Της "Αλληλεγγύης" το κάγκελο..!

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ στην απόφαση τού
δημοτικού συμβουλίου και… εισήγηση του δημάρχου!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η "κακή μέρα"… φάνηκε από την αρχή… Ή καλύτερα "βρώμαγε" ΔΙΑΠΛΟΚΗ και κομματική εμπλοκή. Γι’ αυτό και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την πραγματική πλειοψηφία τού δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα η πρώτη εισήγηση στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Αφού, όμως, οι συριζαίοι είχαν κάνει όλες τις μεθοδεύσεις, έπρεπε να το συνεχίσουν το σχέδιο. Και το ξαναέφεραν για λήψη απόφασης στις 28 Φεβρουαρίου. Η συνέχεια επί των εγγράφων:

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ύστερα από τέσσερις μέρες, αναφέρεται ως μοναδική ουσιώδης τροποποίηση σε σχέση με την πρώτη εισήγηση, η προσθήκη της Μητρόπολης Βύρωνα στους αποδέκτες των τροφίμων που προσφέρουν οι παραγωγοί, εδώ και πολλά χρόνια, για τα συσσίτια των απόρων.

Αυτή είναι η πρώτη εισήγηση:


Όπως βλέπετε, ΔΕΝ υπάρχει η Εκκλησία.

Αυτή είναι η δεύτερη εισήγηση:Μέχρι εδώ «καλά», θα μπορούσε να πει κανείς.

 

Έτσι ξαφνικά… φύτρωσε και εισήγηση δημάρχου!!!

Αλλά, στις 8 Μαρτίου 2018, "ξεφυτρώνει" νέα εκδοχή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου..!Τι λέει αυτή η νέα βερσιόν; Λέει ότι ο δήμαρχος Βύρωνα έκανε και δική του εισήγηση, στην οποία «εισηγείται» την «λήψη απόφασης για ΤΡΙΜΗΝΗ άδεια λειτουργίας της δράσης»!!! Και γιατί να είναι τρίμηνη η άδεια; Για «να δοθεί ο χρόνος να εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο το οποίο να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό»!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό: δεν βάζουν μυαλό και δεν ορρωδούν προ ουδεμιάς σκοπιμότητας και πιθανής δολοπλοκίας. ΟΥΔΕΜΙΑΣ! Αυτά που ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν από την αρχή και δεν τα έκαναν, τα φέρνουν τώρα, ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου, να τα πλασάρουν ως εισήγηση του δημάρχου!!!

Α, και κάτι άλλο λέει η σίγουρα καταγέλαστη εισήγηση, η οποία, προφανέστατα, πάρθηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση και των εμπόρων του Βύρωνα:

«Να προσκαλέσει σε διαβούλευση και συνεργασία τους εμπόρους της πόλης με δεδομένο το γεγονός ότι στις καταστατικές τους αρχές συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών αφενός και της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης αφετέρου».

ΤΩΡΑ το θυμήθηκαν! ΤΩΡΑ!!! Ένα μήνα, σχεδόν, ύστερα από την πρώτη εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία η πραγματική πλειοψηφία του συμβουλίου απέρριψε!


Βέβαια, για να μη βρεθεί κάποιος αδίστακτος και πει ότι η εισήγηση του δημάρχου έγινε από την αρχή της διαδικασίας, ας δούμε την πρώτη ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση:Η ουσία του θέματος πιστεύω ότι είναι η όλη μεθόδευση, αλλά και τα (πιθανά και απίθανα) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που κρύβονται κάτω από τον τίτλο της κάθε τέτοιας δράσης, όπως και αν ονομάζεται. Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιοι πολίτες, έστω και συριζαίοι, έστω και «πεινασμένοι» για εξουσία κάθε είδους με όσα αυτή συνεπάγεται, θα δεχόντουσαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κωμωδία διαπλοκής χωρίς κανένα αντάλλαγμα, οιουδήποτε είδους.

Όλοι όσοι συμμετείχαν προσδοκούσαν ωφελήματα. Ποικίλα. Από τα πιο "αθώα", έως τα πιο "πονηρά". Κάποιοι θα τα πήραν ήδη και κάποιοι άλλοι προσδοκούν ότι θα τα εισπράξουν οσονούπω. Γι’ αυτό και οι δικαιολογίες του τύπου «το κάναμε γιατί μας πίεζε ο χρόνος και έπρεπε να προλάβουμε», θεωρούνται φαιδρές.

Προφανώς, γι’ αυτούς, η λέξη «ντροπή» συγκαταλέγεται στις «άγνωστες λέξεις»…

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Της "Αλληλεγγύης" το κάγκελο..!