Ο δήμαρχος Βύρωνα κοροϊδεύει τους πολίτες...

Στις 25 Ιανουαρίου είπε ότι ήθελε προσφορές και
στις 30 Ιανουαρίου έδωσε τη δουλειά των 4.500 ευρώ
με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (προφανώς σε ημέτερους)...


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ..! ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της όποιας "Αριστεράς"… ΥΠΟΝΟΙΕΣ για "κρυφές συναλλαγές"… Όλα αυτά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ βρίσκονται, πλέον, στην κρίση των πολιτών του Βύρωνα, ύστερα από τη σημερινή δημοσίευση στη Διαύγεια της ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, με την οποία ο δήμαρχος Βύρωνα ομολογεί εμπράκτως ότι κορόιδευε τους πολίτες προχτές, 25 Ιανουαρίου, όταν δημοσίευσε μια ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εκδήλωση της κοπής της πίττας των ΚΑΠΗ του Βύρωνα. Άσχετα αν το έγγραφο αναφέρει επάνω αριστερά Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, τμήμα προμηθειών. Είναι η ίδια Διεύθυνση που έστειλε τα χιλιάδες κατασχετήρια; Αυτή είναι; Αλλά, όποια και αν είναι, δεν μπορεί, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει απευθείας ανάθεση τέτοιου ποσού χωρίς να τηρήσει την ΔΗΘΕΝ προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Άλλωστε, υπογράφει ο δήμαρχος Βύρωνα.

Η μέθοδος της σημερινής δημοσίευσης θυμίζει πρακτικές «ομερτά»:

♦ Δεν αναφέρει ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και ποιες ήταν αυτές, (αν υπήρξαν).

♦ Δεν αναφέρει το όνομα της ταβέρνας, προφανώς για να μη μπορεί ο κάθε πολίτης να δει ΑΝ είναι η ίδια επιχείρηση, που είχε πάρει πάλι με απευθείας ανάθεση του δημάρχου, ΚΡΥΦΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ την εκδήλωση!!!

♦ Δεν αναφέρει πόσο χρεώνει η επιχείρηση το άτομο.

♦ Δεν αναφέρει αν υπάρχουν μίνιμουμ και μάξιμουμ συμμετοχές, όπως αναφερόταν στην πρώτη ανακοίνωση προς τα ΚΑΠΗ, όπου ο συνολικός αριθμός ατόμων ήταν ΜΕΧΡΙ 330 (τριακόσια τριάντα) και για τα τρία ΚΑΠΗ. Αυτό σημαίνει ότι ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ (φυσικά, στο μίνιμουμ) η επιχείρηση θα εισπράξει τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ευρώ!!!


Προσφορές για τα... 360 ευρώ, όχι για τα 4.500!!!

Και ενώ για τις τρεις πίττες των 360 ευρώ αξιολογούνται οι προσφορές που ζητήθηκαν και κατακυρώθηκε στη μία επιχείρηση η προμήθεια, στην εκδήλωση που κοστίζει τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ, υπάρχει μόνο ένα "μπακαλόχαρτο". Για δείτε όσα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια. Πρώτα οι προσφορές για τις τρεις πίττες των ΚΑΠΗ και μετά το "μπακαλόχαρτο" της απευθείας ανάθεσης: 


Είναι η ίδια ταβέρνα που είχε ξαναπάρει με απευθείας ανάθεση την εκδήλωση από τον κ. Κατωπόδη; ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ!!! Αυτό μαρτυρά το ίδιο νούμερο τηλεφώνου και η ίδια διεύθυνση..!

Αλλά, για μια στιγμή: Γιατί δίνετε, κ. Κατωπόδη, με απευθείας ανάθεση ως «συνολική αξία της ανάθεσης 4.500,00 ευρώ»; Τι λέγατε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος; Θυμάστε; Για να δούμε:

«Το τελικό συνολικό ποσό θα διαμορφωθεί με βάση τον ακριβή αριθμό μελών που θα παραστούν στην εκδήλωση».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η «δέσμευση» ή η «υποχρέωση» που είχαν αναλάβει οι διαχειριστές του δημόσιου χρήματος των ΠΟΛΙΤΩΝ του Βύρωνα, ήταν για ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ευρώ! Ακατέβατα! Τόσα «πρέπει» να δώσουν στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ επιχείρηση! Τώρα, αν ο στερούμενος πολιτικής και κοινωνικής ευθιξίας δήμαρχος Βύρωνα τσαλαπατάει την όποια αξιοπρέπεια επιβάλλεται να διαθέτει ένας δήμαρχος, προφανώς «δεν του καίγεται καρφάκι»…

Πώς το είπε ο κ. Κόνσουλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 18 Δεκεμβρίου: Είπε: «Είναι ντροπή αυτά που κάνετε»..! “Είναι αισχρή η διαδικασία που ακολουθήσατε..”! Φυσικά, για άλλο θέμα τα είπε ο κ. Κόνσουλας τότε, αλλά, όπως φαίνεται, η ντροπή είναι κολλητική και εξαπλώνεται ταχύτατα, διαβρώνοντας τους επιρρεπείς στην ξεφτίλα. Όσο για την “αισχρή διαδικασία που ακολουθήσατε..”, κύριε δήμαρχε του Βύρωνα, προφανώς τείνει να σας γίνει συνήθεια… Ή μήπως οι «αισχρές διαδικασίες» επιβάλλονται άνωθεν;

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Ο δήμαρχος Βύρωνα κοροϊδεύει τους πολίτες...