"Αυτοδιοικητικό πείραμα", λέει, συντελείται στον Βύρωνα…

Πρωτοφανής κυνική ομολογία: δεν καταψηφίζω, αλλά αποχωρώ για να περάσει ο προϋπολογισμός..!

Χρ. Γώγος: «χάνει κανείς τα λόγια του μπροστά σε κάτι τέτοια…».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έμαθα κάτι καινούργιο προχτές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου. Έμαθα ότι το να αποφεύγεις να πάρεις θέση διά της ψήφου σου, για δεύτερη φορά σε δύο συνεδριάσεις, σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως ο προϋπολογισμός, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια ενός «αυτοδιοικητικού πειράματος»… Το οποίο με τη σειρά του εντάσσεται σε έναν «πιο αμεσοδημοκρατικό τρόπο διοίκησης» των δήμων…

Προφανώς, για τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων και αποχρώσεων οι λέξεις έχουν αποκτήσει διαφορετικό νόημα από ό,τι μπορεί να κατανοήσει ο μέσος πολίτης. Για τον λόγο αυτό παραθέτω αυτούσια την τοποθέτηση της κυρίας Σάρολα και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Πάντως, και ο κ. Γώγος μάλλον ανήκει στους «αδαείς» σαν κι εμένα, αφού στη δευτερολογία του είπε ότι:

«Μετά τη δήλωση της κυρίας Σάρολα χάνονται ουσιαστικά οι δυνατότητες, το νόημα να αγωνίζεται κάποιος για να αντιπαρέλθει κάποια θέματα που είναι στο τραπέζι και έχουν να κάνουν ουσιαστικά με τον τρόπο που έγινε όλη η συζήτηση πάνω στον προϋπολογισμό, δηλώνοντας ότι θα απέχει για να περάσει ο προϋπολογισμός. Είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει αυτό, όμως ουσιαστικά δεν έχει έρεισμα για όλους εμάς του υπόλοιπους… δεν έχει κάποιο… πώς να το πω… χάνει κανείς τα λόγια του μπροστά σε κάτι τέτοια…».

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ "Αυτοδιοικητικό πείραμα", λέει, συντελείται στον Βύρωνα…