. Όχι, «φυσικά». Άλλωστε, το δείγμα δόθηκε σήμερα από την προσωπική σελίδα του δημάρχου… Αχ, συγνώμη, την ιστοσελίδα του δήμου ήθελα να πω… «Απολαύστε» δείγμα γραφής γενναίου ανδρός: 

Προσέξτε, παρακαλώ, το «δημοκρατικό» ενδιαφέρον του κ. δημάρχου: «Με πρωτοβουλία του δημάρχου», λέει, «συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς για συζήτηση, ενημέρωση και επανεκτίμηση της κατάστασης»!!!

Προφανώς, έχει χαθεί κάθε μέτρο. Ακόμη και του γελοίου… Γιατί αν δεν είχε χαθεί, θα προτιμούσαν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί, αντί να έχουν το θράσος να «υπερηφανεύονται» για τα χάλια στα οποία βρίσκεται η πόλη…

Ταύτα και αναμένω τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής για τα νεότερα.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ κ. Κατωπόδης έκλεισε ένα ιστορικό ΣΧΟΛΕΙΟ τού Βύρωνα!!!