Κομματικά "παιχνίδια εξουσίας" με το "Χωριό Παραγωγών" σε βάρος των πολιτών…

Εν κρυπτώ η μειοψηφία έστησε έναν κομματικό σύλλογο για να χειραγωγήσει το σημερινό "Χωριό Παραγωγών"!!!

ΑΝΗΘΙΚΗ μεθοδευμένη επιχείρηση ψηφοθηρίας..! ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ούτε αυτή η εισήγηση!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε χτες, 12.2.2018, το δεύτερο θέμα για συζήτηση ήταν: "Αίτημα του Συλλόγου Καταναλωτών Βύρωνα “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” σχετικά με την αδειοδότηση της δράσης “Χωριό παραγωγών και Καταναλωτών”". Ομολογώ ότι δεν πήγε το μυαλό μου πως πρόκειται για ένα ΑΚΟΜΑ κομματικό "εργαλείο" του ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων του, με το οποίο η μειοψηφούσα δημοτική αρχή επιδίωξε να ελέγξει πλήρως το σημερινό "Χωριό Παραγωγών" σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον.

Ποιος είναι ο συγκεκριμένος σύλλογος καταναλωτών, πότε ιδρύθηκε, ποια είναι τα μέλη του, ποιοι είναι οι σκοποί του κλπ. κλπ., ξεδιπλώθηκαν, εν μέρει, στη συζήτηση… Μην ξεχνάμε ότι και η δράση «Χωρίς μεσάζοντες» ήταν υποταγμένη στον ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ένας «εγκέφαλος» τού «Χωρίς Μεσάζοντες» ήταν (είναι και σήμερα άραγε;) «ιδιαίτερος» και «γενικών καθηκόντων» ενός πρώην δημάρχου και σημερινού χωρικού αντιπεριφερειάρχη, που έχει μεν «αποχωρήσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «υπηρετεί ευσυνειδήτως» (και με το αζημίωτο, φυσικά..) την κυρία Δούρου…


Πώς στήθηκε η "αλληλεγγύη"…

Τι έλεγε, λοιπόν, η πρόσκληση του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα; Ιδού:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να προσέλθετε στις 12/02/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καραολή & Δημητρίου 36-44) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του N. 3852/2010 “Αυτοδιοίκηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πρόγραμμα Καλλικράτης” για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

2. «Αίτημα του Συλλόγου Καταναλωτών Βύρωνα “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” σχετικά με την αδειοδότηση της δράσης “Χωριό παραγωγών και Καταναλωτών”».

Αυτό το νέο «φρούτο», είναι άλλο ένα μελετημένο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή με τον νόμο 4497/2017 και έχει θέμα «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αγοράς καταναλωτών αναφέρονται στο άρθρο 37, σελίδα 22 του ΦΕΚ.

 

Τι λέει ο νόμος

Τι λέει λοιπόν ο νόμος που ψηφίστηκε;

«20. ‘’Αγορές Καταναλωτών’’: οι αγορές που διοργανώνονται με πρωτοβουλία πολιτών - καταναλωτών για την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και της αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών, μετά από έγκριση των δήμων, οι οποίοι παραχωρούν και τους χώρους διεξαγωγής των αγορών αυτών».

Η εξάρτηση αυτού του τύπου των αγορών από τους δήμους είναι πασιφανής: ο δήμος ΕΓΚΡΙΝΕΙ αν θα δώσει άδεια σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αγορά! Αν η αγορά δεν είναι υποταγμένη στις «δημοκρατικές αυθαιρεσίες» των συριζαίων, άδεια δεν πρόκειται να πάρει. Και εδώ πρόκειται να «φυτρώσουν» άλλα προβλήματα, αφού στον νόμο αναφέρεται ότι «Σε κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα μπορεί να διενεργείται μία αγορά των καταναλωτών». Σήμερα στον Βύρωνα διενεργούνται παραπάνω από μία αγορές καταναλωτών.

Ποιοι δικαιούνται να ζητήσουν άδεια; Ιδού:

«Για τη διενέργεια των αγορών του παρόντος, οι δήμοι εγκρίνουν τη διοργάνωση αγορών σε ενώσεις καταναλωτών του άρθρου 10 του ν. 2251/1994, σε συνεταιρισμούς καταναλωτών, καθώς και σε συλλογικούς φορείς πολιτών - καταναλωτών με νομική υπόσταση, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνονται απαραίτητα:

α. ότι είναι μη κερδοσκοπικοί,

β. ότι αφορούν στην ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης και στην προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και

γ. ότι έχουν σκοπό που προάγει σαφώς την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και τις αλληλέγγυες δράσεις που ωφελούν συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες επιβίωσης, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, φυλής, αναπηρίας, ηλικίας, θρησκεύματος, πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και γενικώς κάθε μορφής διάκριση.

Οι ανωτέρω φορείς, εφόσον εγκριθεί η πρότασή τους, πρέπει σε ετήσια βάση να υποβάλουν στο δήμο απολογισμό με τις αλληλέγγυες δράσεις τους και τους ωφελούμενους από αυτές. Η παράλειψη υποβολής απολογιστικών δράσεων είναι λόγος διακοπής της λειτουργίας της αγοράς. Απαγορεύεται ρητώς οι συλλογικοί φορείς να απαιτούν χρηματικά ποσά από τους πωλητές για τη συμμετοχή τους στις αγορές αυτές. Η εισφορά των πωλητών έγκειται στη δωρεά προϊόντων για την κάλυψη των καταστατικών σκοπών του συλλογικού φορέα».

 

Δεν δίνουν στην Εκκλησία οι συριζαίοι!!!

Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει, είναι το γεγονός ότι η «αλληλεγγύη» των συριζαίων, με τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, έχει εφαρμογή μόνο στα διάφορα κομματικά «γκρουπούσκουλα» και ΟΧΙ στους άπορους που έτρωγαν και τρώνε στα συσσίτια της Εκκλησίας..! Η Εκκλησία έχει πάψει να παίρνει «ούτε σπυρί φασόλι», που είχε πει και η «βαρώνη» του σύριζα στο δημοτικό συμβούλιο προ ετών, επί Χαρδαλιά.

 

Αυθαιρεσία της μειοψηφίας..!

Ας πούμε, λοιπόν, ότι όλα είναι καθαρά και αγνών προθέσεων. Ας πούμε. Τι θα έπρεπε να κάνει μια δημοτική αρχή, η οποία μάλιστα είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ; Ασφαλώς έπρεπε να συγκαλέσει, πριν από οτιδήποτε άλλο, όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, να συζητήσει μαζί τους και να σχηματίσει ένα σχήμα ΠΟΛΙΤΩΝ ή/και αιρετών διαπαραταξιακό, το οποίο θα ζητούσε από τον δήμο την άδεια και τους χώρους για τη λειτουργία της αγοράς, ορίζοντας και τα μέλη κάθε παράταξης για την παρακολούθηση του έργου της αγοράς. Αυτό λέει η ηθική και η λογική.

Δεν το λέει όμως η λογική και η ηθική των συριζαίων. Αυτοί σχημάτισαν εν κρυπτώ έναν σύλλογο αμιγώς κομματικό, στον οποίο εκχώρησαν το όνομα «Χωριό Παραγωγών» (το οποίο «ανήκει» στον Χαρδαλιά), έφτιαξαν καταστατικό «στα μέτρα τους», με πρόβλεψη διάρκειας ζωής τα δέκα χρόνια με δυνατότητα παράτασης και τα έφεραν όλα έτοιμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης..!

Η όλη μεθόδευση οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ΑΝΗΘΙΚΗ μεθοδευμένη επιχείρηση ψηφοθηρίας.

 

Τα ιδρυτικά μέλη

Ποιοι αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του κομματικού συλλόγου; Ιδού:


Από το 2017 είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες σύνταξης του καταστατικού του «συλλόγου καταναλωτών», με απόλυτη μυστικότητα. ΔΙΟΡΙΣΑΝ την διοικούσα επιτροπή, πήραν τις σφραγίδες στα χέρια τους, έκαναν και… συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα (!!!), άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα (!!!), νοίκιασαν γραφεία κλπ. κλπ. !!! Ο «θαυμαστός κόσμος» των συριζαίων…


Μέγιστη εντύπωση μου προκαλεί η παρουσία του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ στη λίστα των ιδρυτικών μελών. Αν είναι ο ίδιος Κώστας Πετρόπουλος που ήταν το "δεξί χέρι" του Νίκου Χαρδαλιά στο πραγματικό "Χωριό Παραγωγών". ΑΝ... Εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία... Και μου προκαλεί εντύπωση όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί συμμετείχε στην ΑΝΗΘΙΚΗ επιχείρηση της εν κρυπτώ δημιουργίας του κομματικού παραρτήματος... 


Δεν πέρασε και αυτό..!

Φυσικά, επειδή η «εποχή της αθωότητας» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τους έχοντες κάθε μορφής σχέση με το συνονθύλευμα του Τσίπρα, η αντιπολίτευση, η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση, έθεσε βέτο στην αυθαιρεσία και το θέμα δεν πέρασε..! Θα δούμε στη συνέχεια τι πρόκειται να γίνει. Μάλιστα, όπως έμαθα, ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ και ένα μέλος της παράταξης του Σύριζα… Άλλο ένα… Πώς το είπε ο κ. Κόνσουλας; «Είστε τελειωμένοι»… Και άκρως επικίνδυνοι για τους απλούς πολίτες…

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Κομματικά "παιχνίδια εξουσίας" με το "Χωριό Παραγωγών" σε βάρος των πολιτών…